magdola Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Poza tym mogę pare rzeczy dać na bazarek, ale nie mam pojęcia co i jak. Gdyby coś to dopiero jutro rano będę na necie... Quote
Isadora7 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='kamilqax95x']Ja chyba raczej do tego nie bo nie pełnoletnia jestem :-( ( A i co z tym Allegro ???? bo wątpię żebyśmy mu pomogły(li??) bez allegro ) Allegro może mieć w każdej chwili, ze wszystkimi bajerami (wyróznienie+pogrubienie+podświetlenie) [quote name='mmd']21 września macie zebranie wolontariuszy w schronie, może kogoś pełnoletniego uda się namówić edit: allegro cegiełkowe chyba można? skoro nie psa to może to jest jakieś okrężne wyjście, wtedy info o psie się rozejdzie, sama nie wiem... Allegro cegiełkowe nie wypali od razu mówię. Nie tylko w świetle ostatnich wydarzeń historii. Ale prawda jest taka ze nie leje sie krew i sperma. Nie kupią takie jest moje zdanie. Trzeba jakimiś bazarkami na przykład zebrac kase. Ale też trzeba szukać miejsca [quote name='ladySwallow'] Jeśli pies pójdzie na dt, to będzie można mu wszelkie ogłoszenia chyba robić, nie? Wydaje mi się, że najpierw trzeba poszukać dt. No wtedy to już żaden problem. [quote name='magdola']On chyba nie jest kastrowany? Ktoś wie? Jeśli tak to jest szansa na dt, ale nic pewnego...:-( Kastracja w tym wieku to gwóźdź do trumny, a i pseudohodowca mu też nie grozi. [quote name='mmd']Dzwonilam do schronu. Psin ma podobno 14 lat i jest bardzo słaby, w dodatku tęksni. Zapytałam co z nim będzie, pani na to, że 14 dni czeka na właściciela, a później nie wie... No i jeszcze coś takiego powiedziała, że ktoś go mógł porzucić, bo koszty uśpienia i utylizacji... to zabrzmiało mi jakoś koszmarnie. Jasssssny gwint Quote
mmd Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Potrzebny ktoś pełnoletni ze Szczecina do pilotowania sprawy. Mamy na razie 80 stałych deklaracji i zanosi się na trzy bazarki. Ja moje graty obfociłam i wysłałam do ladySwallow. Jeżeli będzie tymczas, to bazar ruszy. Taki tymczas nie będzie na długo, nie miejmy złudzeń, ale niech umrze sobie u ludzi. Quote
magdola Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Isadora, ja tylko pytałam czy jest JUŻ wykastrowany? Źle mnie zrozumiałyście:roll: Nikomu nie każę kastrować tak wiekowego psa! Quote
danka1234 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 wiadomo cokolwiek o charakterze jamnisia?jak reaguje na inne psy? Quote
LadyS Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 mmd, nie wiem jakim cudem, ale Twojego maila znalazłam w spamie - dobrze, że napisałaś, że wysyłasz - masz PW Quote
Doda_ Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zaznaczam sobie wątek..:placz: Moze hotelik u Morii ? u niej ile za dobe dla jamnika? Quote
mgie Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jak mogli go tak potraktować na starość. :-( Quote
Isadora7 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 kamilqax95x napisał(a):A gdzie to jest ?? Ja szukam po całej Polsce. W tej sytuacji nie ma znaczenia gdzie to jest. Trzeba go ratować. Quote
danka1234 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 tutaj ogłasza sie dom płatny tymczasowy ze Szczecina,moze przyjąłby jamnisia choć na krótki czas zanim nie znajdzie sie czegos innego. http://www.dogomania.pl/forum/f937/platny-dom-tymczasowy-szczecin-145085/ Quote
maciaszek Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Danka, to dt u Sebriel, która już tu jest na wątku. Nie pisała nic o możliwości dania dt, więc z tego raczej nici. Quote
Isadora7 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='maciaszek']Danka, to dt u Sebriel, która już tu jest na wątku. Nie pisała nic o możliwości dania dt, więc z tego raczej nici. Wiesz może nie śmiałą zaproponować. Poczekamy jak się pojawi. Tymczasem mam wstępną odpowiedź od megii1 [quote name='megii1']Moja Droga - ja mam słabość do Ciebie za banerki i do jamników za całokształt. Sytuacja wygląda tak ze na dzień dzisiejszy miejsca dla psiaka brak - z suczka byłoby łatwiej. Ale pomyślę i do jutra dam Ci znac co wymysliłam. Ale czy on nadaje się do kojca? U mnie domowy tymczas odpada. Osobiście uważam i to napisałam na wątku meggi1, że w tej sytuacji gdy się nie trafi nic innego (a tego się obawiam) to lesze nić morbital lub zagryzienie. Dołoże wszelkich starań aby wtedy bardzo mocno go reklamować. Jakoś do tej pory znajdywałam domki nawet dla dla 12-14 letnich jamnisiów. Wierzę, że i temu znajdę. Quote
mmd Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Isadora, Ty jak zawsze nie odpuścisz jamnikowi. Wyjadę spokojniejsza, ale nie zupełnie spokojna. O finanse się nie martwcie, zawsze coś wyczaruję, jakby brakowało. Też uważam, że lepszy nawet kojec niż schron. Quote
coronaaj Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='danka1234']tutaj ogłasza sie dom płatny tymczasowy ze Szczecina,moze przyjąłby jamnisia choć na krótki czas zanim nie znajdzie sie czegos innego. http://www.dogomania.pl/forum/f937/platny-dom-tymczasowy-szczecin-145085/ zaznaczam watek...:razz:nie ma zdjec z DT moze ktos zna ten DT? Quote
sleepingbyday Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 mmd napisał(a):Powiedziałam że jest grupa osób poruszonych jego losem, że myślimy, szukamy domu... ale on chyba jest jedną łapką w grobie i albo szybko tymczas albo po nim. sbd: ja już się podniecam. Będę Cię męczyć sms-ami bo przecież nawet się nie pakuję, bez gaci polecę do tej Afryki. nie zauważyłam wyżej: pani taka w średnim wieku, może starsza nie, no weź gacie, no co ty... :diabloti: sprawę wysłałam, i wszystko teraz w rękach losu.... Quote
leni356 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Podnoszę. Jamniś prosi o wsparcie :Help_2: Quote
mysza 1 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Uwaga- jest pewna opcja. Sandra (Greven) może jamnisia odebrać ze schronu dzisiaj (przed 16, bo później nie wydadzą) ale musi ktoś pożyczyć klatkę na transport. Czy ktoś ze Szczecina może to zrobić? Sandra może go przetrzymać ale tylko do czasu znalezienia innego DT, myślę, że kilka dni, bo nie ma warunków na dłużej. Dzisiaj jest akurat w Szczecinie, może go więc zabrać ze schronu i pokazać u weterynarza. Potrzebne będą jednak fundusze na to wszystko, bo fundacja nie ma środków. Napiszcie pilnie co i jak. Tel do Sandy: 798 44 26 68 Quote
Isadora7 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 [quote name='mysza 1']Uwaga- jest pewna opcja. Sandra (Greven) może jamnisia odebrać ze schronu dzisiaj (przed 16, bo później nie wydadzą) ale musi ktoś pożyczyć klatkę na transport. Czy ktoś ze Szczecina może to zrobić? Sandra może go przetrzymać ale tylko do czasu znalezienia innego DT, myślę, że kilka dni, bo nie ma warunków na dłużej. Dzisiaj jest akurat w Szczecinie, może go więc zabrać ze schronu i pokazać u weterynarza. Potrzebne będą jednak fundusze na to wszystko, bo fundacja nie ma środków. Napiszcie pilnie co i jak. Tel do Sandy: 798 44 26 68 AMISKA będzie zaraz kontaktować się z Sandrą Quote
Greven Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Proszę o szybką decyzję, teraz jadę odebrać auto z warsztatu w Podjuchach, potem na Słoneczne po bassetkę od Cudaka i stamtąd zdążyłabym jeszcze przed zamknięciem schroniska po jamnika. Zarówno jamnik, jak i basecica wymagają natychmiastowej wizyty u weterynarza, więc z obydwojgiem pojechałabym bezpośrednio na Szopena. Jedyny problem w tym, że mam 2 moje pitbulle w aucie. Jedna pojedzie z przodu, druga w klatce, basetka z tyłu na pace uwiązana, ale jamnika bez klatki, czy innego transportera nie zapakuję - dla jego własnego dobra. Oferuję tymczas na ok 2 tygodnie, bo nie mam warunków dla staruszka z krótką sierścią. Kasa tylko na jedzenie dla seniorów, ewentualne zabiegi weterynaryjne i paliwo. Inaczej nie mogę pomóc. Wstaję teraz od kompa, więc proszę o kontakt telefoniczny, mysza podała numer. Quote
Cudak Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Mam klatkę! Mogę wziąć, gdyby nic innego się nie znalazło Quote
Isadora7 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Cudak napisał(a):Mam klatkę! Mogę wziąć, gdyby nic innego się nie znalazło Może zadzwoń do Sandry czy już AMISKA sie skontaktowała. Quote
leni356 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Biedak tam czeka :-( Gdyby tylko go wydali Quote
Recommended Posts