Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziękuje Edyta za potwierdzenie.

Na teraz nasuwa mi się propozycja SzczepoN-a. Z tym, że musiałby przyjechać po psiaka tutaj i zawieźć. Trzeba założyć tez wątek na transportowym. Sprawa jest naprawdę pilna. Karina ma mnóstwo rzeczy na bazarek, ja kombinuję aby się z nią umówić i odebrać te rzeczy. Byłoby na ewentualne wycofanie kasy za transport.

Posted

danka1234 napisał(a):
jak sprawy z transportem,udało sie cos załatwic albo cos sie kroi?

Wygląda na to zę Amiś jedzie w weekend do nowego DT i zostaje Emirowcem. Jeszcze potwierdzę. Nie wiem czy mogę powiedzieć dzięki komu jedzie, ale jeżeli ta osoba potwierdzi mi że mogę to napisze oczywiście.

Posted

Czułam, że coś się święci
Oby to już był ostatni port, do którego Amiś zawija, już całą Polskę prawie objechał.
(moja nadzieja w Amisiu, że się zacznie zachowywać;))

Posted

Amiś był w Wyborczej, nawet były chyba ze 2 telefony. Ale przy Amisiu jak jest cień wątpliwości to lepiej poczekać. Wiem że u pani Ali będzie miał bardzo dobrą opiekę medyczną. Trzeba jeszcze go "doszlifować". Cwaniak z niego i typowy jamol na duże psy zero reakcji. Natomiast Stefana sobie tak upatrzył, że tylko czekał na moment, potrafi podejść zerwać z niego kocyk po to aby go dziabnąć. Do innych się nie czepia.

Posted

Amiś w drodze. Jak już ogarnę temat napisze, Karina będzie chciała pomagać w inny sposób jamnikom. Ze względu na stan zdrowia jej dziecka tymczas u niej nieaktualny do odwołania.

Posted

A ja muszę ogarnąć sprawy wątku.
Psie drogi się rozeszły, nie wiem, czyj ten topik będzie, pewnie dalej Amisia. Nie wiem, czy go dalej mam prowadzić, zdecydujcie, jak ma to być.

Posted

mmd napisał(a):
A ja muszę ogarnąć sprawy wątku.
Psie drogi się rozeszły, nie wiem, czyj ten topik będzie, pewnie dalej Amisia. Nie wiem, czy go dalej mam prowadzić, zdecydujcie, jak ma to być.

Ja myślę że jak Amiś dojedzie to BajkaB pojawi się tutaj i zdecydujemy. Pomoc dla Amisia nadal będzie potrzebna bo jest w trakcie leczenia. Ogarnąć trzeba jak Karina z drogi wróci to jeszcze odpytam tam była sytuacja faktur których nie mógł się wet dopatrzeć, ale chyba się okazało ze nie było wpisany numer faktury tylko imiona psów, a faktura to faktura i przede wszystkim musi być jej numer aby dało się zaksięgować.

Posted

danka1234 napisał(a):
Isadora to moze choodzi o te 1 pierwsze faktury bo wysyłałam je na imiona psów, nie wiedziaałam wówczas jeszcze by pisac numery faktur,myslałam ze na imiona psów maja isć.

Być może, generalnie to już chyba jest ok. Wszystko napisze jak Karina wróci z drogi.

Posted

Dafcia właśnie rozstała się z Amisiem. Wypatruje go swoimi niewidzącymi oczkami. Amiś coś czuł od dwóch dni patrzył i stroił takie miny ze Karina ma doła. Jutro jak już będzie w Sosnowcu czekamy na wieści od Edyty (BajkiB).

Posted

Smutne to, te rozstania z psiakami i rozstania samych psiaków. Szkoda, że tak musiało być, ale wierzę, że oba jamniorki szybko się przyzwyczają. Najważniejsze, że mają gdzie mieszkać, są zadbane i nakarmione. A my będziemy pomagać.

Posted

Wklejam za zgodą BajkiB.

To nie do końca jamniś, ale bardzo stareńki i potrzebuje naszej pomocy :(

Pierwszy raz zobaczyłem go dziś rano - ok 7. Kręcił się przy skrzyżowaniu trasy Tarnowskie Góry - Siewierz ze zjazdem na drogę S1 (w pobliżu lotniska Katowice - Pyrzowice):
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=pyrzowice&sll=50.453054,19.081911&sspn=0.002302,0.006872&ie=UTF8&radius=0.15&rq=1&ev=p&hq=pyrzowice&hnear=&ll=50.453054,19.081911&spn=0.002302,0.006872&z=18

Była mgła i w sumie ledwo go zauważyłem. Taki biało - beżowy, kręcił się w kółko na środku drogi... Niestety nie mogłem się zatrzymać... Pomyślałem, że przywędrował z jednego z domów, które widać w oddali. Niestety nie, kiedy wracałem ok. 14 psiak był praktycznie w tym samym miejscu. Znowu kręcił się na środku drogi. W tej chwili siedzi u mnie w garażu, a Bej, Saba i Kora usiłują wygryźć drzwi wejściowe ;)

A teraz o Nim:

Myślę, że jest bardzo stary - ma widoczną siwiznę i trudności z poruszaniem się. Choć jak chciałem go złapać to czmychał dość żwawo. Kuleje na przednią łapkę (dla tego udało mi się go złapać - biedak się potknął i przystanął).

Nie jest bardzo wychudzony. Na razie jest bardzo zdezorientowany, unika kontaktu z człowiekiem. Trochę boi się gwałtownych ruchów.

Zjadł tylko jedną porówkę, nie ruszył karmy ani smakołyków. W tej chwili jego najlepszym przyjacielem jest samochód. Unika człowieka, ale do samochodu się zbliża - również dzięki temu udało mi się go złapać. Podróżuje bardzo ładnie, jest spokojny i cichutki, szybko zasypia. W samochodzie czuł się bezpieczny.

Psiak będzie pod opieką naszego oddziału. Będą konieczne badania i pewnie leczenie - w końcu to staruszek.

Jeżeli ktoś chciałby wesprzeć naszego staruszka - podaję numer konta naszego oddziału:

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
59 1050 1924 1000 0090 6204 7718

z dopiskiem: Jamnik Kacperek

-------------
edycja:
Byliśmy przed chwilą w domach, które widać z miejsca w którym znalazłem Kacperka. Niestety nikt nic o nim nie wie :(
Za to uzyskaliśmy informacje, że w centrum miejscowości błąka się od kilku dni psiak w typie jamnika (bardziej niż Kacperek). Niestety było już ciemno i nie udało nam się go znaleźć.

Zdjęcia Kacperka:

Posted

Fajny taki jamniczy misiek :eviltong:, szkoda , że bez domku. Może ktoś go "wysadził" :mad:z samochodu i zostawił, jak nikt z okolicznych mieszkańców
nigdy go nie widział.

Wracając do Amisia - podróżnika b. ciekawa jestem jakie będą relacje z domku.
Czekamy. :loveu: