Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kieropwniczka schroniska nie pozwala na wstawianie zdjęć psów na allegro, bo one "nie sa na sprzedaż" i potem ludzie dzwonią i czegoś chcą :roll: Chcecie, to zamieszczajcie, ale będzie niezła draka bo na 100 % ktoś doniesie.

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Sebriel']Kieropwniczka schroniska nie pozwala na wstawianie zdjęć psów na allegro, bo one "nie sa na sprzedaż" i potem ludzie dzwonią i czegoś chcą :roll: Chcecie, to zamieszczajcie, ale będzie niezła draka bo na 100 % ktoś doniesie.

Na to 100% zabiera się psu szanse jedną z najskuteczniejszcych na życie.
I z tego co widzę to nie zarządzenie (bo i takiego nie ma podstaw wydać) tylko widzimisię kierowniczki.

W takim razie powtórze jak mantrę bo o allegro juz potrzepaliśmy a teraz trzeba ratować psa

Jakie i czy są możliwości wspomożenia w opłacie hoteliku? Czy ktoś jest skłonny/czy może bazarek, coś dać grosik itd?

[SIZE=2]mam nadzieję że tego pani kierowniczka nie zabroni.

Posted

Więc zacznijmy od tego- na psa trzeba zrobić zapis. Aby nie został uśpiony po zakończeniu kwarantanny. Koszt zabrania psa ze schronu- 65 zł.
Bazarki chyba nie są zabronione, mozna je robić. I psiak trzeba by zabrać psa po zakończeniu kwarantanny, więc nie ma dużo czasu

Posted

Ale przecież w allegro nie musi być podany namiar na schronisko i można też nie pisać w którym schronie on jest, więc nikt do schroniska dzwonić nie będzie...

To u Was nie wydają psów do dt bezpłatnie?!

Ja deklaruję wpłatę. Na razie jednorazową - 10 zł.

Posted

maciaszek napisał(a):

To u Was nie wydają psów do dt bezpłatnie?!

Jak DT umówi się ze schronem to wtedy bezpłatnie, ale koszt adocpji psa to 65 zł, oj ten ma ponad 5 lat to 45 zł

Posted

Wytłumaczcie mi w czym problem bo nie łapię:shake:
Co stoi na przeszkodzie zrobic allegro bez podawania namiarów na schron?
Przeciez nawet to zdjęcie można tak przerobić zeby nie było widac ani tła ani blaszki z numerem.
Psiak jak setki innych - kto i jakim cudem zidentyfikuje że jest z tego schronu:crazyeye:
A jak ktoś się zgłosi na tel. podany na allegro to przecież można wtedy wyadoptować poprzez wolontariusza.
Tez uwazam że ani hotele ani wypytywanie po znajomych nie da takiej szansy jak allegro - szczególnie że umówmy sie psiak jest "trudny" do wyadoptowania choćby ze względu na wiek

Posted

Sebriel napisał(a):
Jak DT umówi się ze schronem to wtedy bezpłatnie, ale koszt adocpji psa to 65 zł, oj ten ma ponad 5 lat to 45 zł

pogadam z kierowniczką by pies poszedł za darmo jako "specjalnej troski"
w końcu ma 12 lat chore oczka i uszy więc nie powinien iść za opłatą... ale ona mnie bardzo lubi więc się zgodzi:p (ale nie zapewniam:oops:)

Posted

[quote name='maciaszek'][...ciach...]

Ja deklaruję wpłatę. Na razie jednorazową - 10 zł.

[quote name='leni356']Zrobię bazarek, mam trochę rzeczy, Conik też podarowała superowe kubki z malunkami piesków :loveu:
Ciotki pomóżcie jamnisiowi :modla:

Początek już jest - kto jeszcze? - co jeszcze? - jakie pomysły?

kamilqax95x to daj znać jak się dowiesz.

Posted

taks napisał(a):
Wytłumaczcie mi w czym problem bo nie łapię:shake:
Co stoi na przeszkodzie zrobic allegro bez podawania namiarów na schron?
Przeciez nawet to zdjęcie można tak przerobić zeby nie było widac ani tła ani blaszki z numerem.
Psiak jak setki innych - kto i jakim cudem zidentyfikuje że jest z tego schronu:crazyeye:
A jak ktoś się zgłosi na tel. podany na allegro to przecież można wtedy wyadoptować poprzez wolontariusza.
Tez uwazam że ani hotele ani wypytywanie po znajomych nie da takiej szansy jak allegro - szczególnie że umówmy sie psiak jest "trudny" do wyadoptowania choćby ze względu na wiek

jak chcecie tylko by też było dobrze by ktoś mu zrobił jeszcze parę zdjęć ...ja niestety uziemiona jestem nie mam czasu w tym tygodniu

Posted

Sebriel napisał(a):
A wolno? Ostatnio dostałą bure za zrobienie zdjęć psu ze schronu :roll:

a ty nie wchodziłaś przypadkiem do środka tam gdzie nie wolno :p
Ale jak byś miała czas mu zrobić to się zapytaj czy możesz zrobić bo Kamila Królikowska (czuli Ja:p) prosiła byś zrobiła zdjęcia temu psu... tam mnie wszyscy znają więc ci pozwolą :eviltong:

Posted

Jezeli uda Wam sie przeniesc go na platny dt to deklaruje 50/mies.
Mam tez jakies drobiazgi moga byc na bazarek, ale nie umiem zrobic, zreszta jestem za malo znana na dogo.
Gdyby tak sie stalo, ze psiak by jechal z polnocy na poludnie, jestem w Lodzi i moze do czegos sie przydam.

No i jeden problem: nie bedzie mnie od 17 do 24 wrzesnia.

Posted

Na razie mamy 60 zł i oferte bazazarku.
Czy ten biedny jamnik spędzi ostatnie dni/tygodnie/miesiące swojego życia na kanapie? Czy odejdzie na metalowym stole lub zagryziony przez współtowarzyszy?

Może sonde zrobić :(:(:(

Posted

A czy schron w Szczecinie można poinformować, że psin wzbudził nasze zainteresowanie? Może to mu jakoś pomoże.

Miałam jamnika, też był ślepawy na starość, głuchy od urodzenia, pilnowałam jak oka w głowie... co za ludzie... żeby ich:angryy: