Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Isadora7 napisał(a):

Karina dzisiaj ma cięzki dzień bo Stefan jest bo Stefan się pomału kończy, sika pod siebie, torsje żółcią, chwieje się na nogach ...

Nie da się nic powiedzieć na pocieszenie. Odejście psa to ból i cierpienie człowieka. Gdyby jednak pies, szczególnie taki skrzywdzony, nie był z nami - to choroba i śmierć w schronisku czy na ulicy byłyby dla niego psychiczną torturą. Więc my w pewnym sensie bierzemy na siebie to, co on przeżyłby w samotności.
Czy na dogo jest gdzieś wątek Stefana? Ile on ma lat?

Posted

Ja przepraszam ale jutro wrzucę jednak skan od weta. Dzisiaj cały dzień w schronisku byłam i się chyba z deczka podziębiłam wygrzewanko konieczne. Myślałam ze zapuszczę komara i przejdzie, niestety wstałam by napisać że jutro sorry

Posted

Cieszę się, że Stefuś już w lepszej kondycyi, :multi: a Karinę podziwiam za odwagę i ogromne serducho, że wiekowym jamniczkom dała szansę na domową i kochającą atmosferę na końcówce życia .
Serdecznie pozdrawiam jamniczy domeczek:loveu::loveu::loveu:

Posted

Isadora, Ty nie zapuszczaj komara, Ty się kuruj porządnie, bo potrzebna jesteś. Napisałam na innym wątku, co powinniśmy świętym ludziom czynić, więc mogę przyjechać i ponosić na rękach:evil_lol:

Posted

mmd napisał(a):
Isadora, Ty nie zapuszczaj komara, Ty się kuruj porządnie, bo potrzebna jesteś. Napisałam na innym wątku, co powinniśmy świętym ludziom czynić, więc mogę przyjechać i ponosić na rękach:evil_lol:

No rączki musiałby trochę utrzymać wiec odpuść :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Zanim wreszcie podłacze skaner i zeskanuje rachunki... zdjęcia Dafci

Tu w ramionach swojego uwielbianego Pana. Przyznam, że z rozrzewnieniem spojrzałam na to zdjęcie.
Cały czas mi w głowie siedzi ona w kartonie czakająca na.... śmieciarkę.

Posted

A w tym czerwonym też jej do... pyszczka. Tak ma wyglądać jamnik:p Albo z państwem, albo zapakowany w coś ciepłego. O tym kartonie na śmietniku wolę nie myśleć.

Czy Amisiek dostaje zentonil?

I czy jest szansa na powiększenie rodziny o tę bidę pabianicką? - Ledwie jeden jamnik znajdzie dom, to zaraz dwa nowe jak spod ziemi:placz:

Posted

Zdjecia Amisia cudowne, slicznota straszna ale moje ulubione pod kocykiem jak moj Borrego czy Bully, te strasze psiurki , kurdupelki jak jest zimno to uwielbiaja sie wtulic, schowac pod taki baldachim kocykowy....

Posted

Cioteczki - w trzecim poście był Jamol Stefan - czarny z siwym pysiem. Co z nim?? Znalazł dom?? Sorki ale nie bardzo mam czas czytać cały wątek -:oops: a adnotacji o domku nie ma. Plizzz jakieś info:loveu:

Posted

[quote name='Talcott']Cioteczki - w trzecim poście był Jamol Stefan - czarny z siwym pysiem. Co z nim?? Znalazł dom?? Sorki ale nie bardzo mam czas czytać cały wątek -:oops: a adnotacji o domku nie ma. Plizzz jakieś info:loveu:

Tak jest w domu, w domu w którym (cytuje z pierwszego postu)

W DOMU JEST SIEDEM STARYCH, CHORYCH JAMNIKÓW!!!

Jamniki potrzebują:

- wsparcia finansowego

- kocyków, dużego legowiska, starych ręczników, mat - takich jak do nauki siusiania

[FONT=Century Gothic]Przy okazji mmd usuń może z pierwszego postu informacje o karmie... Karina im gotuje, one wszystkie stare, małozębne, nie jedzą suchej karmy.[/FONT]

Posted

To jest jego DSS - Dom Spokojnej Starości. Karina wyciąga ze schronów różne sieroty lub dostaje je "w prezencie" z dogo, tak jak np. Dafcię, którą ktoś wystawił w kartonie na śmietnik. Status wszystkich siedmiu jamników to po prostu dożycie w spokoju i cieple ostatnich miesięcy lub (niewielu) lat.

Sytuacja Stefana jest taka, że to jego zapewne ostatnie tygodnie, może ich będzie nawet 20, ale w tym wieku każdy dzień jest darowany.

Jeszcze dodam, że nie wiem, dlaczego pytasz, ale jeśli chcesz adoptować któregoś staruszka, to najlepiej się skontaktować z Isadorą. Jeżeli chcesz wesprzeć Stefana to przez Jamniczą Skarpetę.

edit: Stefana NIE wspieramy przez Jamniczą Skarpetę (prośba Danki).