rwpb Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Amiś wczoraj wieczorem qpę miał normalną, potem dorwał się do Purina Weterinary Diets DRM. Nie wiem ile zdążył wciągnąć. Możliwe, że do jutra mu przejdzie. A w ogóle to pije więcej wody od Atosa, to normalne? Quote
mmd Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Isadora7 napisał(a):Jeżeli istnieje konieczność dopłaty/zapłaty proszę dajcie znać. Ja, ja, ja chcę!! No MUSZĘ, no:diabloti: - już mówiłam na priva, będę miała poczucie, że trochę "transportowałam". Aktualizacja tytułu poszła, jak Wam się nie podoba to musicie coś wymyślić innego, to się zrobi. I wszystko, co mam napisać na pierwszej - proszę o sugestie. O kocykach chyba też napiszę, prawda? Zaraz wstawię link do babciowego wątku na początek. Na razie będzie prowizorka, a później będę porządkować, zgodnie z sugestiami. Quote
Isadora7 Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 babcia nie ma wątku - nawet nie zdążyli założyć, jest na jamnikach w potrzebie i na ogólnym Rudy Śląskiej. inne wątki odszukam ale już jutro. Kocyki jak najbardziej na 1 stronę :) Quote
mmd Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Już przekopiowałam z "jamników". Zapomniałam, że nie ma wątku. Ogólnie to ten pierwszy post wymaga uporządkowania:oops: Amiś dużo pije pewnie przez to serducho. Quote
yunona Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Cieszę się również z Wami, że jamniczek Amiś dotarł na miejsce .:multi: Na zdjęciach Amiś wygląda na bardzo zadowolonego, że tyle osób go obskakuje, jamnisie uwielbiają być "pępkiem świata". Dobrze , że w tym Szczecinie jest ta "okropnie" pyskata Greven :eviltong: , która pierwsza wyciągnęła pomocną dłoń no i zaprzyjaźniona Amiśka.:loveu:. Kamilqax95x dobrze się spisałaś, tak trzymać! Buziaki na dobranoc dla Amisia:calus: Quote
tanitka Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 zapisuję sie na wątek, bo jamnisia złamała mi serce:loveu: Quote
leni356 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 mmd napisał(a):Już przekopiowałam z "jamników". Zapomniałam, że nie ma wątku. Ogólnie to ten pierwszy post wymaga uporządkowania:oops: Amiś dużo pije pewnie przez to serducho. Tak, tak, dużo pije przez serce :-( Wet mi mówił przy moim jamniku sercowcu żeby nie dawać dużo wody do picia, bo płyny mogą się gromadzić w organiźmie, ale to trzeba skonsultować z wetem Amisia. Quote
AMIŚKA Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Miałam sobotę mieć wolną od wszelkich spraw:mad:, ale konieczność wyższa ;) i Amiś wylądował u mnie o 17 i po 2 godzinach odwiozłam go do rwpb.. Pamiętacie , ja go odebrałam ze schronu, był jakby mój.. a pózniej z lecznicy po zabiegu... Widzialam go i przebywałam przez te momenty, i widzialam jak sie zmienia na lepsze..:loveu: AMIŚ mimo wielkiej tragedii, jaka wydarzyła się w jego zyciu, jest wspaniałym jamnikiem, i miał wielkie szczeście , spotkał na swojej drodze wspaniałych ludzi, jamnikomanów i jamnikobojówkrzy:evil_lol: Chcę podziekować naszemu Schronowi i pani Wet za opiekę i decyzję oddania AMISIA w nasze ręce. A najbardziej bardzo dziekuje GREVEN I JEJ MAMUSI za AMISIA!!!:buzi::buzi: Za słuszną decyzję zabiegu , AMIŚ naprawdę mocno cierpiał, za wspaniałą opiekę , za Wielkie Serce dla staruszka:loveu::loveu: Ja go od Was zabrałam, to płakał calą drogę.. i długo musiałam mu tłumaczyć , że jedzie do swojego domku... dziekuję Dziekuje mmd-za wspaniałe, bardzo efektywne prowadzenie wątku dziekuję kamilqax95x,danka1234, ,Yunonie,leni 356,mru,rwpb,:loveu: i włascicielce AMISIA -Isadorze:loveu: i wszystkim, którzy przycznili sie do ratowania AMISIA:loveu: a Tobie stareńki jamniczku AMISIU życzę długich jamniczych lat we wspaniałym jamniczym DOMECZKU:multi::multi: Quote
coronaaj Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 [quote name='Cudak']Nie jest taki zły, jak się daje na ręce brać ;) Moze cos poradzicie i odpowiecie na moje pytanie...:-(:-(dlaczego Pakus nie daje sie brac na rece, jakby bronil sie przed czyms...chyba pamieta jak wolontariuszki z krakowskiego schronu braly go na rece i pakowaly do magazynu, zaczal je gryzc...:roll::roll: http://www.dogomania.pl/forum/f85/krakow-1-5-kg-nieszczescie-juz-w-ds-139441/#post13093881 Quote
mru Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 nie znam Pakusia, ale z reguły to reakcja na lęk może on nigdy nie był brany na ręce po prostu to może być też dominacja i tyle ;) i myślę, że to bardziej prawdopodobne Quote
Cudak Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 [quote name='coronaaj']Moze cos poradzicie i odpowiecie na moje pytanie...:-(:-(dlaczego Pakus nie daje sie brac na rece, jakby bronil sie przed czyms...chyba pamieta jak wolontariuszki z krakowskiego schronu braly go na rece i pakowaly do magazynu, zaczal je gryzc...:roll::roll: http://www.dogomania.pl/forum/f85/krakow-1-5-kg-nieszczescie-juz-w-ds-139441/#post13093881 Mój Robak nie dawał się brać na ręce, bo był w poprzednim domu bity. Zęby pokazywał też przy zakładaniu obroży, szelek, smyczy, czyli w każdej sytuacji, która źle mu się kojarzyła (w poprzednim domu wszystko było robione na siłę- obroża i smycz zakładane w grubych rękawicach, bo gryzł. Podnoszony był za smycz/obrożę, bo inaczej nie dało rady.) Quote
yunona Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Jeśli w nowym domeczku dt jamnisia ze śmietnika nie ma jeszcze imienia, proponuję imię zaczynającą się na literkę A ( przywieziona tego samego dnia co Amiś), a że uratowała ją kobieta, która szła do Kościoła na mszę, to proponuję imię AMSZA lub AJSZA. Co wy na to?:p Quote
AMIŚKA Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 [quote name='yunona']Jeśli w nowym domeczku dt jamnisia ze śmietnika nie ma jeszcze imienia, proponuję imię zaczynającą się na literkę A ( przywieziona tego samego dnia co Amiś), a że uratowała ją kobieta, która szła do Kościoła na mszę, to proponuję imię AMSZA lub AJSZA. Co wy na to?:p Podoba sie mnie imie AMSZA-AMSZUNIA-AMSZECZKA-ASZA-AMA:multi::multi: Quote
mmd Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 [quote name='AMIŚKA'] /.../ Dziekuje /.../ wszystkim, którzy przycznili sie do ratowania AMISIA:loveu: a Tobie stareńki jamniczku AMISIU życzę długich jamniczych lat we wspaniałym jamniczym DOMECZKU:multi::multi: A ja podziękuję Tobie:loveu: za wożenie Amisia za przejmowanie się nim i za bardzo miło przegadaną godzinkę w sobotni poranek:) Quote
Isadora7 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Sunia dostałą już imię i Karina woła na nią Dafcia (miała jamniczkę o tym imieniu). Jamnisia prawie nie widzi, uczy się terenu. Amiś jest refleksyjno-smutny. Oboje natomiast wiedzieli co zrobić... urobili TZta Kariny który na wieść o siedmiu jamnikach o mało w kosmos nie wyleciał. A Amiś i Dafcia jak to jamole kupiły go. Te spojrzenia, to łażenie za panem, buziaki.... który facet tego nie lubi. Dafcia żre bardzo dużo trawy. Jutro będą myślę zdjątka i wieści lekarskie. Quote
yunona Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Dafcia, sądzę że zdrobnienie od Daphne (Dafne), prześliczne imię takie uduchowione jak dla takiej nestorki super! :multi: Bardzo mi się podoba. I czekamy na opis stanu zdrowia obojga Amisia i Dafci a zdjątka bardzo mile widziane i w dużch ilościach. Pozdrawiamy rodzinkę z jamniczą "złotą jesienią".:loveu: Quote
mmd Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Biedny Amiś, pewnie tęskni na Greven i jej Mamą. I za basecicą:evil_lol: Dobrze mu było, a teraz trochę skołowany jest. Za kilka dni powinien się rozkręcić. Isadora: czy ten wątek nie powinien być przeniesiony? Ty tu rządzisz w imieniu całej jamniczej rodziny, a ja peronel niższy pomocniczy muszę coś znowu do moda napisać:) Quote
Isadora7 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 [quote name='mmd']Biedny Amiś, pewnie tęskni na Greven i jej Mamą. I za basecicą:evil_lol: Dobrze mu było, a teraz trochę skołowany jest. Za kilka dni powinien się rozkręcić. Isadora: czy ten wątek nie powinien być przeniesiony? Ty tu rządzisz w imieniu całej jamniczej rodziny, a ja peronel niższy pomocniczy muszę coś znowu do moda napisać:) No jest jak ma być na "Psy do adopcji/znalezione" tylko region zmienić trzeba na: mazowieckie Quote
AMIŚKA Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='Isadora7']Sunia dostałą już imię i Karina woła na nią Dafcia (miała jamniczkę o tym imieniu). Jamnisia prawie nie widzi, uczy się terenu. Amiś jest refleksyjno-smutny. Oboje natomiast wiedzieli co zrobić... urobili TZta Kariny który na wieść o siedmiu jamnikach o mało w kosmos nie wyleciał. A Amiś i Dafcia jak to jamole kupiły go. Te spojrzenia, to łażenie za panem, buziaki.... który facet tego nie lubi. Dafcia żre bardzo dużo trawy. Jutro będą myślę zdjątka i wieści lekarskie. Bardzo ładne imię DAFCIA:multi::multi: Biedny TZ ale przyzwyczai sie i po jakims czasie 9 jamnika nie zauważy:evil_lol:.... AMIŚ tęskni napewno za grevenowskim DT... jak go odbierałam, to kilka razy wyskakiwał z samochodu.. nie chciał jechać.. nawet moje jamnisie nie interesowały go...:cool3: u mnie popłakiwał, ale przyzwyczai się;), zaprzyjazni sie z jamnisiami,:lol: piszesz , że juz chodzi za TZ-etem:lol: Quote
sleepingbyday Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 ze dwa tygodnie mnie nie było, a tu takie rumiany wątek sie zrobił :diabloti:. ponieważ wątek jest w sumie zachodniopomorski, to pozwole sobie zaoftopikować, ale w przyjemny sposób: http://www.dogomania.pl/forum/f99/3-kupony-do-spa-do-12-10-21-00-a-148217/#post13102018 Bazarek jest częściowo na zachodniopomorską jakąś bidę. tylko nie mam jak wybrać tej bidy. miał być cygan, ale on chyba idzie do ds... bardzo prosze ludzi z zachodniopomorskiego o rozreklamowanie bazarku. nawet poza dogo ;-) prosze rozgłaszjacie info. jeśli macie znajomych czy rodzinę w kołobrzegu czy okolicach, niekoniecznie dogomaniaków, to też dajcie im znać. zawsze mżna wylicytowac w czymiś imieniu, a okazja fajna... aha, no i jak ktos ma propozycję jakiegos potrzebującego sierściucha (chyba, ze cygan okaże sie aktualny), to dawajcie znać. banerek w podpisie... Quote
mmd Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 w sumie to mazowiecki już jest, ale co tam... chwalę się: zrobiłam przegląd szafy, zapakowałam pudło ręczników i na pocztę; może ktoś jeszcze ma potrzebę zrobić porządki przed zimą? może jakiś kocyk gdzieś się poniewiera...;) Quote
Greven Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='sleepingbyday'] Bazarek jest częściowo na zachodniopomorską jakąś bidę. tylko nie mam jak wybrać tej bidy. A może Monter? :oops: Jest zachodniopomorski i jest bidą. Potrzebne fundusze na szczepienia, odrobaczenie i dobrą karmę dla maluszków... http://www.dogomania.pl/forum/f1170/monter-5-tyg-czarny-piesek-miesci-sie-w-dloni-matka-zostala-na-lancuchu-148040/?highlight=monter Quote
mmd Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 O, Greven, jak tu jesteś to wielkie dzięki za Amisia:) (a u Montera cichaczem już byłam) Quote
Isadora7 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 [quote name='mmd']w sumie to mazowiecki już jest, ale co tam... chwalę się: zrobiłam przegląd szafy, zapakowałam pudło ręczników i na pocztę; może ktoś jeszcze ma potrzebę zrobić porządki przed zimą? może jakiś kocyk gdzieś się poniewiera...;) Kocyki bardzo potrzebne. Dałam trzyos... upss trzyjamnikowy kosz-legowisko. rezydentki Myszka i Żabka okupują i nie wpuszczają (to te panie na zdjęciu) obie panienki z dogo wątek Myszki: http://www.dogomania.pl/forum/f85/jamniczka-z-przepuklina-znalazla-wspanialy-dom-128136/index26.html Kolejny rezydent u Kariny to Teddy: http://www.dogomania.pl/forum/f85/teddy-nareszcie-szczesliwy-we-wspanialym-domu-stalym-133083/index17.html Jak dokopię się do pozostałych to podam. :cool1: Quote
Greven Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Aby stworzyć logo, łączące w sobie "cioteczki - anioły" z "jamniczymi bojówkami", popronuję wykorzystać któreś z poniższych zdjęć, przy czym ktoś biegły w grafice, powinien umieścić jamnika pod pachą jednego, a na tarczy drugiego anioła ;) Quote
Recommended Posts