Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co do zakapiora,to rzeczywiście Amiś jest niesamowity.Kurdupel dzisiaj postawił sie na mojego Brajla!Dobrze,ze Brajl nie widzi i zanim zorientował sie,ze cos mu sie miedzy łapami plącze i próbuje go ustawiac,to Ala zabrała go na ręce i zasiosła do domu.

Kilka fotek z kliniki

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Podzwonię u siebie po aptekach, jeśli chcesz. Może ktoś mi coś doradzi.

Do 2 w nocy kopałam w necie, czy nie ma niczego innego. Nie ma, a właściwie jest, ale cenowo to samo. Gdzieś wygrzebałam wiadomość, że w Łodzi w kilku aptekach jest taniej. Dlatego pisałam wyżej o tych aptekach.

Posted

Nienajlepsze te wiadomości o Amisiowym zdrowiu, nienajlepsze... Idę liczyć możliwości na dnie kabzy. W grudniu jest raczej fatalnie, ale od stycznia coś damy radę .

Posted

RUTA93 napisał(a):
Nienajlepsze te wiadomości o Amisiowym zdrowiu, nienajlepsze... Idę liczyć możliwości na dnie kabzy. W grudniu jest raczej fatalnie, ale od stycznia coś damy radę .

Grudzień dla wszystkich cięzki,ale na szczęście na grudzień wystarczy to co kupiłam wczoraj.Trzeba pomału,ale systematycznie zbierac na styczeń,bo chłopak nie moze zostac bez leków

Posted

BajkaB napisał(a):
Grudzień dla wszystkich cięzki,ale na szczęście na grudzień wystarczy to co kupiłam wczoraj.Trzeba pomału,ale systematycznie zbierac na styczeń,bo chłopak nie moze zostac bez leków

Damy radę Edyto. Musimy. Zakapiora nie zostawimy bez pomocy.

Posted

Amisiu sprawuj się dobrze, cioteczki i wujeczki uwijają się jak w ukropie , żeby pomóc tobie abyś w dobrym zdrówku pohasał sobie jeszcze parę latek. Za parę dni wyślę kaskę na podane przez Isadorkę konto i też staram się zdobyć jak
najtaniej minirin, ale też nie obiecuję na 100%.
Myzianki

Posted

Ludziska jeszcze chwila i wracam dożycia ... wybaczcie. obecne konto dla mam nadzieje nadal chjetncy wspomagać tego zajzajera Amiska:

[FONT=Times New Roman]

[FONT=Georgia][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial Black]Konto Fundacji EMIR
Oddział Sosnowiec:[/FONT]
Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
[FONT=Impact][FONT=Arial][FONT=Impact]59 1050 1924[/FONT] [FONT=Impact]1000 0090[/FONT] [FONT=Impact]6204 7718[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

[FONT=Georgia][FONT=Arial][SIZE=5]tytułem: jamniś Amiś+nick

Umiesciłam tez na pierwszej stronie
[/FONT][/FONT]

[/FONT]

Posted

Kurdupel dzis tak dał popalić Ali,ze az ją boleści brzucha chwyciły.Fakt,ze leje nieprzytomnie wynika z jego choroby,ale do tego jest złośliwy okropnie.Wczoraj Ala zmieniała wszystkim psiakom legowiska i połozyła czyste.Teraz zimno,to i legowiska odpowiednie:poduchy,koce i kołdra.Amiś z premedytacja poszedł i zasikał je wszystkie.Ala bez przerwy sprząta i pierze.Naprawde kobieta jest anielsko dobra i cierpliwa.

Posted

BajkaB napisał(a):
Kurdupel dzis tak dał popalić Ali,ze az ją boleści brzucha chwyciły.Fakt,ze leje nieprzytomnie wynika z jego choroby,ale do tego jest złośliwy okropnie.Wczoraj Ala zmieniała wszystkim psiakom legowiska i połozyła czyste.Teraz zimno,to i legowiska odpowiednie:poduchy,koce i kołdra.Amiś z premedytacja poszedł i zasikał je wszystkie.Ala bez przerwy sprząta i pierze.Naprawde kobieta jest anielsko dobra i cierpliwa.

Ale dlaczego leje akurat na posłania? :( Biedna Ala

Posted

Szczoszku bądź grzeczny , bo będziesz spał w takim zasikanym legowisku. A swoją drogą jeśli już dostaje minirin to powinno to sikanie ustąpić. Cztałam na ludzkich forach, że po dwoch lub kilku dawkach przy tejże dolegliwości u dzieci, moczenie nocne ustało. Więc trochę jestem zdziwiona co ten szczoszek czarnuszek wyprawia i dlaczego nie zatrzymuje sikania ? Oświećcie mnie kochane cioteczki może ktoś juz zetknął sie z tą chorobą.
Poza tym myślę, że trzeba by w takim razie jeśli to złośliwe może Amiśka odizolować od posłań innych psiaków i dać mu dostęp tylko do swojego. Nie wiem czy jest to możliwe, ale spróbowac można.

Posted

Niestety nie ma możłiwości odizolowania Amisia,wszystkie psy sa w jednym pomieszczeniu,duzej kuchni.Tam Ala pali wpiecu i jest ciepło,w pozostałej czesci bydynku niestety lodówka,widomo jaki jest los emeryta.Latem nie ma problemu,wszystkie psiaki sa na dworze,wiec i sikanko spoko.Chociaz z drugiej strony śpia w domu,wiec pewnie byłoby identycznie w nocy.
Poza tym Amiś sika złośliwie na posłania,bo sa one daleko od jego legowiska,w innej części kuchni ,wiec musi specjalnie tam iśc
Minirin jak na razie nie zdziałał cudu,poniewaz bierze go od piatku dopiero,zobaczymy jak bedzie za jakis czas.Z tym,ze jesli sikanie wynika nie tylko z choroby,to czarno to widze,nie wiem co mogłoby pomóc,chyba klaps w dupsko:mad:

Posted

Znam to z autopsji. Ja zbanowałam swojego do korytarza na kilka nocy pomimo rozpaczliwych skarg i wrzasków. Może go do tej "lodówki", przecież tam musi być koło 15 stopni. Wiem, to paskudne i tak dalej, pamiętam swoje rozterki, bo jak można coś takiego zrobić swojemu podkołdernemu psu po 14 latach spania w jednym łóżku. Zarówno mój Axl, jak i Amiś, muszą jednak przestrzegać podstawowych norm i wydaje mi się oczywiste, że jak te normy łamie to stado go przepędza. U mnie pomogło.

Posted

Dzisiaj znowu byłysmy z Amiskiem u weta.Niestety mimo brania Minirinu nie ma porawy.W moczu sa nadal zmiany,nie ma zageszczenia.Doktor poleciłzwiększenie dawki.Teraz Amiś bedzie dostawał cała ampułke codziennie.I tu MOi Drodzy zrobił sie dramat.Minirinu wystarczy na 7 dni.Po tej dacie nie mamy juz pieniedzy na zakup nastepnej dawki.Jeśłi bowiem Amiś miałby dostawac ampułke codziennie,to wówczas miesieczny koszt samego Minirinu wzrasta do 740zł.Okazało sie,ze był troche tańszy i Ala zapłaciła za 10 ampułek 246zł.Dzisiaj leki i badania znowu kosztowały 160zł.
Powiem jasno i otwarcie:nie ma juz ani gorsza na lecznie Amisia.A za tydzień kolejna wizyta i jeśli bedzie efekt leczenia trzeba wykupic następne leki.
Amiś w tej chwili zachowuje sie jak młody,zdrowy pies.Po Vetmedinie i Geriadogu nabrał wigoru.Zakochał sie w moim małym tymczasowiczu i dosłownie nie odstępował go na krok.A ja sie z nim bawił!Jak szczeniak.

Drogie Cioteczki..Wymyślcie cos,bo sytuacja Amisia spędza mi sen z powiek