Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mmd napisał(a):
Cześć, Amisiu

nie wiem, jak jest z ogłoszeniami, pewnie allegro ma od ciotki Isadory
może mu ruszymy z jakąś kampanią?

Z allegro się wstrzymałam chwilę bo Amiś miał iśc do weta. Mogą być ważne rzeczy które będzie trzeba jakoś ująć. Edyta zajęta w minionych dniach sprawą zagłodzonych psów nie miałą czasu na wpisy.

A ja układam tekst dla Amiśka, korzystając oczywiście z kierunku jaki została nadany w pierwszym poscie. Naprawde bardzo fajny pomysł.

Cały czas mnie boli smierć Donisia. Wybaczcie. Planuję pojechać na proces, planuję zebrać ekipę chętnych. Niech na sali będzie widać ludzi, szykuję plakat z Donisiem. Są też inne pomysły tak aby jego śmierć nie poszła w zapomnienie. Dla dobra następnych.

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Myślę, że nagłaśnianie takich spraw robi dużo. Czytałam wpisy pod materiałem filmowym tej zagłodzonej Nelly i myślę, że gdyby ludzie mieli adres to doszłoby do linczu. Może choć jedna osoba będzie teraz uważniej patrzeć wokół.
Jakikolwiek pomysł, aby śmierć Donisia nie przeszła bez echa, uratuje może choć jednego psa.
Piętnować, piętnować, piętnować - aż się ludzie obudzą.

Na tekst ogłoszeń Amisia czekam i podziałamy. Przynajmniej ten kurdupelek ma się dobrze.

Posted

Amiś ma chore oko,do którego Ala codziennie zakrapia kropelki oraz przepłukuje je solą fzjologiczna.Dodatkowo miał robione badania krwi i moczu.W moczu są zmiany,jest niski cięzar włąściwy,co sugeruje chore nerki.Dostał również szereg leków.We czwartek ponownie jedziemy na badania,Ala ma odstawić mu picie we środe o 17 i we czwartek rano pobrać poranny mocz do badania.Wtedy dopiero bedzie mozna coś konkretniej ustalic.Serducho u chłopaka tez chorutkie.Ot biedny staruszek.Być moze będzie musiał brać bardzo drogi lek,który kosztuje ponad 100zł.Dokłądniej wszystko opisze we czwartek.

To juz Amiś podczas drugiej wizyty.Moze tego tak nie widac,ale oczko było juz zupełnie inne

Posted

Moi Kochani.Sytuacja Amiska jest dramatyczna.Dzisiaj byłyśmy z Ala i Amiśkiem na kolejnej wizycie w klinice.Miał wykonane kolejne badania moczu i badania zeskrobin ze zmian skórnych.
Amis cierpi na :

Moczówkę prostą
Zespół suchego oka
Endokardioze zastawki dwudzielnej.

Konieczne jest podawanie bardzo drogich leków:Minirin,Vetmedin,Optimune,Sztuczne łzy,sół fizjologiczna.te dwa ostatnie to pestka,ale te 3 pierwsze to majątek.
Minirin chłopak będzie dostawał codziennie w zastrzyku,podskórnie.Vetmedin 2,5mg dwa razy dziennie i Optimune maśc do oka 3 razy dziennie.

Kupiłąm dziś wszystkie leki i tak:

Minirin 10 ampułek,które wystarcza na miesiac-274zł
Optimune maśc-100zł
Vetmedin 100zł

Same leki na miesiac czasu to około 500zł

Do tego dochodzą wizyty raz w tygodniu i badanie moczu.Nasz kochany wet nie liczy juz wizyty,tylko badania i leki.

Nie ukrywam jednak,ze NIE MAMY FUNDUSZY NA LECZENIE AMIŚKA.

W tej chwili na jego leczenie poszły juz wszystkie pieniądze,które wpłacono na Jagódke i na Amiśka.

Jeśłi Amiś nie dostanie tych leków,po prostu umrze.
Jest zadbany,szczęśliwy,przekochany,ma najlepsza opiekę pod słońcem..Niestety,jestem załamana sytuacja finansową.
Kochane Cioteczki(i Wujkowie oczywiscie)pomyśłcie jak zebrać fundusze,bo leczenie Amisia niestety musi trać juz do końca jego dni.A nie ma sie co oszukiwac:tak chory i stary pies ma zerowe szanse na adopcje.

Posted

O panie, ale wieści :lookarou: Ostatnio kupowałam Vetmedin 2,5 mg 100 tabl. za 118 zł - sprawdź ile u was kosztuje, jeśli taniej to zakupię dla Amisia

Prześlę moje 100 zł w grudniu i porozsyłam prośby o wsparcie

Posted

Też melduję się. Też podeślę. Numer konta poproszę.
Co za porąbany dzień.

Mam rzeczy na bazarek, ale bazarki fatalnie idą. To i tak na krótko.
Skąd wytrzaśniemy pięć stów co miesiąc?

Posted

Dziewczyny,nie chce tutaj nic sugerowac,ale wiem,ze Minirin jest lekiem który dla ludzi chorych na moczówke jest na ryczałt za kilka złotych..Jeśłi ktoś miałby jakieś dojścia,to byłoby rewelacja