Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='malagos']Martwię się tylko, jak juz jamniolki na tyle wydobrzeją, ze trzeba im będzie szukac domów stałych, jak to bedzie, rozstanie i tak w ogole :-([/QUOTE]

Oj cięzko będzie na bank, Karina je kocha. Ma słabość do jamnikó a do starych szczególnie.

Posted

[quote name='leni356']Mam dla Amisia 100 zł od siebie i Asi, gdzie wpłacić? na skarpetę jamniczą?[/QUOTE]

leni,jeśli to są wpłaty deklarowane -miesieczne to nie na jamniczą skarpete.Jamnicza skarpeta przyjmuje wpłaty jednorazowe z mozliwoscia wskazania konkretnego psa ale nie prowadzi rachunków i rozliczenia danego psa,to powinni byc robione na watku.

Posted

Dwie faktury za Amisia i Dafcię. Wpłaty należy dokonać na rachunek:

Kwota z obydwu faktur razem 300 zł do zapłacenia

[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3]płatność na rachunek lecznicy:
[SIZE=4]78 2340 0009 5180 2400 0000 0025

[/FONT][/FONT]
[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3][SIZE=2]Mar-Vet Gabinet Weterynaryjny
Mariusz Komorowski
kap. Pałaca 33F
96-300 Żyrardów
NIP 838-174-15- 93

Leni proponuję Abyś dokonała wpłaty tych 100 na rachunek lecznicy. Zostanie do zapłacenia 200. Potwierdź proszę żeby było wiadomo ile trzeba dopłacić.

Karina nie chce żądnych pieniędzy bez konkretnego celu. Dlatego po prostu przysyłane są faktury które trzeba opłacić. Jak wspomniałam Karina nie chce zaliczkowo, a jeszcze po ostatnich cyrkach na wątku tym bardziej. A jamniki trzeba doprowadzić do zdrowia. Proszę o zgłoszenia kto może wpłacić. Leni potwierdź prosze czy wpłacasz na konto lecznicy 100 zł.

[/FONT][/FONT]Dwie faktury za Amisia i Dafcię. Wpłaty należy dokonać na rachunek:

[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3][SIZE=2]

[/FONT][/FONT]
[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3][SIZE=2]
:cool1:

[/FONT][/FONT]

Posted

Chciałabym, aby finanse psiaków były przejrzyste, ale nie mam wglądu w księgowość, więc z tego, co wyczytałam jest tak:

reszta w skarpecie to 107 + 50 (leni356) = 157
faktura Amisia 150
saldo konta Amisia 7 złotych

Dafcia ma tylko fakturę do zapłacenia, jest 150 na minusie.
Deklarowałam 50/mies. na Amisia, ale w tej sytuacji moje pójdzie na Dafcię.

rwpb wpłacał bezpośrednio do Kariny za fakturę za leki (z nadwyżką, ale przecież na wiele rzeczy nie ma faktur, bo nie na każdy grosz się bierze).

Posted

To dobry pomysł.
Musi być jeden rachunek na psiaki, a Danusi nie ma co męczyć, bo ma i tak dużo, zresztą stałe deklaracje nie wchodzą w grę, a tu takowe były.

W razie pytań:razz:: mogę prowadzić te finanse.

Posted

[quote name='mmd']To dobry pomysł.
Musi być jeden rachunek na psiaki, a Danusi nie ma co męczyć, bo ma i tak dużo, zresztą stałe deklaracje nie wchodzą w grę, a tu takowe były.

W razie pytań:razz:: mogę prowadzić te finanse.

Też Ciebie świetnie widzę w tej roli.

Posted

[quote name='leni356']Isadora, co napisać w tytule przelewu?[/QUOTE]

numery faktur, najlepiej oba, żeby doktor nie miał za jedną podwójnie, a za drugą wcale

Posted

[quote name='GeBa']cudne stadko w wieku XXL
w ramach mozliwosci postaram sie cos wykombinowac dla psiakow[/QUOTE]

Dzięki GeBa ja tak jak wspomniałam najdalej jutro założę wątek na NaszychJamnikach.

Posted

ALARM!!!

Musimy pomóc wyadoptować Amisia i Pchełkę (to najmniejsze z jamnisiów u Kariny). Pozostałe nie nadają sie w aktualnym stanie zdrowia do adopcji, wymagaja jeszcze leczenia. Amiś co prawda też, ale przynajmniej wiadomo co i jest ukierunkowane. Np będzie musiał brać do końca życia krople do oczu.

Pchełka jest adopcyjna, sprawna, zdrowa. Amiś daje popalić za wszystkie. Najchętniej spałby w budzie na dworzu gdzie Karnia go nie zostawi. Atakuje Stefana (najsłabszego i najbardziej chorego z jamników u Kariny). A potem sika w legowisko. To akurat robi raczej złośliwe, wg mnie to pies który musi być jeden. Legowisko któe dałam Karinie praktycznie do wyrzucenia (przegniło). Tu uśmiech do yunony być może udałoby się w weekend podjechać do Ciebie, ale to jeszcze potwierdzę jak będę wiedziała na bank.

Dziecko Kariny bardzo chore, Karina również z nosem do pasa. Dziecko alergia. Z mojego życiowego alergicznego doświadczenia (prof. Droszcz i Zawisza a dla syna prof Chmielewska nie są mi obcy) śmiem twierdzić, że uczulenie jest nie na sierść (psy w domu od zawsze) a na mocz, jego skłądowe te amoniaki itd. Mnie to też powala. A Amiś szczy namiętnie i to natychmiast po długich i licznych spacerach. Szczy w legowiska a one potem chwile stoją i nasiąkają. Z podłogi sie zetrze a tamto np w nocy, albo jak nie ma nikogo paruje i to jest zabójcze na alergie. Dzisiaj Karina z dzieckime wyjechała z domu i do niedzieli będą mieszkać poza aby zobaczyc jak i czy ustępują objawy.

Musimy pomóc, mam dzisiaj dostać trochę zdjęć Pchełki wstawię je na wątek i opiszę pare słów o niej.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu gdzie tylko możliwe.