Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mmd napisał(a):
Pchełka???? :crazyeye: To wychodzi z tej szafy?
Isadora, moje trzy posty z początku teraz są Twoje, jeśli nie zauważyłaś. I tam były pozostałe sieroty.
Wycięli mi latającego Amisia:placz:

Jutro po pracy pouzupełniam i fruwającego Amisia też tam wstawię.

Posted

Dafcia wita wszystkich życzliwych jej i jej współmieszkańcom.

Dafcia ma bardzo, bardzo chore serce. Szczegóły jak przyjdą faktury z opisem.

TZ Kariny powiedział, ze Dafcia ma bardzo łądne nogi... oto dowód:

Dafcia ze swoim Guru :):)

Posted

[quote name='Isadora7']......

TZ Kariny powiedział, ze Dafcia ma bardzo łądne nogi....

piękne!!! boskie!!!! moja zosia ma analogiczne, tylko nieco dluższe (modelka, myślałby kto :diabloti:)

Isadora, papugi mi skrzeczą w szufladzie!!! porzuciłaś je rok temu, to tozu napiszę!!

Posted

A fe! kto tu chce namieszać na wątku? Przecież pomagamy chorym jamnikom, które są na DT a że nazwaliśmy domek spokojnej starości nic to nie znaczy, jeśli chodzi o Amisia i Dafcię. Są na DT na podkurowaniu zdrowia i czekają na dobry domek. A informacja, że są tam inne jamniki, których też można wspomóc kocykami czy legowiskami nie rzuca jakiegokolwiek cienia na ten wątek. Tak jak pisała Isadora, ktoś dobrze nie doczytał. Ostatnio bywałam na wątkach koni i naprawdę nie życzyłabym, aby wątki jamnicze zamieniły się w szarpaninę słów, wyzwisk i pomówień.
Bardzo proszę o powściągliwość w wydawaniu swoich opinii i podejrzeń.:shake:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
piękne!!! boskie!!!! moja zosia ma analogiczne, tylko nieco dluższe (modelka, myślałby kto )

Isadora, papugi mi skrzeczą w szufladzie!!! porzuciłaś je rok temu, to tozu napiszę!!

No wiesz, nie mó mi tylko że Ty jesteś kapusta, bo nie uwierzę.
A swoja droga myśle o jakimś piwnym spotkanku w sympatycznym gronie :), a za Belulą stęskniłam sie bezgranicznie.

Tylko w tym tygodniu załatwiam potwierdzenia z parafii ze ogłaszam chore jamniki, bo na razie tylko na ambonie ogłaszam. Wiesz do sumienia się odwołuję. Nie napisze w allegro że Amis ma sraczke, a Dafcia ciężko chore serducho. Oboje czekaja na poprawe stanu zdrowia aby można zrobić dokładniejsze badania.

Liste parafii gdzie ogłaszam wpisze na pierwsza stronę oczywiście aby ogłoszenia były widoczne.

Posted

[FONT=&quot]

To juz podpada pod wieczny tymczas

yunona napisał(a):
A informacja, że są tam inne jamniki, których też można wspomóc kocykami czy legowiskami nie rzuca jakiegokolwiek cienia na ten wątek.

Yunona, trafiłaś w sedno. Takie były intencje dołożenia pozostałych jamniorów, nawet nie o wspomożenie pozostałych chodziło, ale o świadomość czytaczy, że to nie tymczas dla dwóch jamników, gdzie one i tylko one, tylko jest tam AŻ SIEDEM sztuk. Amiś ma ok. 12 lat i jest pewnie najmłodszy, kto miał staruszka wie, że to choroby, sraczki, pielgrzymki do wetów...

Ktoś, kto naskarżył, chyba pojęcia nie ma o funkcjonowaniu tymczasów i idei PWP.
Gdyby Karina miała mniej serca, a więcej rozsądku, nie wzięłaby ani jednego, a bierze kolejne. Każdy na dogo woła: stary jamnik to do Kariny - a później nie ma kto pomóc.

Gdyby wszystkie psy były na PŁATNYM tymczasie to byłoby ok, ale często są na darmowym - i to jest największa paranoja. I tu (nie piszę o Karinie teraz, ale ogólnie) - po pół roku wątek pustoszeje, a darmowy tymczas, wybłagany na kolanach, staje się wiecznym tymczasem, bo jak już domek jest to mają w d... i lecą do następnego biedaczka.

Przepraszam za ostre słowa, ale niech się każdy we własną pierś uderzy zamiast latać na skargę i najpierw niech pomyśli nieco.

[/FONT]

Posted

mmd napisał(a):
popatrzcie, mam jakiś wykwit - co to znaczy addicted? tu na forum, bo w ogole to wiem:))

Jamam dwie krosty, idę do apteki po claritine może przejdzie. Bo sprawdzałam już czy mam czyste okulary myślałam ze mi coś się na soczewkach osadziło. no i sa czyste więc może jakiś atopik :)

Posted

kilka miesięcy myśli technicznej zaowocowało metkami, a wyszukiwarka użytkowników nie działa :razz:. jeszcze jakas wiagra po chińsku jest w abondancji....

to co, myślisz, ze te metki to tłumaczenie ogników i łapek? ciemny naród, oj ciemny....

nie kicaj isadora, bo przekażę te papugi na jakis kolejny bazarek :-0

Posted

kilka miesięcy myśli technicznej zaowocowało metkami, a wyszukiwarka użytkowników nie działa :razz:. jeszcze jakas wiagra po chińsku jest w abondancji....

to co, myślisz, ze te metki to tłumaczenie ogników i łapek? ciemny naród, oj ciemny....

Chyba nie do końca tłumaczenie ogników. Niektózy mają wycięte ogniki i tylko ksywe dodaną (np zulugula - Mentor). Poza tym bywa ze majacy zbliżoną ilość postów mają różne cyngwajsy.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Jamam dwie krosty, idę do apteki po claritine może przejdzie. Bo sprawdzałam już czy mam czyste okulary myślałam ze mi coś się na soczewkach osadziło. no i sa czyste więc może jakiś atopik :)

to mozemy sobie z Isadora ręce podać i poprosić resztę, by do NAs zwracała sie per "Dogo master" :diabloti:

A zapomnijcie mnie powiadomic o Waszym piwnym spotkanku, to zamykam działalnosć na dogo :angryy:

Posted

malagos napisał(a):
to mozemy sobie z Isadora ręce podać i poprosić resztę, by do NAs zwracała sie per "Dogo master" :diabloti:

A zapomnijcie mnie powiadomic o Waszym piwnym spotkanku, to zamykam działalnosć na dogo :angryy:

Nooo jak taki szantaż to bezwzględnie będziesz powiadomiona

Posted

Na pierwszej stronie podaje faktury do zapłacenia.

[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3]płatność na rachunek lecznicy:
[SIZE=4]78 2340 0009 5180 2400 0000 0025

[/FONT][/FONT]
[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3][SIZE=2]Mar-Vet Gabinet Weterynaryjny
Mariusz Komorowski
kap. Pałaca 33F
96-300 Żyrardów
NIP 838-174-15- 93

Kwota 355 złoty

[SIZE=3]Bardzo proszę aby zdeklarować się i jak najszybciej zapłacić.

Wczorajsza sytuacja totalnie mnie psychicznie rozłożyła, ewidentnie przedłużyła sprawę. Staram się nie komentować, ale przyznam że nadal się we mnie gotuje i chyba, żebym lepiej nie wiedziała kto jest tym "życzlYwYm" który przyczynił się do tej chorej sytuacji. Argumenty typu "bo było zapytanie o tekst do ogłoszenia i nikt nie dał" czy "bo nie ma ogłoszeń" wybaczcie ale do mnie nie docierają. Raz, że nielogiczne, dwa, że nie mają uzasadnienia nie tylko w logice ale i w regulaminie. No i w praktyce stosowanej na dogo, psa leczymy a potem ogłąszamy. Trudno pisac w ogłoszeniu ze pies śmierdzi, ma sraczkę, prawie nie oddycha... już widze te tłumy chetnych do adopcji. I nie odnoszę się do Modów bezpośrednio. W pierwszym rzucie odnoszę do osoby która takie bzdety podsunęła (pozostaje mi się domyślać i moje domysły mają potwierdzenie wśród innych i doprawdy nie chciałabym aby okazało się to prawdą). Żal i spuścić zasłonę wstydu i milczenia nad takim postępowaniem.

[/FONT][/FONT]

Posted

Rany! Co tu się dzieje:angryy:

Ja już kiedyś obrywałam od "życzliwych" kiedy adoptowałam umierającego Jamnika - tyle tylko że ja nie prosiłam nikogo o nic więc "życzliwe" miały trudniej.:mad::mad::mad:

Posted

Talcott napisał(a):
Rany! Co tu się dzieje:angryy:

Ja już kiedyś obrywałam od "życzliwych" kiedy adoptowałam umierającego Jamnika - tyle tylko że ja nie prosiłam nikogo o nic więc "życzliwe" miały trudniej.:mad::mad::mad:

No widzisz sama.
Ale ja myśle że takie zachowanie to pochodna faktu głęboko w Narodzie tkwiącego "jedynie słusznego" systemu partii ludu pracy czyli dzierżymordy z dobrze rozbudowanym aparatem (ale nie zębowym). Nie mówię, że wszyscy ale spora część ludzi ma to mocno zakorzenione. Na pewno ci co bawią się w takie donosy. Jedni się boją, inni chcą mieć święty spokój, jeszcze inni maja to we krwi.

Posted

[FONT=Impact][FONT=Arial][SIZE=3]płatność na rachunek lecznicy:

[/FONT][/FONT]
Mariusz Komorowski
kap. Pałaca 33F
96-300 Żyrardów
NIP 838-174-15- 93

Kwota 355 złoty
[/FONT][/FONT]
[FONT=Impact]

Amiś
[FONT=Arial][SIZE=3]Faktura z dnia 6 październiak 2009 na kwotę: 200 zł
termin płatności 20.10.2009

płatność na rachunek lecznicy:

[/FONT][/FONT]
Mariusz Komorowski
kap. Pałaca 33F
96-300 Żyrardów
NIP 838-174-15- 93

Opis:
Bardzo silny stan zapalny lewego oka. Szmery w sercu. Stan zapalny lewego ucha.

leki:

Convenia
Geriadog
Otosol
Cafelemix

[/FONT][/FONT] [FONT=Impact]Dafcia
[FONT=Arial][SIZE=3]Faktura z dnia 6 październiak 2009 na kwotę: 155 zł
termin płatności 20.10.2009

płatność na rachunek lecznicy:

[/FONT][/FONT]
Mariusz Komorowski
kap. Pałaca 33F
96-300 Żyrardów
NIP 838-174-15- 93

Opis:
Jamnik z licznymi tłuszczakami. Z wyglądu gałek ocznych pies prawdopodobnie nie widzi. Rozdrapuje sobie drobne narośla któe podchodzą ropą. Na mostku duży twór o konsystencji tłuszczaka

Podane leki:
Convenia
Geriadog
Hexoderm

[/FONT][/FONT][FONT=Impact]
[/FONT]

Posted

czytałam to wszystko i nie doszło do mnie, że ktoś zapodał donos i to jeszcze nieprawdziwy :crazyeye:. przecież to bez sensu, co mozna uzyskać? tylko wasze nerwy, ale realnie, jesli ktoś chciał zaszkodzić, no to raczej nie było szans. chyba, ze nie czyta ze zrozumieniem.

a tak na marginesie to ja jestem chyba pierwsza naiwna. jakby mi ktoś takie cóś zrobił, to nie miałabym absolutnie pomysłów, kto. no bo ok, wiem, ze kilka osób mnie nie lubi, norma, ale jakos nie umiałabym stwierdzić, ze to najpewniej x lub y lub z doniósł. na podstawie, ze mnie nie lubi, to miałabym kilku conajmniej kandydatów. tzn isadora, rozumiem, ze masz i inne podstawy, jasne, tylko tak sobie próbowałam wyobrazić taka sytuację i nie dociera do mnie absolutnie, ze w ogóle mozna wpaść na taki pomysł. jest nieracjonalny, bez sensu - zatem wyobrażam sobie, że raczej bym stawiała na jakiś wybuch głupoty lub piekła wybrukowanego dobrymi chęciami (tzn w przypadku, jak ktos czytałby bez zrozumienia i miał poczucie obowiązku wzgledem zasad). i to byc może jest własnie naiwność.

Posted

Ja już nie chcę jątrzyć, ale znalazłam jeszcze coś, co mnie szarpnęło znowu... napiszę Ci na PW, bo może to nieumyślne było

PS. aktualizacja pierwszego postu!!!