mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Malagos - Ty przytomnie myslisz o tej porze;). Ja jeszcze śpię chyba. Quote
Talcott Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Chwyta, chwyta:placz::placz::placz: Ale w lecie kolejno odchodziły moje Jamnicze Staruszki:placz::placz::placz: Chorowały, ciągle przesiadywałam w lecznicy i trochę już brak mi sił na kolejna walkę i śmierć:placz::placz::placz::placz: Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Mój ukochany pies, miłość mojego życia umarł rok temu, drugi na początku czerwca, myślałam, że też umrę. Trzy tygodnie później koleżanka po prostu KAZAŁA mi wziąć psa, bałam się, że nie będę go w stanie kochać, a jednak... Więc nie marudź, bierz Jagódkę, bo tak trzeba. edit: a siła sama się znajdzie:) - ja Cię będę wspierać Quote
malagos Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Nie jest powiedziane, że Jagódka tak stoi nad grobem - w dobrym domku, po operacji jeszcze może zyć i zyć :cool3: Quote
Isadora7 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='mmd']To jest jego DSS - Dom Spokojnej Starości. Karina wyciąga ze schronów różne sieroty lub dostaje je "w prezencie" z dogo, tak jak np. Dafcię, którą ktoś wystawił w kartonie na śmietnik. Status wszystkich siedmiu jamników to po prostu dożycie w spokoju i cieple ostatnich miesięcy lub (niewielu) lat. Sytuacja Stefana jest taka, że to jego zapewne ostatnie tygodnie, może ich będzie nawet 20, ale w tym wieku każdy dzień jest darowany. Jeszcze dodam, że nie wiem, dlaczego pytasz, ale jeśli chcesz adoptować któregoś staruszka, to najlepiej się skontaktować z Isadorą. Jeżeli chcesz wesprzeć Stefana to przez Jamniczą Skarpetę. Bardzo proszę o sprostowanie tego postu. Tak jak jest w pierwszym poscie AMIŚ i DAFCIA są na TYMCZASIE. Amisiowi bede wystawiała w końcu tygodnia allegro. Dafcia jeszcze troche. Na dodatek malutkie siedzące w szafie u Kariny też już moze iśc do adopcji. Tak aby było jasne bo mnie zaraz szlag trafi. Człowiek pruje flaki. Karina poświęca rodzinę aby te nieszczęścia wspomóc i doprowadzić do takiego stanu aby miały szanse (w niedziele pojechał do domu na przykład 13 letni jamnik z jednym zębem, był w hoteliku). Na jamniki znajdują się domy tylko trzeba. [FONT=Impact]Proszę aby wreszcie była zgodność w tytule tez powinno być jak w pierwszym poście zgodnie z prawdą: Amis i Dafcia są na TYMCZASIE.[/FONT] I prosze pisać jasno i wyraźnie o tym, a nawet drukowanymi literami. Bo nie pomożemy im. I Karina zostanie z ręka w nocniku. Nie dośc że dostała jamniki na tyczmas, aby je wykurować to jeszcze przez niedomówienia, niezrozumienia, niechcenia zrozumieć NIE BĘDZIE MOŻLIWOCI POMÓC. Czy one mają wylądować znowu w schronie? Ja naprawdę nie mam możliwości codziennie sprawdzać co kto napisał na wątku, ale faktury już mam za leczenie. KTO ZAPŁACI? Przecież one są na tycmzasie i cały czas o tym była i jest mowa. CZEKAM NA ZAPIS ZGODNY ZE STANEM FAKTYCZNYM AMIS I DAFCIA SA NA TYMCZASIE. Bezterminowy tymczas u psów w tym wieku oznacza AŻ DO ZNALEZIENIA DOMKU. Dla mnie to jasne. Ale ktoś może zrozumieć opatrznie, chcący czy nie chcący nieważne. Jak sie chce psa uderzyć to kij sie zawsze znajdzie a i fakty nie mają znaczenia tylko luźno rzucone słowa. Ważne że ma być jasne: AMIS i DAFCIA to tymczasy (gwoli prawdy wszystkie jamniki u Kariny - jakoś jak trzeba to każdy sobie przypomina, wpycha, a potem .... marchewka i kiszony ogórek. Quote
danka1234 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja tez czekam na wyjasnienie. Zakładałam bazarki na Amisia i Dafne gdyż z moich informacji wynikało ze sa na tymczasie. W obecnej sytuacji,jeśli tymczas przerodził sie w DSS,te pieniadze nie mogą juz być przeznaczone na te jamniki. Poza tym prosze nie wprowadzać w błąd i nie informować ze mozna wspierac wszystkie tam bedące jamniki poprzez jamnicza skarpetę. Jamnicza skarpeta moze wspierać i przyjmowac wpłaty tylko na psy bezdomne lub bedące na tymczasach a nie bedace w domach stałych. Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Nawet nie wiem, jak mam przeprosić Karinę, Dankę, Isadorę, a przede wszystkim te biedne jamniki. Użyłam sformułowania "Dom Spokojnej Starości" jako przenośni pisząc dalej "jeżeli chcesz adoptować jamnika...itd." Nie spodziewałam się, że coś, co dla mnie jest oczywiste, oczywiste nie bywa. Jakim cudem można adoptować jamnika z domu stałego? Miałam na studiach zajęcia z logiki, może mój umysł pracuje na skrótach myślowych. Quote
Isadora7 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Sorry ale jestem totalnie wzburzona, w pierwszym poscie napisane jest o tymczasach. Wg mnie pierwszy post w takich wątkach jest adekwatny do sytuacji. Aż strach napisać np: Dafcia zakochana w Panu. Bo może być uznane za dowód na to że domek stały. Ja nie wiem mam zdjęcia wtulonej Dafci boję się je pokazać. Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Zmieniłam tytuł wątku na pisane WOŁAMI. Swoją drogą, krasnoludki tam chyba były, bo było dt, a 5 minut temu zobaczyłam DSS. cd krasnoludkowej roboty: wątek przeniesiony na "mają dom...". KOMU PRZESZKADZA SIEDEM STARYCH, CHORYCH JAMNIKÓW? Quote
Isadora7 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='mmd']Zmieniłam tytuł wątku na pisane WOŁAMI. Swoją drogą, krasnoludki tam chyba były, bo było dt, a 5 minut temu zobaczyłam DSS. cd krasnoludkowej roboty: wątek przeniesiony na "mają dom...". [FONT=Impact]KOMU PRZESZKADZA SIEDEM STARYCH, CHORYCH JAMNIKÓW?[/FONT] [SIZE=3]Bardzo prosimy nie zabijajcie starych chorych jamniczków i przenieście je znowu do działu SZUKAMY DOMU, tam gdzie ich miejsce. Na tym forum jest garść starych 12-14 letnich jamników które znalazły domki. W niedziele wyjechał do domku 13-14 letni jamnik z Jarocina. Był tak jak te w psach w potrzebie, tak jak powinny być te jamniczki. [SIZE=2]Starość jest nieuchronna dla każdego, ale nie musi być przykra. A może komuś sie jamniki pomyliły. Dwa czarne jamniki. Bo Maks z tego watku, bo tam chyba była prośba o przeniesienie wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/stary-jamniczek-rak-bezdomnosc-co-jeszcze-prosze-o-pomoc-na-leczenie-141034/index36.html#post13188283 już w domu stałym a watek nadal na PwP. A to czarny jamnik i tamten czarny jamnik. Dla mnie np wszyscy Azjaci tez jednakowi, więc może być że jamniki się mylą.:cool3: No to byłoby wytłumaczenie. Sprawa jasna czekamy na wyjaśnienie i naprostowanie, za co z góry dziekujemy. Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Żebym nie była gołosłowna, mam ustawione powiadomienia na mail i tak to wyglądało o 11:38: Witaj mmd, malagos odpowiedział właśnie na Twój post w temacie - Jamniś Amiś, jamniczka ze śmietnika w DT i inne stare jamniki - potrzebne wsparcie - w mazowieckie na Dogomania Forum. Link do tematu: Jamniś Amiś, Dafcia w DOMU TYMCZASOWYM!!! i inne - Strona 49 - Dogomania Forum A tutaj znajduje się wiadomość, która właśnie została zamieszczona: *************** Talcott, a może schwyci Cię za serce Jagódka z Pabianic? Siedzi w schronisku. http://www.dogomania.pl/forum/f1159/pabianice-4-5kg-jamniczego-nieszczescia-pilnie-potrzebny-dt-fundusze-na-leczenie-147674/ *************** Temat może zawierać więcej odpowiedzi, ale nie otrzymasz więcej takich powiadomień jeśli nie odwiedzisz forum ponownie. ........................................................................................................... To na niebiesko, to podkreślenie MOJE Kto mi grzebie w nazwie wątku? Dlaczego nie było śladu tej ingerencji, żebym wiedziała do którego moderatora pisać? Kto przeniósł mój wątek bez porozumienia ze mną? Choćby zapytania o to, jaki jest stan faktyczny? I ostatnie pytanie: czy jakiś krasnoludek jest niezadowolony z tego, że tu jestem? Czy nie lubi jamników? Przepraszam edit: jeszcze jedno pytanie: czy jest na dogo prawnik, który mi podpowie, jaki to paragraf podszywanie się pod cudzy nick i pisanie co się chce? Quote
Talcott Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Sza, sza Cioteczki Kochane - bo zaraz zaczną się pomówienia o podsłuchy, tfu:diabloti: Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Kochana - jeszcze mi tego brakowało, żeby jakiś zapluty karzeł reakcji mi podsłuchiwał:evil_lol: Quote
Talcott Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Uj Cioteczko ! Cóś Ci się kompas popsuł :diabloti: To drób et consortes podsłuchuje teraz! Hi Hi!!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Tu chyba inne zwierzątko można powołać, ale wracając do jamników to chciałabym jeszcze raz przeprosić za to zamieszanie, choć jak widzę ktos tu jeszcze namieszał, zmieniając tytuł wątku, myślę, że administrator ma możliwość sprawdzenia, kto. Quote
Viris Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 mmd napisał(a): KOMU PRZESZKADZA SIEDEM STARYCH, CHORYCH JAMNIKÓW? Same wprowadzacie zamęt. Teraz nagle 7 jamników jest na DT? przykro mi ale wszystkiego w tytule chyba opisać się nie da. Jeśli chcecie mieć wątek na "psy do adopcji" to załóżcie osobny wątek do psów które są na DT i w nim umieszczajcie rozliczenia. Jest za dużo niejasności i "zamotania" w tym temacie. Psy do adopcji nie są ogłaszane, istnieje podejrzenie że po prostu to tzw "wieczny tymczas" więc proszę o to byście zadbały o JASNOŚĆ sytuacji. Ogłaszajcie te psy i szukajcie im domu to nie będzie problemu. Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Oczywiście to bardzo rozsądne rozwiązanie. Tylko, że zamieszanie powstało po zmianie tytułu wątku. Kto mi zagwarantuje, że założę nowy wątek i nie stanie się, jak stało sie to dzisiaj? Nawet nie wiem, kto to zrobił, nikt do mnie nie napisał. PS. Siedem jamników jest w sumie, wątek jest Amisia i Dafci, Isadora prosiła o wstawienie pozostałych, ponieważ czytający powinni mieć świadomość, u kogo są jamniki. Jeżeli dzisiaj było pytanie o adopcję Stefana (jak zrozumiałam) wątek zdryfował, ale to nie zmienia postaci rzeczy. O wsparciu Stefana napisałam, bo myślałam że ktoś chce pomóc. Quote
Viris Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jeśli wątek będzie prowadzony bez zbędnego zamieszania z psami na DS, DSS itp będą wszystkie wpłaty i wypłaty to nie masz się o co obawiać. Tu zrobił się po prostu bałagan i wiele osób nie wiedziało o co chodzi. W tym wątku dalej możecie pisać o wszystkich jamnikach które w tym wątku były i są, ale na "Do adopcji" mają być psy do adopcji, po co mieszać? A co do tego: Przepraszam edit: jeszcze jedno pytanie: czy jest na dogo prawnik, który mi podpowie, jaki to paragraf podszywanie się pod cudzy nick i pisanie co się chce? to nie wiem co na to prawnik, ale jeśli masz takie podejrzenia najlepiej napisać do moderatora. Co do wątku drugiego jamnika co znalazł dom (tytuł tej informacji nie zawierał) został przeniesiony do "już w nowym domu" - ale też trzeba dać znać moderatorowi jak się takie coś widzi :cool3: Oczywiście musicie tu poczekać na moderatorów z PWP (ja nie jestem tu modem), bo to może być bardziej złożony proces z tymi wątkami. Quote
Isadora7 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Jeżeli jamniki do tej pory nie były ogłaszane to dlatego, że wymagają unormowania ich stanu zdrowotnego. Tak się tez dzieje na innych wątkach i nie widać problemu. Logiczne, że psiaka się leczy i dopiero po wyleczeniu zaczyna się akcję ogłoszeniową, jakoś nie walą, drzwiami i oknami chętni na chore psy. Uważam też, że ludzie którzy ewentualnie chcą pomóc MUSZĄ mieć świadomość że w danym miejscu jest więcej psów. I też widzę, że na innych wątkach mówi się, że oprócz Azorka jest też kot, pies itd. Inaczej podchodzi się do tematu mając świadomość ze jest jeden, dwa psy a inaczej wiedząc że ktoś pomaga większej ilości psów. A poza tym jak wspomniałam tu i tam jest praktykowane informowanie o innym "dobytku" i nie budzi zastrzeżeń. Chciałoby się spytać "o co kamam". Ale ponieważ dzięki zrozumieniu i wyjaśnieniu sytuacji sprawa wróciła do normy to tylko: Aby zamknąć już sprawę: Bardzo, bardzo dziękuję za przywrócenie wątku w miejsce gdzie powinien być. Oraz za dodanie postów na pierwszej stronie, będą mi bardzo przydatne. A temu czemuś co sie/kto się przyczynił do takiej sytuacji dziękować nie będę. Zmarnowałam dzisiaj kupe czasu, aby przez czyjeś wybujałe ego, przez czyjeś wykorzystywanie zapracowania Moderatorów (nie maja czasu przyjrzeć się tematowi) i przez czyjeś niezgodne ze stanem fatycznym przekazanie sprawy Moderatorom naprostować sytuacje tych biednych psiaków z których zapewne żadne by już nie żyło. [SIZE=4]Dzisiaj dzień jamników u Kariny w wersji czarnej: Pchełka: Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Pchełka???? :crazyeye: To wychodzi z tej szafy? Isadora, moje trzy posty z początku teraz są Twoje, jeśli nie zauważyłaś. I tam były pozostałe sieroty. Wycięli mi latającego Amisia:placz: Quote
Talcott Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Niech się mąciciel wstydzi resztką sumienia jeśli ją ma:mad: Cudne Ciotki dzięki za Jamnicze Ramole:loveu: Quote
mmd Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Mój Amisiek ukochany:loveu: Tego mi było trzeba. Już mi jest dobrze. Quote
Recommended Posts