Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isadora7']Dziękuję[B] leni[/B] :)
Już jestem, ogrom zaległości ale będęe "klepać"> Allegro oczywiscie przygotuje Amisiowi.

Jest oferta tymczasu dla Amisia - pozostałaby kwestia transportu do Warszawy (a w zasadzie pod).[/quote]

Gdzie są wszyscy? Nie zostawiajcie psiny, on jeszcze nie ma domu!

To ja zapytam jaki to tymczas? Z ciekawości, bo wybrzydzać nie ma co, skoro domki się nie pchają na razie. Mnie nadal interesuje los tego psa.

I mam pytanie techniczne - [B]ten rach. do wpłat to konto Amisia[/B]? Tam zbieramy na teraz i później? Deklarowałam wpłatę co miesiąc. OK, wysyłam 50 za wrzesień na razie.
[B]
Greven[/B]: czy ktoś zadeklarował [B]na pewno[/B] albo wysłał żarcie? Mogę zamówić animondę, ale nie wiem, na czym stoisz.

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='mmd']Gdzie są wszyscy? Nie zostawiajcie psiny, on jeszcze nie ma domu!

To ja zapytam jaki to tymczas? Z ciekawości, bo wybrzydzać nie ma co, skoro domki się nie pchają na razie. Mnie nadal interesuje los tego psa.

I mam pytanie techniczne - [B]ten rach. do wpłat to konto Amisia[/B]? Tam zbieramy na teraz i później? Deklarowałam wpłatę co miesiąc. OK, wysyłam 50 za wrzesień na razie.
[B]
Greven[/B]: czy ktoś zadeklarował [B]na pewno[/B] albo wysłał żarcie? Mogę zamówić animondę, ale nie wiem, na czym stoisz.[/quote]

[B]Nie zdarzyło się abym zostawiła jamnika.
W jakim sensie pytasz o tymczas?[/B]

.

Posted

[quote name='mmd']Gdzie są wszyscy? Nie zostawiajcie psiny, on jeszcze nie ma domu!
Nikt AMISIA nie zostawia:razz::razz:,
ale ze wzgledów proceduralnych
AMIŚ jest jeszcze na kwarantannie schroniska do końca miesiąca/
i dlatego musi byc "pod reką"

Jeżeli IZADORKA daje tymczas,
to daje zawsze najlepszy na swiecie domeczek/pewnie na zawsze!!!!!!!/
I nikt zazanaczam nikt sprawdzać nie bedzie
ani kwestionować wyboru ISADORY!!!
Zreszta mowa o domeczku pod Warszawą była od poczatku!!

tylko problem z szukaniem dojazdu AMISIA do warszawy..

I mam pytanie techniczne - ten rach. do wpłat to konto Amisia? Tam zbieramy na teraz i później? Deklarowałam wpłatę co miesiąc. OK, wysyłam 50 za wrzesień na razie.

Greven
: czy ktoś zadeklarował na pewno albo wysłał żarcie? Mogę zamówić animondę, ale nie wiem, na czym stoisz.[/quote

Bardzo ciesze się
ze lezy Tobie na sercu los AMISIA,
i że Twoja pomoc jest
bardzo realna:lol::lol::lol:

Greven a mozna poprosic o foty AMISIA???
żadnej nie umiesciłaś,tylko u basecicy widziałam...:razz:

Posted

[quote name='AMIŚKA']
Jeżeli IZADORKA daje tymczas,
to daje zawsze najlepszy na swiecie domeczek/pewnie na zawsze!!!!!!!/
I nikt zazanaczam nikt sprawdzać nie bedzie
ani kwestionować wyboru ISADORY!!!

Zdążyłam się już dawno zorientować, że Isadora naprawdę pomaga. Sama ją prosiłam kiedyś o pomoc i odpowiedziała. I nie kwestionuję. Pamietam o mozliwości domku z kojcem i nie wiem, czy cos sie zmienilo, czy to to samo. W necie nie wszystko da się przekazać tak jakby się chciało. Nie odbieraj mojego pytania jako ataku, to życzliwe zainteresowanie.
Swoją drogą zrobiło mi się przykro, bo ściągam na wątek ciotki, proszę o pomoc, robię foty fantów na bazarek zamiast pakować sama się na wyjazd, esemesuje z sbd z Tunezji, wysyłam kasę, chociaż nikt mi nie odpowiada na proste pytanie i dostaję ochrzan.
No, to tyle. Mam nadzieje, ze jasne.

Posted

Kojec to była ostatecznośc i dość jasno pisałam, że lepsze niż schron bez możliwości dawania ogłoszeń które przynoszą najlepsze rezultaty.
Pojawił się jednak domek tymczasowy, dobry sprawdzony. Mający już jamniki z dogo. Do decyzji domku zostawiam czy się ujawni.

Posted

Nr konta podała Cudak ;)

Nie wiem, czy jest w pierwszym poście, bo jak próbuję za bardzo eksplorować dogomanię, to mój internet nie wytrzymuje, ale jeśli go nie ma, to warto tam wstawić, żeby nie było niedomówień.

Jedzenie mogę odebrać po weekendzie w Szczecinie, bądźmy na telefon, pięknie dziękuję za propozycję :loveu:

Nikt na razie nie deklarował ofiarowani bezpośredniego, ani przesłania pocztą żadnych puszek dla seniorów, więc będę wdzięczna za paczuszkę dla Amisia na adres: 71-019 Szczecin, ul. Sądecka 22

Zdjęć Amisia do wątku basecicy ja nie wstawiałam, bo na tym połączeniu nie dam rady, ale wyślę je na maila jeszcze dzisiaj z prośbą o wklejenie.

Jak by ktoś chciał wiedzieć, co ogólnie u psa słychać, to pytajcie, nie krępujcie się ;) On generalnie dnie spędza ze mną (głównie w samochodzie) i conieco mogę napisać.

Aha, gdyby miał nie wypalić tymczas domowy, tylko Amiś miałby trafić na tymczas do kojca, to sugeruję raczej humanitarną eutanazję.

Posted

[quote name='AMIŚKA']
Greven a mozna poprosic o foty AMISIA???
żadnej nie umiesciłaś,tylko u basecicy widziałam...:razz:

Ja mam zdjęcia z niedzieli. Zaraz coś wstawię.

Posted

No to Amiś...
Ciężko zrobić mu dobre zdjęcie :roll: Jak to jamol ciągle węszy, ciągle szuka i nos w trawie... a w chwilach wolnych do Sandi próbuje się dobrać :razz:

Posted

O domku mi wystarczy, że dobry i że nie kojec. Jak domek chce być incognito to szanuję domkową decyzję.

Mój jamnik: chory na serce, ślepy na lewe oko, głuchy, z zębami w rozsypce, to samo spojrzenie. Jedyna różnica, że brązowy. I że od 6.06. go nie ma. Patrzę na Amisia i ... no wiecie...
Mojemu weci nie chcieli zębów czyścić w narkozie bo by nie przeżył. Czy Amiś da radę? Boję się.

Sprawdziłam, jak wygląda dostawa z telekarmy. Jak zamówię teraz to będzie we wtorek.

Już wiem, komu wysłałam kasę. Greven, proszę o info, czy doszło.
Na pierwszej stronie nie ma uaktualnień, deklaracji, nic.
Odmelduję zamówienie żarcia.

Posted

Jedzonko zamówione i już zapłacone:
5 x animonda senior cielęcina+jagnię
5 x animonda senior kurczak+serca indyka
puszki 400 gramów

zamówiłam w sklepie, w którym się nie grzebali dotąd z dostawą i dodałam uwagę, że pilne, ale jutro sobota i dwa dni w plecy

Isadora, co mam zrobić z bazarkiem?
Ma się kończyć jutro, myślałam o przedłużeniu, ale chyba zamkniemy.
Może jakaś dobra dusza zrobi następny, bo jeszcze coś bym wygrzebała.
Kasa psu będzie potrzebna pewnie dłuuugo jeszcze.
O ile przeżyje narkozę, boję się jak cholera:(

Posted

Odnośnie narkozy - ostatnio robili zabieg starszemu psu z chorym sercem i podali mu narkozę nie wziewną, tylko taką z któej psa można w każdej chwili wybudzić gdyby coś się działo. Warto się dowiedzieć, bo to mniej inwazyjne, mniej ryzykowne

Wszystkie dobre dusze prosimy o wsparcie finansowe dla jamniczka

- koszty weterynaryjne będą spore, a Amiś ma na razie niewiele funduszy

Ja zrobię bazarek, ale dopiero w niedzielę wieczorem w domu, bo mi tu net chodzi jak krew z nosa, wszystko się wiesza :shake:

Posted

mmd nie umiem powiedzieć czy przedłużyć czy zakończyć.
Ja mam obróżki w jamniki od taks na bazarek dla Amisia. I parę innych fantów. Trzeba myśleć też już pod kątem transportu.

Posted

To mało prawdopodobne, ale cuda się zdarzają, więc jeśli się trafi możliwość transportu do Łodzi/Kutna/Piotrkowa, to choćbym miała się w trąbkę zwinąć, przejmę przesyłkę i dostarczę do W-wy. I wymiziam:)

Bazarek zamkniemy jutro. Będzie szybciej dopływ kasy.

Nie napisałam jasno, że puszki pójdą bezpośrednio do Greven.

Bardzo źle, że nie ma postu do aktualizacji wszystkiego, co potrzebne, ile jest kasy, ile brakuje i na co, jaka jest bieżąca sytuacja. Kamila gdzieś się zapodziała.

Z narkozą może boję się na zapas, u mnie nie było mowy o żadnej wersji, bo psin mi się ledwie kołatał. A na punkcie Amisia mam lekkiego świra.

Posted

[quote name='leni356']Odnośnie narkozy - ostatnio robili zabieg starszemu psu z chorym sercem i podali mu narkozę nie wziewną, tylko taką z któej psa można w każdej chwili wybudzić gdyby coś się działo. Warto się dowiedzieć, bo to mniej inwazyjne, mniej ryzykowne

oj nie , jest własnie odwrotnie;)
wziewna jest własnie m in. dlatego w pewnym sensie "bezpieczniejsza" że srodek podawany jest "na bieżąco" i mozna szybko psa z niej wyprowadzic i wprowadzic inne leki ratujące
Natomiast ta najczesciej stosowana czyli infuzyjna polega na podaniu w iniekcji srodka który działa przez cały planowany czas zabiegu i jest "nieodwracalna" czyli lek działa az się w organizmie zmetabolizuje.
Wazne jest więc sprawdzenie u staruszka czy nie ma zaburzeń rytmu serca ( bo szczególnie to jest groźne przy narkozie), czy wydolne są nerki i wątroba - jeśli nie to mogą byc problemy przy "oczyszczaniu" psa z leków narkotycznych, może dojśc do ostrej niewydolności tych narządów i w efekcie śmierci. Sam zaawansowany wiek przy sprawnych narządach nie jest specjalnie groźny. Oczywiście nawet sam proces gojenia rany jest w starszym organiźmie trudniejszy ale jeśli operacja konieczna to cóż , specjalnie wyboru nie ma...

Posted

Z tym serduchem coś nie tak było. Dzisiaj miał być kardiolog, więc się dowiemy. I to on pewnie zdecyduje, co można.

Mam trochę płytek dvd z filmami dodawanych do różnych gazet. Naliczyłam koło 20 na zbyciu. Jak ktoś będzie robił bazarek, to chętnie się podłączę, ale nie chce mi się wszystkich fotografować, zresztą to trochę bez sensu. Wysłałabym listę tytułów z krótkim opisem. Co Wy na to?

Posted

Tak czy owak do końca kwarantanny Amiś musi być tam gdzie jest. Niemniej jednak czas już myślę o transporcie (organizacja i koszty) i należy się zastanowić czy jest sens robienia czegokolwiek teraz. Może warto się sprężyć i koszty na leczenie przekazać nowemu Tymczasowi. To dom jamniczy, w którym już jest kilka jamników, chorych, starych.

Posted

Ano stąd moje pytanie wcześniej, czy to konto jest Amisia na dłużej czy nie.

Patrzę na inne wątki i jest osoba, która prowadzi finanse, to, co się dzieje, jest uaktualniane na początku i wszystko widać, a konto jest "psie" - wpływy i wydatki też można ogarnąć.
Może jak Amiś już się osiedli w nowym miejscu to łatwiej będzie to ogarnąć.

Posted

[quote name='mmd']
Patrzę na inne wątki i jest osoba, która prowadzi finanse, to, co się dzieje, jest uaktualniane na początku i wszystko widać [/quote]
niestety Osoba , która zalozyła wątek ma podobnych kilkanaście i wszędzie identyczna sytuacja.Najwyraźniej albo nie "ogarnia"takiej ilości albo uważa, że tak wystarczy
Nie chce sie czepiać Dziewczyny ale przeklejenie informacji ze strony schroniska i pozostawienie sprawy samej sobie to zła metoda.
Na przykładzie chocby tego wątku widac jak niezbędna jest aktualizacja - w przeciwnym razie jest nie tylko zamęt, brak bieżacych informacji o potrzebach ale i sam wątek robi się mało czytelny i na pewno nie przysporzy nowych sponsorów ani nie pomoże w znalezieniu psu domu.
Wydaje mi się, że jest techniczna możliwośc ustawienia postu innego usera na pierwszej pozycji ( chyba może to zrobic moderator) albo przynajmniej niech załozycielka umieści w czołówce informację w którym poście i kto poprowadzi aktualizację.
Ja rozumiem że na dogo sa różne nowe i może ciekawsze sprawy ale nie można tak czegoś zacząć i po prostu zostawić:shake:- to ludziom odpowiedzialnym ( bez względu na wiek;)) nie przystoi.

Posted

wiem że zawaliłam sprawę ale mam też 2 rodzeństwa na dodatek starsi są więc teraz wchodzę co jakiś czas na 2 min czy 3 by zobaczyć czy coś jest nowego ale jak zwykle muszę im ustąpić więc jak tylko wyjdą do łazienki czy gzie ja tylko zdążę na chwile wejść więc nie miejcie też do mnie pretensji.... siostra w tym roku zdaje maturę więc się tym tłumaczy że się musi uczyć a brat że to jego komputer więc ja nie mam nic do powiedzenia
życzę powodzenia nowemu prowadzącemu wątek bo widzę że nie mam co się tu pojawiać bo i tak nic nie pomagam waszym zdaniem pozdrawiam