taks Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 zbieżność danych ( wiek i miejsce ) faktycznie spora:roll: ale moim zdaniem to nie te same psy proszę zwrócic uwagę choćby na siwe plamki nad oczami na starszym zdjeciu (anons o zaginieciu) siwizna jest szersza i okala górną powiekę u naszej "rurki" wyraźnie mniejsza inaczej też rozkłada sie przebielenie wzdłuż grzbietu nosa Biorąc pod uwage chronologię zdjęc jest wykluczone aby siwizna się cofała. No i drugie moje spostrzeżenie: co to znaczy "wyszedł z domu i nie wrócił"?! :crazyeye:Nawet gdyby to był ten pies to miałabym poważne wątpliwości czy go oddawać skoro taką miał wspaniałą opiekę:shake: Quote
Greven Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Amiś biega (!), skacze (!!) i namiętnie próbuje pokryć basecicę Sandi. Poza tym zatacza się, czasem przewraca, śmierdzi, ślepe oko brzydko mu ropieje. Quote
kamilqax95x Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 acha... a nie był kąpany czy po kąpaniu tez ??? a może to ze starości ?? Quote
LadyS Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Amiś, z tego, co pamiętam, ma bazarek. Jednak bazarku nikt nie podnosi, a ja mam baaardzo słaby net do końca września, dlatego nie ma szans, żeby ktokolwiek cokolwiek zobaczył. Prosimy więc o podnoszenie. Quote
magdola Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 ladySwallow napisał(a):Amiś, z tego, co pamiętam, ma bazarek. Jednak bazarku nikt nie podnosi, a ja mam baaardzo słaby net do końca września, dlatego nie ma szans, żeby ktokolwiek cokolwiek zobaczył. Prosimy więc o podnoszenie. Dawaj linka!!! Bo zagryzę!!! Już znalazłam.... ;P Quote
danka1234 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Dla Amisia przyszło poprzez jamniczą skarpetę wsparcie finansowe od P.Marty w kwocie 50zł. Jak wygląda sytuacja finansowa za Amisia?czy są do zapłaty jakieś koszty?czy Amiś bedzie miał leczono to chore oczko? Quote
Greven Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Wczoraj pisałam posta, ale internet się skończył, więc wstawiam dzisiaj: Dzisiaj byłam z Amisiem (przy okazji sterylizacji Sandi) u lekarza. Zacznę od tego, że rachunek 110 zł, więc nie ma tragedii, ale będę wdzięczna za wpłaty. Muszę jeszcze wykupić dla niego antybiotyk, krople do oczu i jakiś żel (nie pamiętam nazwy) do oczu - zrobię to jutro i dam znać ile co kosztowało. Amiś dostaje puszki dla seniorów. Kupuję w różnej cenie - czasem za 6, czasem za 5, czasem za 4.80 zł. To są takie małe puszeczki po 150 gram. Coś czuję, że przepłacam, ale u mnie na wsi nie ma wyboru, jeśli chodzi o tego typu karmy. Dostawał Purinę, dzisiaj nabyłam Animonde - nieco tańsza, a równie mu smakuje. Z suchą karmą zupełnie sobie nie radzi, za to uwielbia jedzenie typu chlebek, bułka, kiełbasa, biały ser, żółty ser itd. Widać, że był w ten sposób karmiony i do tego nawykł. Jest praktycznie głuchy. Jest też ślepy na jedno oko, a na drugie niedowidzi. Ma problemy z równowagą, jedno jądro wyraźnie większe, niż drugie i przerost prostaty. No i ma niepohamowany popęd seksualny :mad: Zęby są w opłakanym stanie, dziąsła wygnite, straszny kamień, niektóre zęby po prostu wiszą na włoskach, w jednym miejscu ma rankę, która ciągle się otwiera i krwawi. Z pyska cuchnie mu zgnilizną i ropą. Amiś ma kiepściutkie serce. Szmery, bloki i coś jeszcze, nie do końca zrozumiałam co, a i lekarka chyba nie była zbyt pewna siebie - w każdym razie w sobotę przyjeżdża na konsultacje kardiolog z Wrocławia, która skonsultuje EKG Amisia. Amiś ma kaszel odsercowy. Do końca życia ma brać lotensin. W weekend raz miał krwotok z nosa. Ponadto jedna dziurka zapycha mu się, mimo że pies nie kicha i nie ma widocznych wypływów. Czasem chodzi, a wręcz biega bardzo sprawnie i zwinnie (szczególnie, jak leci do suki), a czasem coś mu się zatnie i zaczyna się zataczać, najmocniej leci mu zad, ale bywa że przód też i upada na jedną stronę. Poza tym bardzo często drżą mu tylne partie ciała, łapy itd. U weterynarza Amiś zachowywał się nerwowo - tzn. w poczekalni super, ale jak już lekarka zaczęła go oglądać, to warczał i próbował ugryźć. Musiał mieć kaganiec, a i tak trudno było obejrzeć mu łapy, czy jajka. EKG też się nie spodobało, na stetoskop przypuścił atak. Natomiast przy pobieraniu krwi był bardzo spokojny. [B][SIZE=3]W związku z tragicznym stanem zębów, bolesnością i powiększeniem jądra oraz przerostem prostaty, 29 września Amiś będzie miał zabieg kastracji oraz ekstrakcji zębów i czyszczenia tego, co uda się uratować.[/SIZE][/B] Godzinę przed zabiegiem umówiłam mu wizytę u okulisty, żeby dwa razy nie narażać psa na stres. Ze wstępnych oględzin ślepe oko jest ślepe i przesuszone, natomiast na to drugie Amiś traci wzrok. Tak, jak pisałam na początku - na razie koszty nie są duże, ale teraz będą stale rosły: zabieg, dobra karma, leki. W związku z tym proszę o wsparcie finansowe dla Amisia, ewentualnie przesłanie karmy, jeśli ktoś ma taką możliwość. W grę wchodzą tylko puszki ze względu na stan jego zębów. Quote
Greven Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Na tej stronie znalazłam stosunkowo niedrogie karmy oraz dodatki: [URL="http://www.telekarma.pl/category.php?id=3&prod=0&weight=2&age=4&rodzaj=warunek1&start=0"]karma dla psów - puszki / saszetki ::[/URL] [URL]http://www.telekarma.pl/category.php?id=9&prod=0&weight=0&age=4&rodzaj=warunek1&start=0[/URL] Jeśli ktoś ma ochotę, to może zamówić, zapłacić i zlecić wysyłkę na mój adres. Quote
magdola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Greven']Na tej stronie znalazłam stosunkowo niedrogie karmy oraz dodatki: [URL="http://www.telekarma.pl/category.php?id=3&prod=0&weight=2&age=4&rodzaj=warunek1&start=0"]karma dla psów - puszki / saszetki ::[/URL] [URL="http://www.telekarma.pl/category.php?id=9&prod=0&weight=0&age=4&rodzaj=warunek1&start=0"]karma dla psów - witaminy / odżywki ::[/URL] Jeśli ktoś ma ochotę, to może zamówić, zapłacić i zlecić wysyłkę na mój adres.[/quote] Ja mogę wysłac takie coś (zużyte 12 kropli) [URL="http://www.krakvet.pl/biowet-kerabol-50ml-p-1545.html"]BIOWET Kerabol 50ml[/URL] I pół kilo tej karmy w nieoryginalnym opakowaniu: [URL="http://www.zoologiczny.sklep.pl/Royal_Canin_Starter_Puppy_2kg__28_109_70_142_199___1528"]Royal Canin Starter Puppy 2kg - Sklep Zoologiczny[/URL] EDIT: Oczywiście to może być też na bassetkę albo inną bidę... jej by sie przydały te kropelki na skórę chyba?? Albo przekazać osobiście Quote
Greven Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='magdola']Ja mogę wysłac takie coś (zużyte 12 kropli) [URL="http://www.krakvet.pl/biowet-kerabol-50ml-p-1545.html"]BIOWET Kerabol 50ml[/URL] I pół kilo tej karmy w nieoryginalnym opakowaniu: [URL="http://www.zoologiczny.sklep.pl/Royal_Canin_Starter_Puppy_2kg__28_109_70_142_199___1528"]Royal Canin Starter Puppy 2kg - Sklep Zoologiczny[/URL] EDIT: Oczywiście to może być też na bassetkę albo inną bidę... jej by sie przydały te kropelki na skórę chyba?? Albo przekazać osobiście[/quote] Będę bardzo wdzięczna! Quote
Greven Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Cisza zapadła na wątku... Ja rozumiem, że gdy pies jest bezpieczny u mnie na tymczasie, to nie trzeba robić takiego szumu, jak wtedy, gdy jego życie było zagrożone w schronisku, ale mam wrażenie, że nikt się nim interesuje. Przypominam o tym, że zaoferowałam tymczas tylko na 2 tygodnie. Dajcie znać, jak idą poszukiwania nowego domu, czy są jacyś chętni? Sprawdzacie jakieś domy? Czy jakieś pieniądze zostały przelane na moje konto na Amisia? O wydatkach pisałam na bieżąco. Quote
mmd Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Witam wrocilam godzine temu, mam noc w plecy, musze odespac i ogarnac sie, na razie rzucilam sakwy i przylecialam czytac, sbd mi kablowala co nieco:) WIELKIE DZIEKI GREVEN!!! widze, ze ladySwallow zrobila bazarek i pilnuje go, super czy coś się dzieje z domkiem? co dalej? Quote
leni356 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Greven']Cisza zapadła na wątku... Ja rozumiem, że gdy pies jest bezpieczny u mnie na tymczasie, to nie trzeba robić takiego szumu, jak wtedy, gdy jego życie było zagrożone w schronisku, ale mam wrażenie, że nikt się nim interesuje. Przypominam o tym, że zaoferowałam tymczas tylko na 2 tygodnie. Dajcie znać, jak idą poszukiwania nowego domu, czy są jacyś chętni? Sprawdzacie jakieś domy? Czy jakieś pieniądze zostały przelane na moje konto na Amisia? O wydatkach pisałam na bieżąco.[/quote] Ja już zorganizowałam zbiórkę funduszy. A Isadora odcięta od netu Quote
magdola Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 U mnie wszyscy z pracy wiedzą i popytają znajomych... Greven jak z tymi "pierdołami" sie umówimy? Wysłać? Quote
mmd Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='ladySwallow']Bazarek z rzeczami od [B]mmd[/B]: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/perfumy-spodnie-wielbladek-pokrowce-na-komorki-na-starszego-jamniora-do-26-09-a-146897/#post12997137[/URL][/quote] Przypominamy się:) Bardzo proszę zaglądać i kupować;) Quote
Cudak Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='leni356']Podaj proszę konto do wpłat[/quote] [SIZE=4]nr konta: [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=purple][B]Patrycja Aleksandra Koćmiel[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [B][COLOR=purple]ul. Sądecka 22, 71-021 Szczecin[/COLOR][/B] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=purple][B]nr 97 1030 0019 0109 8518 0228 8549[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
malicja Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 przelalam wlasnie 20,- na powyzsze konto Quote
coronaaj Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='leni356']Podaj proszę konto do wpłat[/quote] :loveu::loveu:Ja tutaj za [B]Leni356[/B], przelalam na :loveu:Amisia za 3 miesiace (wrzesien, pazdziernik, listopad) [B]105zl,[/B] 35zl deklaruje miesiecznie....gdzie sa deklaracje bo w 1 poscie nie widze???:mad::mad: Quote
leni356 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Ja zrobiłam przelew: Asia 50 zł + ja 50 zł Quote
żabusia Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Czy ktoś z Was może tu pomóc? [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1170/z-ukochanego-domu-w-szczecinie-do-schronu-pomocy-147291/#post13027751[/url] Quote
Isadora7 Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 [quote name='Greven']Cisza zapadła na wątku... Ja rozumiem, że gdy pies jest bezpieczny u mnie na tymczasie, to nie trzeba robić takiego szumu, jak wtedy, gdy jego życie było zagrożone w schronisku, ale mam wrażenie, że nikt się nim interesuje. Przypominam o tym, że zaoferowałam tymczas tylko na 2 tygodnie. Dajcie znać, jak idą poszukiwania nowego domu, czy są jacyś chętni? Sprawdzacie jakieś domy? Czy jakieś pieniądze zostały przelane na moje konto na Amisia? O wydatkach pisałam na bieżąco.[/quote] [quote name='Greven']Czy Amiś ma allegro?[/quote] [quote name='leni356']Ja już zorganizowałam zbiórkę funduszy. A Isadora odcięta od netu[/quote] Dziękuję[B] leni[/B] :) Już jestem, ogrom zaległości ale będęe "klepać"> Allegro oczywiscie przygotuje Amisiowi. Jest oferta tymczasu dla Amisia - pozostałaby kwestia transportu do Warszawy (a w zasadzie pod). Quote
Recommended Posts