Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni po ulicy Denkowskiej (część między cmentarzem a Chrzanowskiego) błąka się wyżeł szorstkowłosy, ciemny brązowy deresz, nie ma obroży, chyba pies ale nie jestem pewna. Widuję go jak przebiega po drodze, czasami awanturuje się z innymi psami za płotem, poszczeka i biegnie dalej. Z bliska widziałam go tylko raz jak go mijaliśmy samochodem. Nie wygląda na zabiedzonego, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Dziwi mnie że trzyma się jednej okolicy. Albo go ktoś wyrzucił, albo przyleciał za suką w cieczce. Dorosły pies włóczykij raczej by tak długo nie siedział w jednym miejscu bez powodu.

Nie słyszał ktoś o zaginionym wyżle?

Posted

Takiego psa mają sąsiedzi mojej mamy, w poniedziałek - wtorek będę ją odwiedzać, to zobaczę czy psisko jest na miejscu.
A

wyżeł szorstkowłosy, ciemny brązowy deresz,
to znaczy, że jest brązowy z takim szarawym na grzbiecie? Bo ja laik jestem.

Posted

Niestety psa ostatni raz widziałam w czwartek. Może to być pies którego już kiedyś złapałam, tyle że wtedy miał obrożę z adresówką. Właściciele mówili że często ucieka.

Mam nadzieję że to taki samodzielny wędrowiec i już wrócił do domu...

Posted

Podejrzewam, że to wyżeł mieszkający w jednym z domów na osiedlu Rosochy... Od lat robi sobie wędrówki, jego właściciele to starsi ludzie. Znałam nawet jego imię, ale ponieważ zajmuję się tyloma "piesami" to nie moge sobie przypomniec...:oops:

• 3 weeks later...