Jump to content
Dogomania

Dziki Kibic w schronisku byłby bez szans. Teraz dziekuje. Ma dom :).

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justyna_wolontariat']Jeżeli chodzi o ten DT przed wyjazdem do hotelu uważam że dla każdego innego psa to świetne rozwiązanie ale dla Kibica nie.

Kibic to specyficzny pies wymaga ciężkiej pracy. W schronisku w takim stanie w jakim jest domu nie znajdzie choć wiele ludzi pyta o niego bo jest ładny ale widząc jego zachowanie wycofują się, każda zmiana dla tego psa jest ogromnym stresem po którym nie ma z nim juz żadnego kontaktu, bardzo trudno znów podjąć z nim kontakt.

W schronisku póki co jest w takiej grupie psów gdzie nic mu się nie stanie. Uważam że dodatkowy stres dla takiego psa może tylko negatywnie wpłynąć na przyszłościową pracę z nim.

aha, no to w takiej sytuacji znacie go znacznie lepiej...

ale jakbyś chciała Piromanka miec fajnego wesołego psiaka na DT to może ten: http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/
ale pewnie też będzie kilka bardziej pilnych sytuacji z prośba o dt

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']A tymczas by się przydał chyba jednej suni, właśnie przed chwilą była na jej wątku ale nijak pomóc nie mogę:
http://www.dogomania.pl/forum/f1156/fredka-przesympatyczna-nieszczesliwa-szuka-domu-147014/?highlight.

kurcze, ale fajna sunia, taka wesoła. że też takie wspaniałe psiaki siedzą i czekają, aż człowiek do nich zaglądnie, a to ludzie się powinni bic o takie cuda....

Posted

Kibic nie nadaje sie na takie zmiany.

Jak z nim chodziłam na spacerze 3h i udało mi się zdobyc jego zaufanaie, co widac na niektórych zdjęciach jak wyluzowany jest, to jak tylko niechcący go pociągłam szczotką to było koniec, bym musiała znim chodzić znowu pół dnia i zdobywać zaufanie:shake:

Dogo, ale skopiuj rozliczenie w takiej postaci jaką napisałam czyli wpłaty i wydatki. Każdy by się chciał widzieć w rozliczeniu a nie tylko w informacji deklaracyjnych:razz: Zresztą taki regulamin pwp:razz:

kolejne wpłaty bede podawać co pare dni;)

Posted

Dogo07 napisał(a):
No i jeszcze dopisałam te wpływy i wydatki.

dzięki, ale jeszcze saldo końcowe, przeciez nikt co chwile tego liczyć nie będzie, ja zresztą też, tylko dodaje lub odejmuje od salda:razz:

wpłaty kolejne
30 zł- czarnula
7,50 zł- waldi481
30 zł- Grosziwo

saldo +212,50 zł

Posted

Na bazarku dla Kibica uzbierałyśmy aż 372 zł. Ponieważ dopiero wczoraj się zakończył, będę czekać na przelewy od wszystkich uczestników i całość przeleję dla Kibica, + swoja deklarację.

Posted

No Kibicek jeszcze czeka na swoje miejsce w hoteliku. Jak tylko piesek przed nim znajdzie domek to Kibicek może jechać. Więc jeszcze troszke czekamy.

Posted

To miejsce Kibicek ma już zarezerwowane i tak dobrze że jest pierwszy w kolejce, wiadomo jak ciężko z miejscem. A poza tym dla Kibicka musi być odpowiednie miejsce.

Posted

Ktoś zrobił Kibicowi plakat i powiesił na lecznicy w Brynowie,;) mogę znać treść tego plakatu- ogłoszenia , ludzie dzwonią ,ale jak mówię jak się Kibic zachowuje to rezygnują.:roll:

Posted

kaa napisał(a):
Ktoś zrobił Kibicowi plakat i powiesił na lecznicy w Brynowie,;) mogę znać treść tego plakatu- ogłoszenia , ludzie dzwonią ,ale jak mówię jak się Kibic zachowuje to rezygnują.:roll:

hmmm.... a co im mówisz? i o co ludzie pytają? Wy lepiej go znacie i napewno potrzebuje dużo cierpliwości, ale doświadczony psiarz by sobie z nim poradził?