Jump to content
Dogomania

Dziki Kibic w schronisku byłby bez szans. Teraz dziekuje. Ma dom :).

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

megii1 napisał(a):
Pianka, książeczka jest ale ja nie wierzę w nic co piszą i robią w schronisk:shake: Nic nie poradzę - takie mam doświadczenia.

megi:mad:
Jak Kibic trafił do schroniska to byłam w schronisku ja i kaa, nic nie jest podrobione. W naszym schronisku zresztą nie istnieje takie coś, tu dobrzy ludzie pracują, więc mi tu, no:mad:
a książeczke w niedziele przed wyjazdem własnoręcznie wypisywałam:p

co do wizyty jo37 i megi się mają jakos zgadać i pójda razem.
Mnie odrzuciło to, że chce go na próbe i go odda jak nie bedzie umiała go nauczyć czystości, a potem sie zaraz broniła szybko, ze ma super doświadczenie, wiele psów wychowała i każdego jej się udało wychować i sobie poradzi. No zobaczymy:roll:

Posted

Pianka ale ja nie mówię ze coś jest podrobione tylko ze tak naprawdę cieżko jest określić ile Kibic ma dokładnie miesięcy czy lat;) widziałam, ze szczepionki są w porządku:roll:

Posted

[quote name='Pianka']megi:mad:
Jak Kibic trafił do schroniska to byłam w schronisku ja i kaa, nic nie jest podrobione. W naszym schronisku zresztą nie istnieje takie coś, tu dobrzy ludzie pracują, więc mi tu, no:mad:
a książeczke w niedziele przed wyjazdem własnoręcznie wypisywałam:p

co do wizyty jo37 i megi się mają jakos zgadać i pójda razem.
Mnie odrzuciło to, że chce go na próbe i go odda jak nie bedzie umiała go nauczyć czystości, a potem sie zaraz broniła szybko, ze ma super doświadczenie, wiele psów wychowała i każdego jej się udało wychować i sobie poradzi. No zobaczymy:roll:

Hm, na próbę :cool1:.
Przecież to młody psiak, więc pani nie powinna zakładać, że go nie nauczy czystości.
A tutaj wiele zależy od przyszłego właściciela Kibicka.

Posted

megii1 napisał(a):
Rozmawiałam właśnie z Panią z Warszawy zainteresowaną adopcją Kibica. Na mnie Pani zrobiła dobre wrażenie. Opowiedziałam jej o zachowaniu Kibica, o tym że na poczatku mozę się troszkę bac, o tym, ze czasami sa problemy z zachowaniem czystości. Generalnie zaczęłam od minusów ale Pani to nic nie przeraziło. Jak dowiedziała się , że Kibic jest w Serocku koło Warszawy, powiedziała, ze na dniach a może nawet dzis jak przestanie padać podjadą zobaczyć Kibicka z meżem i 5- letnim dzieckiem. Jak się sobie spodobają, ja pojadę do nich i zrobię wizytę, a potem ewentualnie adopcja. Także teraz czekam na telefon od Pani ze szczegółami przyjazdu do nas:)

Megi, 5-letnie dziecko, zamknięte z Kibicem w mieszkaniu po kolejnym stresie związanym ze zmianą miejsca i ludzi wokół- według mnie , to nie jest dobry pomysł. Pamiętasz jak pisałaś że zaraz po przyjeździe był bardzo zestresowany i próbował capnąć męża? A jak taki maluch podleci, ? mieszkanie to teren zamknięty , a pięciolatek to żywiołek. :shake:

Posted

Pani się nie odezwała ale po waszych wypisach na watku zaczęłam mieć spore wątpliwości co do niej także moze i dobrze. Chciałam wkleić nowe zdjecia Kibica ale niestety nowe dogo na razie mnie przerasta.

Posted

agat21 napisał(a):
A moze Kibic jednak potrafdilby sie zmienic we wlasnym domu? wiele zalezy od podejscia ludzi.. i ich madrosci

To na pewno , tylko że jesli miał by mieszkać z dziećmi to według mnie zdecydowanie starszymi , nie takimi żywymi nieprzewidywalnymi 5 latkami. Megi już trochę psiaka poznała , i jej wątpliwości są na pewno słuszne.

Posted

Jak tam Kibicek ?
Megii, jak myślisz nadaje się już do szukania dla niego domku, czy jeszcze trochę leppiej poczekać żeby się psiak poczuł pewnie i bezpiecznie przy człowieku ?