brazowa1 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 ZAADOPTOWANY Malamutka wysterylizowana,takze w domu :) Pies przybyl dwa tygodnie temu-wspaniały,zrównowazony,domowy pies w typie malamuta.Pieknie jezdzi samochodem,jest wypielegnowany,dobrze chodzi na smyczy,niezwykle socjalny-na wybiegu byl zainteresowany tylko ludzmi.Aportuje!.Mocny pies,odwazny,stabilny.Nie wyje i nie szczeka,w przeciwnieństwie do swojej stalowej koleżanki,która swoją frustrację wyraża nader chętnie i głośno. Malamut jest bardzo fajny,ale nie zpominajmy,ze to rasa hierarchiczna i wymagajaca,naszym marzeniem jest,aby trafił do osob kochąjcych zaprzęgowce. Duży (66-67 cm w kłebie) i piekny pies,trudno przejść obok niego obojetnie.Psy toleruje,ale widać,ze to on musi byc alfa i na zadne wyskoki innym psom nie pozwoli. Pokazujemy malamuty na wybiegu,gdy sa szczesliwe,bo przez pare chwil moga pobyć z ludzmi,ale ich codziennoscia nie jest zabawa i zielona trawka,tylko boks,frustracja i wieczna tęsknota za ludzmi. Quote
brazowa1 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 a jego koleżanka......hm.Na pewno nie do bloku,bo jej wycie wykończy kazdego sąsiada.Suka jest mloda,energiczna,akceptuje pielegnacje.Akurat o jej charakterze pewnie wiecej mogliby powiedziec miłośnicy rasy. Quote
iwi10 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Chłopak jest cudowny strasznie uwielbia głaskanie stoi jak zahipnotyzowany przy głaskaniu. A dziewczyna uwielbia ludzi i z tego powodu strasznie wyje w schronie. Jak się ogarnę to wkleję też zdjęcia bo mam. Quote
iwi10 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dziewczyna ma około 3 lata A chłopak już znalazł domek:lol: Quote
brazowa1 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 tak,ludzie sie wahali miedzy benkiem,a malamutem,ale benka zdecydowanie odradzilismy-tam bywaja dzieci,a nad jego kilkudziesięcioma kilo nikt nie zapanuje.Dla suczki poprosimy o dom z głuchymi sąsiadami! Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 brazowa1 napisał(a):Dla suczki poprosimy o dom z głuchymi sąsiadami! Ewentualnie może byc samotny dom - posiadłość, położony w miejscu oddalonym od innych siedzib ludzkich o co najmniej kilometr:roll: Quote
Fiks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 brazowa1 napisał(a):a jego koleżanka......hm.Na pewno nie do bloku,bo jej wycie wykończy kazdego sąsiada.Suka jest mloda,energiczna,akceptuje pielegnacje.Akurat o jej charakterze pewnie wiecej mogliby powiedziec miłośnicy rasy. iwi10 napisał(a):.............. A dziewczyna uwielbia ludzi i z tego powodu strasznie wyje w schronie. ....... Proszę pomóżcie mi, co ja mam napisać w ogłoszeniu o malamutce? Nie znam się na malamutach. Dla mnie jest.....dziwna. Quote
brazowa1 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 no :) nie to jak spedzic z psem 40 minut na wybiegu,a potem sie zastanawiac co o nim napisac-ja z malamutka mam tak samo.Nie znam i nie czuje rasy. Quote
Fiks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Już wiem. To pies dla wielopokoleniowej rodziny. Takiej, u której zawsze ktoś jest w domu. A to babcia, a to tata, a to wnuczek. I wtedy nie będzie wyła. Quote
pinkmoon Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 A babcia najlepiej troszkę już głucha, to będzie niewrażliwa na małą :evil_lol: Quote
Fiks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 O! A wnuczek będzie słuchał głośnej muzy. Tylko co z rodzicami?:hmmmm: Dostaną od schroniska stopery do uszu w pakiecie razem z malamutką. Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Fiks napisał(a): Tylko co z rodzicami?:hmmmm: Rodzice przecież będą wiecznie w pracy... A jak wrócą do domu to już będzie spokój (w końcu pies też kiedyś musi odpocząć). Quote
Fiks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 lupak napisał(a):-Dobrze kombinujecie :loveu: Ty Ciotka, fajny masz awatarek. Pomoż mi napisać jakiś fajny tekst do ogłoszeń dla malamutki :diabloti: Quote
iwi10 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 lupak napisał(a):-Dobrze kombinujecie :loveu: Też tak myślę :evil_lol: W niedzielę będę w schronie to pójdę z niż na spacer i trochę po obserwuje.:cool3: Quote
lupak Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Fiks napisał(a):Ty Ciotka, fajny masz awatarek. Pomoż mi napisać jakiś fajny tekst do ogłoszeń dla malamutki :diabloti: W awatarku słonko moje najukochańsze ;) Z miłą chęcią , ale ja antytalent pisarski jestem :shake: Nie umiem. Matematyk :oops:. Ale...myślę, że jej zwyczaje są bardzo istotne. Da się oduczyć wycia ale to może długo potrwać i nie skończy się za nim sąsiedzi stracą cierpliwość. Więc potencjalny chętny musi wiedzieć co go czeka, albo jak piszecie-wielopokoleniowy dom, gdzie zawsze ktoś jest. Quote
Fiks Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Ok. Coś wyskrobię. Może Iwi10 dopisze parę słów. Też jestem antytalent pisarski i uwielbiam matmę :evil_lol: Quote
iwi10 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ja też nie mam talentu do pisania. Jest problem sunią bo została pogryziona i jest bardzo osowiała nawet na spacer nie chciała iść może chociaż DT by się znalazł. Będę w niedzielę w schronie to postaram się coś więcej o niej napisać i wtedy wspólnie wymyślimy tekst do ogłoszeń. Quote
lupak Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 iwi10 napisał(a):... Jest problem sunią bo została pogryziona i jest bardzo osowiała nawet na spacer nie chciała iść może chociaż DT by się znalazł. Będę w niedzielę w schronie to postaram się coś więcej o niej napisać i wtedy wspólnie wymyślimy tekst do ogłoszeń. Jasna cholera, z tym pogryzieniem :mad: Na Adpcjach malamutów o niej wiedzą ?? Jak nie to po wieściach niedzielnych wstawię. :razz: Quote
Fiks Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Zrobiłam allegro, alegratke i gumtree. Może dziewczynie się poszczęści. Quote
brazowa1 Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Matko,a co ja pogryzło.......Ona siedzi z dwoma dziadkami-z Piorunem i Bruno.No chyba,ze przez kraty... Quote
Recommended Posts