Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZAADOPTOWANY
Malamutka wysterylizowana,takze w domu :)

Pies przybyl dwa tygodnie temu-wspaniały,zrównowazony,domowy pies w typie malamuta.Pieknie jezdzi samochodem,jest wypielegnowany,dobrze chodzi na smyczy,niezwykle socjalny-na wybiegu byl zainteresowany tylko ludzmi.Aportuje!.Mocny pies,odwazny,stabilny.Nie wyje i nie szczeka,w przeciwnieństwie do swojej stalowej koleżanki,która swoją frustrację wyraża nader chętnie i głośno.
Malamut jest bardzo fajny,ale nie zpominajmy,ze to rasa hierarchiczna i wymagajaca,naszym marzeniem jest,aby trafił do osob kochąjcych zaprzęgowce.
Duży (66-67 cm w kłebie) i piekny pies,trudno przejść obok niego obojetnie.Psy toleruje,ale widać,ze to on musi byc alfa i na zadne wyskoki innym psom nie pozwoli.

Pokazujemy malamuty na wybiegu,gdy sa szczesliwe,bo przez pare chwil moga pobyć z ludzmi,ale ich codziennoscia nie jest zabawa i zielona trawka,tylko boks,frustracja i wieczna tęsknota za ludzmi.

Posted

a jego koleżanka......hm.Na pewno nie do bloku,bo jej wycie wykończy kazdego sąsiada.Suka jest mloda,energiczna,akceptuje pielegnacje.Akurat o jej charakterze pewnie wiecej mogliby powiedziec miłośnicy rasy.

Posted

Chłopak jest cudowny strasznie uwielbia głaskanie stoi jak zahipnotyzowany przy głaskaniu.
A dziewczyna uwielbia ludzi i z tego powodu strasznie wyje w schronie.
Jak się ogarnę to wkleję też zdjęcia bo mam.

Posted

tak,ludzie sie wahali miedzy benkiem,a malamutem,ale benka zdecydowanie odradzilismy-tam bywaja dzieci,a nad jego kilkudziesięcioma kilo nikt nie zapanuje.Dla suczki poprosimy o dom z głuchymi sąsiadami!

Posted

brazowa1 napisał(a):
a jego koleżanka......hm.Na pewno nie do bloku,bo jej wycie wykończy kazdego sąsiada.Suka jest mloda,energiczna,akceptuje pielegnacje.Akurat o jej charakterze pewnie wiecej mogliby powiedziec miłośnicy rasy.

iwi10 napisał(a):
..............
A dziewczyna uwielbia ludzi i z tego powodu strasznie wyje w schronie.
.......

Proszę pomóżcie mi, co ja mam napisać w ogłoszeniu o malamutce?

Nie znam się na malamutach.
Dla mnie jest.....dziwna.

Posted

Już wiem. To pies dla wielopokoleniowej rodziny. Takiej, u której zawsze ktoś jest w domu. A to babcia, a to tata, a to wnuczek. I wtedy nie będzie wyła.

Posted

lupak napisał(a):
-Dobrze kombinujecie :loveu:

Ty Ciotka, fajny masz awatarek.
Pomoż mi napisać jakiś fajny tekst do ogłoszeń dla malamutki :diabloti:

Posted

lupak napisał(a):
-Dobrze kombinujecie :loveu:

Też tak myślę :evil_lol:
W niedzielę będę w schronie to pójdę z niż na spacer i trochę po obserwuje.:cool3:

Posted

Fiks napisał(a):
Ty Ciotka, fajny masz awatarek.
Pomoż mi napisać jakiś fajny tekst do ogłoszeń dla malamutki :diabloti:

W awatarku słonko moje najukochańsze ;)
Z miłą chęcią , ale ja antytalent pisarski jestem :shake: Nie umiem. Matematyk :oops:.
Ale...myślę, że jej zwyczaje są bardzo istotne. Da się oduczyć wycia ale to może długo potrwać i nie skończy się za nim sąsiedzi stracą cierpliwość. Więc potencjalny chętny musi wiedzieć co go czeka, albo jak piszecie-wielopokoleniowy dom, gdzie zawsze ktoś jest.

Posted

Ja też nie mam talentu do pisania. Jest problem sunią bo została pogryziona i jest bardzo osowiała nawet na spacer nie chciała iść może chociaż DT by się znalazł.
Będę w niedzielę w schronie to postaram się coś więcej o niej napisać i wtedy wspólnie wymyślimy tekst do ogłoszeń.

Posted

iwi10 napisał(a):
... Jest problem sunią bo została pogryziona i jest bardzo osowiała nawet na spacer nie chciała iść może chociaż DT by się znalazł.
Będę w niedzielę w schronie to postaram się coś więcej o niej napisać i wtedy wspólnie wymyślimy tekst do ogłoszeń.

Jasna cholera, z tym pogryzieniem :mad: Na Adpcjach malamutów o niej wiedzą ?? Jak nie to po wieściach niedzielnych wstawię. :razz: