Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to trochę relacji z wystawy na Węgrzech :lol:
Ale zacznijmy od początku...

14.05.2005 - sobota, CACIB Show - sędzia Korózs Papp Judit - HU (Silver Dream)

Węgry powitały nas ładną pogodą, ślicznymi pejzażami i świetnie przygotowaną wystawą. Collie wchodziły na ring jako pierwsze. Stawiły się w stawce 27 psów. Dokłądnych wyników na razie nie mam - będą póxniej. Teraz psizę głównych zwycięzców :D

PSY

Klasa baby (1)
1. wo1 - CANÓN From Graslic Hills

Klasa szczeniąt (1)
2. wo1 - Nyitramenti QUESTION MASTER

Klasa młodziezy (4)
3. V1, HPJ, BOB Double Scotch GOLD WINDSTAR - brat Vegi

Klasa pośrednia (3)
4. V1, CAC, CACIB Country's Dream JACK DANIELS

W środku Jack Daniels

Klasa otwarta (1)
5. V1, CAC Koakói OLD COCKIE

Klasa championów (1)
6. V1 CAC ALWIN From Graslic Hills

SUKI

Klasa baby (1)
7. wo1 - Silver Dream BLUE WISPER

Klasa szczęniąt (1)
8. wo1 - Rinweld UNDOME UINEN

Klasa młodzieży (3)
9. V1, HPJ HUBBLE BUBBLE di Cambiano
10. V2 Double Scotch GOLD WESTERN WITCH - Vega

11. V3 Marrow BLACK GARDEN FAIRIES

Klasa pośrednia (3)
12. V1, CAC Country's Dream KRYSTAL BLUE

Klasa otwarta (5)
13 V1, CAC ?

Klasa champinów (3)
14. V1, CAC, CACIB Double Scotch GOLD SCARLETT O'HARA - mama Vegi
15. V2 r CAC Country's Dream HEALING WINDS
16. V3 DANCING QUEEN Von Der Blankanburg

15.05.2005 - niedziela, CACIB Show, sędzia - Claus Peter Fricke - D (Rosegarden's)

W niedziele pogoda niestety nie dopisała i na rozpoczęcie wystawy powitał nas deszcz (właściwie ulewa). Nie pozostało nic innego jak zanieść psy na ring na rękach. Buty ucierpiały najbardziej bo utoneły całe w błocie :lol:
Sędzia przemiły człowiek, bardzo szczegółowo oglądał psy i poza opisem pisemnym dawał jeszcze ustny :lol: Po zakończeniu można sobie było pogawędzić trochę o kolakach i zaczerpnąć pare rad i wskazówek :P
I wyniki z niedzielnej wystawy :D Collie długowłose - 27

Tak wyglądał teren wystawy w niedziele po deszczu...

A to kolejna ciekawostka...nagroda dla zwycęscy BIS wystawy CACIB w Szilvasvarad...koń rasy Lipican!!!

PSY

Klasa baby (1)

Klasa młodziezy (4)
2. V1, HPJ Double Scotch GOLD WINDSTAR

Atokhazi Leó

Klasa pośrednia (4)
3. V1 CAC, CACIB Country's Dream JACK DANIELS

Klasa otwarta (2)
4. ?

Klasa championów (1)
5. V1 CAC ALWIN From Graslic Hills

SUKI

Klasa baby (1)
6. wo1 - Silver Dream BLUE WHISPER

Klasa szczeniąt (2)
7. wo1 ?

Klasa młodziezy (4)
8. V1, HPJ HUBBLE BUBBLE di Cambiano
9. V2 Nyitramenti OLIMPIAN GOLD
10. V3 Double Scotch GOLD WESTERN WITCH
11. V4 Marrow BLACK GARDEN FAIRIES

Od lewej: Vega, Marrow, Hubble Bubble, Nyitramenti

Vega

Klasa pośrednia (2)
12. V1, CAC Country's Dream KRYSTAL BLUE

Klasa otwarta (3)
13. V1 - ?

Klasa championów (3)
14. V1, CAC, CACIB, BOB - Double Scotch GOLD SCARLETT O'HARA

15. V2 r CAC Country's Dream HEALING WINDS

16. V3 DANCING QUEEN Von Der Blankanburg

16.05.2005 - poniedziałek, CAC Club Show, sędzia - Barry Makepeace GB (Lynaire)

W poniedziałek pogoda wogóle nie dopisała i akurat kiedy weszły na ring suki z klasy młodziezy tak się rozpadało, ze przerwano sedziowanie! Sędzia człowiek bardzo pogodny i wesoły mówił, ze będziemy zaraz kajakami pływać :P Poniewaz nie przestawało padać, ring przeniesiono pod zadaszenie...a właściwie powstał krąg z widzów w którym pieski miały biegać :P W międzyczasie jeszcze sędzia udzielał wywiadu dla telewizji i ocenił poziom wegierskich collie na bardzo wysoki i bardzo wyrównany!!! Z jego wypowiedzi na temat Vegi zapamiętałam tyle " exelent head line and neck, beautiful head and expression..." :lol: więc z opisu jestem zadowolona bardzo :D Poza tym kilka ciekawych rzeczy "innych" niż u nas. Duuuży duży stół z jedzeniem i piciem dla wystawców :lol:, stoisko z pamiątkami z wizerunkiem collie, roczniki, katalogi itp :) Collie pojawiły się w stawce 57 sztuk. Wyniki mam tylko do klasy młodziezy suk bo musiałam się zwijać do domu :P

PSY

Klasa baby (1)

Klasa szczeniąt (1)
2. wo1 - Nyitramenti QUESTION MASTER

Klasa młodziezy (5)
3. V1 HPJ, Mł.Zw.Kl. Double Scotch GOLD WINDSTAR

Klasa pośrednia (5)
4. V1, CAC Country's Dream JACK DANIELS

Klasa otwarta (5)
5. V1, CAC RANGER vob Belvedere

Klasa championów (5)
6. V1 CAC, Zw.Kl TILBURY BLACK de Cathyja

SUKI - ???

Klasa młodziezy (9) - wszystkie doskonałe!

I z moich prywatnych uwag na temat collie na Wegrzech. Wszystkie faktycznie bardzo wyrównane. Co mnie osobiście cieszyło Vega nie wybijała się w sowjej klasie jako "najmniejsza"! Wszystkie suczki podobnego wzrostu, bardzo zwarte, ilość włosa równiez wyrównana :lol:
Poza tym bardzo spodobały mi się dwa pieski, mianowicie TILBURY BLACK de Cathyja (naprawdę fantastyczny pies i bardzo imponujący!) oraz Koakói OLD COCKIE ( jego zdjecia w internecie w żadnym stopniu nie oddają jego piękna). Z suczek jestem wprost zachwycona tricolorową, imp. z Włoch młoda sunią HUBBLE BUBBLE di Cambiano. Suczka o przecudnym słodkim wyrazie, pięknym ruchu i obfitej szacie.Zasłużenie wygrała w sobotę i niedzielę. Przegrana tak nie bolała bo przegrałyśmy z bardzo pieknym zwierzątkiem :lol:
Z pierwszego dnia wystawy niestety fotek nie mam bo aparat został w domu...:( A szkoda bo Vega yła wtedy najlepiej przygotowana. Napisze do znajomego czy nie ma jeszcze jakichś fotek bo robił trochę na wystawie :lol:

I jeszcze na koniec trochę widoków...

Czy ktoś tu wogóle doszedł...??? Ehh ja już padam :P

Posted

Ja doszłam :) Zdjecia bardzo mi się podobają :) Tylko jak Ty tam dojechałaś? :o Zawsze przeraża mnie wizja, że ktoś mi coś tłumaczy w obcym języku, a juz węgierski... chyba przed wyjazdem bym tydzień nie spała ;)
Gratulacje :lol:

Posted

Gwarek jechałam pociągiem do Katowic i z tamtąd samochodem ze znajomymi :lol: Od gadania i załatwiania byłam ja i jakoś to poszło :D
W drodze powrotnej robiłam jeszcze za przewodnika :P I dojechaliśmy do domciu bez problemu :)

Posted

To już wiem do kogo się zwrócić gdybym chciała przkroczyć granice RP :)
Zapewniam samochód i kierowcę, a Ty zmysł orientacji i języki ;)

Posted

Hehe jezyk to mam tylko jeden :P A tak powaznie to ang i hiszpański bez problemu a niemiecki w takim stopniu, ze rozumiem co do mnie gadaja ale ja nic nie umiem powiedzieć :P ;)

Posted

Diana14 napisał(a):
Za jakiś czas podam Wam stawke z wynikami i jeśli się uda to zdjeciami. Może być ;) ???

Czekam z niecierpliwością:)
z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ;)

Posted

Nie zapomniałam nie zapomniałam ;)
Tylko sama nie miałam wcześniej wyników :P

Gwarek tez mi się podobają węgierskie bordery i beardiki też...z tych drugich zachwycił mnie szczególnie młody piesek Firstprizebears Dillon. Pamiętam, ze w niedziele na BISie szczeniąt zajął jakieś miejsce tylko nie wiem które... :roll: