Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis dzwonił z allegro pan z malborka-
p.-widze na aukcji ze macie psa..
ja-noo-tak,słucham
p. no i co?!
ja- no nie wiem?-niech mi pan powie do czego panu pies itd,w koncu wizyta przedadopcyjna go ostudziła,stwierdził ze najpierw poszuka moze jakies schroniska sa blizej.Uff.Vulkan naprawde nie nadaje sie do pilnowania 3 ha stawów.To słodziak do kochania,zabaw ale na pewno nie bedzie latał i pilnował wielkiego pola-woli sobie polezec pod jabłonką....pobawic sie z sukami w zapasy...
Dzisiaj pokazał ze jest psem.Kaliope-moja dominujaca klacz nie znosi psów(głównie przez Vegę która kilkakrotnie ugryzła ja) i przekłada łeb nad bramka i gryzie dotkliwie.Vulkan zawsze obrewał bo sierota siada akurat pod nią....Kaliope dzis z zebami a Vulki odskoczył kłapiac wściekle zębami-to ona do niego jeszcze bardziej,wiec wykonał skok na boks przednimi łapami kłapiac zebiskami niezwykle groznie-kobyła odskoczyła, wsciekła strzeliła kopytami w sciane i na reszte dnia był spokój! No-chłopak dorasta i zmienia sie psychicznie z dnia na dzien,az sie martwie ze teraz to naprawde zaczyna sie przywiazywac-bo wczesniej to olewał nas nieco... Oby szybko znalazł dom nim rozstanie stanie sie zbyt bolesne.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja nie bardzo widze żeby cokolwiek pilnował....dozyca biegnie i szczeka z tym małym wypłoszem co przylazł,vega to tylko na konie ujada a vulki raczej idzie sie polizac i poprzytulac;)

Posted

ooo-no to super. Ja mialam pare telefonów ale bardziej mnie dobiły niz podniosły na duchu:roll: No ale spokojnie,bez nerw.
Właśnie zjadł mi plastikowy pojemnik na warzywa-nowy własciciel musi wiedziec ze jeszcze czasem mimo kości zdaża mu sie cos pogryżć....
U nas kolejna przybłęda-biega taki biały spory psiak-ale chyba u sąsiadów się zalągł,bo śpi w budzie ich psa i zaczeli go dokarmiać...ufff-mimo to co rano sto u nas pod płotem(wiadomo-tyle psów).
To z lata jeszcze z takim kosmatym którego juz nie ma u mnie,ale chyba tej fotki nie wstawiałam

Posted

Nic sie nie przejmuj jak ktos dzwoni i sie nie nadaje, bo to pewnie sie zawsze zdarza. Kazdy pies szczegolnie mlody cos od czasu do czasu pogryzie. Jest psem i ma zeby :lol::lol::lol:
A ile masz psow na stanie ??
Miejmy nadzieje, ze sasiedzi przygarna tamtego :cool3::cool3::cool3:

Posted

Niby nie dużo-4 i ostatnio bez kotów bo sąsiadka wszystko mi zabiera jak tylko cos sie pojawi(maja totalna obsesje na punkcie-potrafia ganiac po polach calutki dzień wołajac kota który z chałupy uciekł....za to psów nie lubia)
Tak wiec niby psy znośnie ale przy tylu koniach na dodatek nie jest lekko...gdyby jeszcze te psy były takie ze da sie jakoś ułozyc wszystko-to niechby sobie były,ale tylko 1 koegzystuje dobrze z końmi-ten wychowany od dziecka,reszta od marnie do fatalnie i to jest najgorsze.Ale wiadomo-ratujac psa nie patrzysz na jego charakter-potem dopiero widać czy dałoby sie go zostawic czy trzeba jednak szukać mu domu z innymi warunkami...

Posted

Sasiadke rozumiem, bo sama mam dwa koty, a mialam 3 :):), jak chodzi o psy to tez bym ganiala po polach i szukala jak by ktorys nie wrocil :):)

Myslalam, ze psy moga sie do koni przyzwyczaic bez probelmu.

Posted

Przyzwyczajają sie tylko różnie...-jeden je ignoruje,jeden sie boi wiec omija,jeden kocha i stara sie spac z ulubionym kucykiem w boksie inny kocha-ale straszyć je albo podgryzac,przeganiac-każdy według swojego charakteru....
Ale sąsiadka ma ilosć kotów niepoliczalna i wszystko w domu!!! chałupka jak moja-czyli 50m kw....
Chyba jednak musze zrobić zdjecia temu psiakowi co sie błaka-nie widzę żeby go sasiad karmił,szuka po wszystkich ,przemiły zwierz-wczoraj głaskałam,chudy niemożliwie...Jak sie uda to mu fotke pstrykne-może znajdzie dom zanim go ktos otruje....jak sie błaka pies mozna na niego zgonic zaginiona kure czy kaczkę....
Kiedyś błakał się dog-ale nie zdażyliśmy złapać...zniknął.A u nas w lesie strzelaja do psów-kiedyś jechałam krwawym tropem ponad godzine-niestety psiak juz sie wykrwawił:mad:
Dzis znów niefortunny telefon o Vulkiego szczegółów nie podam ale trochę mnie zirytował:angryy:

Posted

Jesli nic sie nie zmieni Vulki we wtorek jedzie do nowego domku-na drugi koniec polski-ale zawsze:) oczywiscie dzięki Camarze:multi:
Co nie przeszkadza że ja juz dzisiaj nie moge mu w oczy spojżeć tak mi zal sie z nim rozstać...za długo u mnie był:placz: choc ciesze sie też że będzie miał dobry domek i jakiegos małego psiure do towarzystwa.
Jak uporam sie z tym,tp popatrzę za tym przybłęda beż watpienia przywiezionym tu samochodem.Dzis go nie widziałam.

Posted

Widzialam, ze tak bedzie, Camara jest niezawodna:):)
Wyobrazam sobie jak Ci lyso:oops::oops::oops:
Nie wiem, czy moglabym byc DT, raz znalazlam kota i go zostawilam u siebie, zawiadomilam schronisko, ze jak by ktos szukal to jest u mnie. Na szczescie nikt nie szukal :):)

Posted

no właśnie....ale czasem po prostu się nie da patrząc na psie nieszczeście...Jak czasem zerknę na te "przygarnę" i ile zaraz stworzeń ludzie wstawiaja,ich oczy czasem mogą śnic sie po nocach:placz:
Mamy za słabe lobby pro zwierzece-powinna byc ustawa nakazujaca przymusowa kastracje pod grożba wysokiej i nieuchronnej kary-także za rozmnażanie bez opamietania.To jedyny sposób na ograniczenie ilości tych nieszczęsnych stworzeń.

Posted

Norel nie wiem czy cię to pocieszy,ale gdy jeden pies idzie do Super adopcji ,to w razie czego jest awaryjne miejsce aby upchać znów jakąś bidę awaryjnie!np.tego przybłędę:razz:
A Wulkan pewnie by sie cieszył wiedząć,że teraz komu innemu można będzie pomóc.Dziewczynki jeśli z waszych ogłoszeń psiaki tak szybko idą to mam OGROMNĄ prośbę,pomóżcie może jakoś w ogłoszeniach,choć zaglądnijcie do Aszy sunia wilczasta ONKa w moim podpisie..za tydz.trafi do schronu:-(:-(była 4 mies.,na prowizorycznym tymczasie"ale dziewczyna już nie daje rady,no
Asza i koty wzjemnie się nienawidzą(przedtem nie było konfliktu) i się gryzą,a do tej pory nie zgłosił sie nikt !!odpowiedzialny!Od dawna telefon milczy:placz::placz:może trzeba napisać jakies,czułe i ckliwe ogłoszenia?Kto ma taki talent?!

Posted

Musialabys sie odezwac do Camary bo to Ona jest Master od adopcji. Ja tylko kibucuje :multi::multi::multi::cool3::cool3::cool3: i namawiam :):) jestem takim naganiaczem:multi::multi::multi:

Posted

Czy ja wiem? Tez mam On-ke do adopcji i zero zainteresowania.Była 1 dziewczyna ale właśnie koty-moja za bardzo się na nie napala...wiec odpada. A na allegro jest ogłoszona?

Posted

Norel napisał(a):
Jesli nic sie nie zmieni Vulki we wtorek jedzie do nowego domku-na drugi koniec polski-ale zawsze:) oczywiscie dzięki Camarze:multi:

moja zasługa to jedynie to, że znam odpowiednie osoby :evil_lol:
ElzaMilicz :loveu::loveu::loveu:

Posted

Camara napisał(a):
moja zasługa to jedynie to, że znam odpowiednie osoby :evil_lol:
ElzaMilicz :loveu::loveu::loveu:

I tak wieksze niz moje, ja znam Elze tylko wirtualnie :):)

Posted

Na allegro od dawna wisi...moja onka tymczasowiczka poszła po 3 mies.i to daleko od miasta była..więc mieszczuchy nie chciały zjechaać a tA cudo..nic..szok normalnie!!sorry ,że wam tak przynudzam ale naprawdę martwię się o tą sunię..
Norel może chodzi ot to że Vega nie ma sterylki,a niektórzy wolą sobie "gotowca"wziąc..
Ależ ten Wulkan to ma szczęscie:lol::loveu::loveu:puchacz:razz:

Posted

Rezydent Reksio, choć próbował, nie zjadł Wulkana.
Cała rodzina zachwycona nowym. :p
Wulki dostał wodę i porcję jedzonka, które ( zważywszy na rewelacje w podróży :cool3:) bardzo przypadło mu do gustu.
Śpi teraz w ciepełku.

Posted

Nie czuję się:mad: i wogóle juz nie chce mysleć o nim bo:placz:
Wiem-a raczej wierze że bedzie miał dobrze co nie przeszkadza że mam złamane serce.Tymczasy powinny byc krótsze...albo psy które sie bierze wredniejsze.
Vulki jest wszystkozerny-więc się nie dziwie że wszamał;) w domu jadł miejscowy wyrób-kiełbasy z czystego mięsa z marchewka-bez podrobów i kości,suche mniej chetnie i tylko dobrej jakosci,ale zdażało sie i koniom ukraść suchy chlebek mimo że w miskach po kims tam zostało mieso...
Vulkan w ciepełku? brr-on zawsze wolał raczej środek kałuży i broń boże dłuzej w domu bo tam taka nuuuda i ciasnota:lol:
Białego funfla sasiad jednak przygarnął.Choć tyle dobrze.
Wróciły ze mna wczoraj dwa szczeniory z nory w lesie-robiłam tylko za transport-ale samochód wygląda jak obraz po pijackiej orgii(tylko zakąską było pedigree w saszetkach):shake: niestety ich mamusia nie dała sie złapać(nawet trudno ja było zobaczyć)
Trzeba będzie chyba wątek zamknąć żeby nie wprowadzał w błąd...ostatnia fotka małego przed wyjazdem...
[URL="http://img402.imageshack.us/i/dscf2872.jpg/"][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/8154/dscf2872.jpg[/IMG][/URL]