Norel Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Szukam dobrego domu dla Vulkana! koniecznie z ogrodem i bez małych dzieci.Psiak jest niezwykla łagodny i przyjazny dla ludzi--takze przychodzacych do nas,mimo to w nocy potrafi ostrzegawczo zaatakowac kogos wchodzacego.Był zamkniety przez kilka miesiecy w opuszczonej oborze-w tej chwili jest u mnie na DT ale coraz pilniej potrzebuje stałego domu.W zwiazku z tym jakie mu zgotowano ostatnio zycie,pies ma braki wychowawcze-na smyczy ciągnie i bardzo skacze z radosci na człowieka-choc w tej materii poczynił już bardzo duze postępy w porównianiu z początkami:) Brakuje mu bardzo czułosci i zajmowania sie nim-najchętniej tylko by się przytulał.jak ma zaspokojoną danego dnia potrzebe kochania,to grzecznie towarzyszy mi w różnych pracach,jesli ktos na niego krzyczy,wpada w adhd-biega,szaleje,chcac człowieka uspokoic:lol: dlatego pisze ze włascicie nie moga miec małych dzieci które pies mógłby wywrócic i musza lubic zajmowac sie duzo psem,a nie tylko na noc wypuszczac go z kojca!!! Vulki jest łagodny dla innych psów,uwielbia sie z nimi bawic-nawet z małymi,ale zagryza szczury-wiec na pewno nie beda przy nim bezpieczne ani koty ani ptactwo domowe.Jest u mnie od przedwiośnia,został wykastrowany,zaszczepiony.Mieszka obecnie koło Lublina.Jest mądrym psiakiem,lubi jak sie do niego dużo mówi,teraz rozbrykany i szalenczo radosny,bedzie z czasem coraz powazniejszy i moze stac sie dla kogos wspaniałym towarzyszem życia. kontakt na maila: gora.wiatrow@wp.pl Quote
Tyska Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne? Gdzie dokładnie jest ten pies? Quote
Norel Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Napisałam PW. Tak psiak jest aktualny i coraz pilniejsze,niestety nie zagladałam z nadmiaru zajęc stad opóznienie w odpisaniu! To naprawde bardzo madry psiak,stara sie nadrabiac braki wychowawcze,bardzo lubi spacery poza podwórko. Moja stara dożyca nie bardzo go akceptuje i naprawde czasami utrzymanie spokoju wydaje mi sie wysiłkiem po prostu ponad moje siły-dlatego ponawiam apel o dobry domek! Vulkana moge dowiezc nawet spory kawałek! Pies nie moze stac na łancuchu ani dłuzej w kojcu bo nie załatwia wtedy potrzeb fizjologicznych!!! Quote
Jo37 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Zrób więcej zdjęć i napisz do Camary . Ona jest od podhalanów . Quote
Norel Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Zdjecia mam-bez problemu. Osoby o takim nicku nie moge znalezc wogóle na forum a wiec i wysłac priv! Jesli ktos ma z nia kontakt to prosze jej podpowiedziec zeby sie do mnie odezwała! Quote
Jo37 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Jak to nie możesz odszukać - Camara jest na liście użytkowników . Piszesz PW i wpisujesz ją jako odbiorcę . Quote
Kalina Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Czy on nie będzie ganiał kotów? Bo u moich rodziców jest wakujące miejsce dla psa podwórzowo-budowo- domowego. Opieka-super! Żarcia - do oporu. Jeden porządny SPACER codziennie wieczorem ( oprócz zwykłego ganiania po podwórzu) Ale są dwie koteczki, które nie mogą stracić pozycji w stadzie i uciekac na oślep przed psem. Jest też drugi pies- suka mix, 35kg, wysterylizowana. Quote
Szarotka Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Podhalany sa na ogol bardzo dobre dla wszelakich innych zwierzat. Trzeba je oczywiscie sobie odpowiednio przedstawic. Mam podhalanke i w tej chwili 2 koty, ale byly 3. W Polsce tez mialam podhalana ze schroniska i kota i byla zgoda :):) Quote
Norel Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Nie było mnie niestety pare dni w domu wiec dopiero pisze. Do Camary wreszcie napisałam,zobaczymy.na razie cisza jesli chodzi o chetnych.(wczesniej wpisywałam-znajdz posty tego uzytkownika i wypisywało mi ze brak) Z tymi kotami to ja naprawde nie wiem...Jest u mnie taka malutka ratlerkowata suczka od niedawna i żyje:) tyle ze solidnie mu sie odwarkuje jak tylko usiłuje sie z nia bawic...Teoretycznie w stajni koty sasiadów sa na okragło i wszystkie zyja,ale omijaja psy i nigdy nie widzialam spotkania Vulkan-kot.Z drugiej strony czasami od sąsiadów przedostaja się przez ogrodzenie kaczki -i te już nie przezywają....chyba ze odpowiednio szybko usłyszę kwakanie i wyjmę ją z pyska zanim zacznie sie bawic. Wiec trudno ocenic a nie bede oszukiwac. Pytajcie prosze o domek-nawet DT,zawioze psa nawet do innego województwa byle własciciel był odpowiedzialny. Swieże fotki Quote
Norel Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 No tak,tylko nie widac na horyzoncie domku:( Quote
Szarotka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Trzeba by po oglaszac pieska, ale ja nie wiem jak sie to robi i gdzie. Popytam na forum podhalana, moze nam ktos pomoze, a moze ktos z dogo sie tym zajmie ??? Domek musi pieska widziec :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Norel Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Też racja,ale już troche trace nadzieje na sensowny dom-tyle psiaków sie poniewiera:placz::angryy: Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Norel']Też racja,ale już troche trace nadzieje na sensowny dom-tyle psiaków sie poniewiera:placz::angryy: Nigdy nie nalezy tracic nadzei:multi::multi::multi:, przez nasze forum przeszlo juz tyle wyadoptowanych podhalanow i to o wiele starszych, chorych itp. Popatrz na tego tutaj i on tez napewno znajdzie dom, mimo wieku i stanu zdrowia. http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-podhalanski-gacek-samotnosc-wierny-towarzysz-147395/ To ten maly ma o wiele wieksza szanse. Trzeba tylko znalezc kogos kto chce podhalana :):) Quote
ElzaMilicz Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Norel napisał(a):Też racja,ale już troche trace nadzieje na sensowny dom-tyle psiaków sie poniewiera:placz::angryy: Zabraniam Ci tak mysleć! ;) :) Mamy psa na celowniku. Na pewno znajdzie się dom. Quote
Camara Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Norel - spokojnie :p Pies jest młody, ładny i ma fajny charakter. Znajdzie dom. Pozałatwiam najpilniejsze sprawy i napiszę tekst do ogłoszeń, zrobię mu allegro a koleżanki z OP powstawiają ogłoszenie w necie. Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 To swietnie :):) mialam zamiar brac sie za pisanie ogloszen sama, ale ja nie mam zadnego doswiadczenia w tej kwestii. To znakomicie, ze Camara to zrobi:):) zdjelas mi kamien z serca :loveu::loveu::loveu: Quote
Norel Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Dzieki:) widocznie mam załamanie,bo Vulki wlazł mojemu małżowi do słuzbowego samochodu,a błoto mamy po kolana wiec.....ja wiem ze trzeba było sobie pilnowac drzwi,ale.....wiec usłyszałam głównie grozby rychłego uspienia kundla i kolejnego znajducha:( uff No misio jest czasami taki w dupe radosny-jak mawia mój sasiad,ale to jego nieszczesne dziecinstwo w oborze i tak chłopak sie stara i widac ze dorasta-ale nie wymagajmy zeby w miesiac spoważniał! Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 To jest troche problem jak nie wszyscy w rodzinie sa pso opetani. Moj maz tez nie jest.., no, ale sie przyzwyczail, ze Maya jak ma rozwolnienie to z milosci zawsze narobi w jego biurze :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Camara Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Allegro Vulkana 1,5 roczny Wulkan w typie owczarka podhalańskie (788154263) - Aukcje internetowe Allegro ktoś z OP obiecał przeklejać na inne portale ogłoszeniowe Quote
Norel Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Fajnie-tylko żeby ktoś nie kliknął bo bedzie kiepsko....Mnie taka aukcję kiedyś cofneli,że niby nie mam prawa nie sprzedac jesli ktoś zalicytuje...zobaczymy jak tu wyjdzie. Nie ukrywam że az sie obawiam czy bede potrafiła telefonicznie zweryfikowac dobry dom..ktos ma doswiadczenie jak to sie robi?(czyli co budzi podejzenia w rozmowie) Quote
Szarotka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Z tego co wiem, to sie robi wizyte przedadaptacyjna zanim sie psa odda komus. Quote
Recommended Posts