Lucyna Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Dla Figuni przeznaczę 50 PLN, proszę o numer konta ... Quote
iwa77 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Lucynko - dane do przeleweu przesłałam na PW . DZIĘKUJĘ !!!! Quote
Lucyna Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Pieniążki przelane, martwię się o Figę. Miałam nadzieję, że ta starsza pani ją zatrzyma ... :-( Quote
iwa77 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Figunia jest w stanie krytycznym w klinice u Niedzielskich . Cały czas Figunia nie chciała jeść , dzisiaj pojechałysmy z Ulv do DT Figuni . Zabrałyśmy ją stamtąd do kliniki na odżywczą kroplówkę . W trakcie podawania kroplówki ( poszło może ok, 50 ml !!! ) nastapił kryzys . Figa zaczęła kaszleć pianą , ja zauważyłam siny język ... Nastapił przesiąk do pluc ,duszność , niewydolnośc krążeniowa , temeperatura spadła do 35,5 stopnia. Figunia została w klinice i walczy biedactwo o życie ! Quote
Lucyna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Popłakałam się ... biedna sunieczka Figuniu, walcz psinko ... Quote
ulvhedinn Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Błągamy o pomoc finansową- i Figa i ratlerka w klinice- nie damy rady!!!!!!! Quote
Poker Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 BIEDNA SUNIECZKA, objawy wskazują na obrzęk płuc, a to rokuje źle :-( Quote
ulvhedinn Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Ona poza tym wygląda jak siedem nieszczęść.... :( A to pinczereczka, w tej samej klinice: http://www.dogomania.pl/threads/187592-RASOWA-PINCZERKA-z-tatuażem-SENIORKA-POTRZEBA-325ZŁ-NA-LECZENIE-SUNIA-W-KLINICE-! Quote
iwa77 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 W nocy udało się lekarzom ustabilizować stan Figuni . Obrzęk płuc ustąpił .Temperatura sie podniosła . Stan jest jednak nadal bardzo poważny i rokowania ostrożne. Figunia dostała leki odwadniające , antywstrząsowe i nasercowe. Dzisiaj udało się ją odrobinkę nakarmic strzykawką - płynna papką RC Convalescense . Figunia nadal bardzo kaszle . Zrobiono morfologię i biochemię - wyniki nie są idealne ale nie ma tragedii . Cały problem tkwi jednak w serduszku no i poprzez to w płucach. Figunia musi pozostać w klinice . Bardzo Was proszę o dalszą pomoc . Quote
ulvhedinn Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 http://www.allegro.pl/item1102530120_starenkie_psie_serduszka_walcza_o_zycie_pomoz.html Allegro cegiełkowe suniek... Quote
Lucyna Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Postaram się zrobić jakiś bazarek ... może ktoś jeszcze? Quote
iwa77 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Rozmawiałam przed chwilą ponownie z kliniką - Figunia biedulka walczy . Udało się ponownie z karmieniem strzykawką , chyba nawet jej zasmakowało. Jutro będę u Figuni . Quote
iwa77 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Figunia czuje się dzisiaj troszkę lepiej .Pierwszy raz od długiego czasu sama zjadła swoje jedzonko !Byłam z nią na króciutkim spacerku. Słabiutkie , ale dzielnie maszerowało nasze słoneczko :) Quote
Lucyna Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 To super, że udaje się ją powolutku z tego wyciągnąć ... :lol: Ślę Figuni ciepłe myśli na dobranoc :p Quote
iwa77 Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Lucynko - te ostatnie dni takie były nerwowe , z uwagi na to co działo się z Figunią , nie zdążyłam Ci podziekować za przesłanie pieniązków. Czynię to więc teraz : DZIĘKUJE ! Dzięki wpłacie od Lucynki mogłam rozliczyć się z doktorem za pierwszy etap leczenia . (Leczenie w lecznicy w czasie pobytu Figuni na DT ) Rozliczenie w poście :72 Drugi etap leczenia Figi rozpoczął się od 29.06 - czyli jej pobyt w klinice . Na drugi etap leczenia nie mamy jak na razie uzbieranych żadnych środków . Quote
GoskaGoska Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 ja IWa prześlę 50zł po Kubie zrobię to w ciągu 2 dni, bo na weekend ladowarkę do komp pożyczyłam, bo tak to komp raz chodził raz nie :( ps juz zrobiłam, zeby nie zapomnieć , ale wyjdzie dopiero w pon Quote
Lucyna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Cieszę się, że mogłam wspomóc i widzę, że jeszcze Gośka wysłała, super ... Prosimy o dalsze informację o Figuni :lol: Quote
iwa77 Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 Byłam dzisiaj w południe u Figuni w odwiedzinach. Kaszelek jest nadal , ale nie ma porównania z tym co było. Jest nadal bardzo słabiutka ,ale oczka patrzą juz radośniej i nie są tak strasznie załzawione. Wycieku ropnego z noska juz nie ma , teraz jest tylko niewielki surowiczy . Nasza chudzinka przybrała ok 100 g ... Ona jest tak wyniszczona i wychudzona chorobą ,że az strach ja brac na ręce ... Wygłaskałam ją i poprzytulałam od wszystkich cioteczek :loveu: byłysmy na mini- spacerku :p Quote
iwa77 Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 Figunia wyszła dzisiaj z kliniki i pojechała do Kikou na DT Quote
kikou Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 ...Figunia już śpi obok mnie na kanapie... nie za wiele miejsca na tej naszej sofce zostało ale taka kruszynka sie wcisnęła.... ;) najpierw leżała na podusi ale jak zobaczyła że pieski wskakują na kanapę to nie dała sie nawet prosić... to bardzo bystra panienka :) faktycznie kaszle jeszcze jak wieloletni palacz papierosów biedulka.... ale już jest zdrowsza... bardzo ładnie pojadła i jest żywo zainteresowana jak zaczyna sie ruch w kuchni... Quote
kikou Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 ulvhedinn napisał(a):A Kubuś biedulek jak sie trzyma? a czemu u Figi pytasz a nie u Kubulka na wątku? Quote
Korenia Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 kikou napisał(a):a czemu u Figi pytasz a nie u Kubulka na wątku? Ale Kasia Ci pojechała :P Quote
zuza911 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/188148-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY!-70-stron-jedyne-10zł-na-Fundację-AST?p=14937473#post14937473 ! 70 stron jedynie 10zł! Cały dochód na Fundację AST :) Quote
Recommended Posts