Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figunia jest w stanie krytycznym w klinice u Niedzielskich .
Cały czas Figunia nie chciała jeść , dzisiaj pojechałysmy z Ulv do DT Figuni . Zabrałyśmy ją stamtąd do kliniki na odżywczą kroplówkę .
W trakcie podawania kroplówki ( poszło może ok, 50 ml !!! ) nastapił kryzys . Figa zaczęła kaszleć pianą , ja zauważyłam siny język ...
Nastapił przesiąk do pluc ,duszność , niewydolnośc krążeniowa , temeperatura spadła do 35,5 stopnia.
Figunia została w klinice i walczy biedactwo o życie !

Posted

W nocy udało się lekarzom ustabilizować stan Figuni . Obrzęk płuc ustąpił .Temperatura sie podniosła . Stan jest jednak nadal bardzo poważny i rokowania ostrożne.
Figunia dostała leki odwadniające , antywstrząsowe i nasercowe. Dzisiaj udało się ją odrobinkę nakarmic strzykawką - płynna papką RC Convalescense .
Figunia nadal bardzo kaszle . Zrobiono morfologię i biochemię - wyniki nie są idealne ale nie ma tragedii . Cały problem tkwi jednak w serduszku no i poprzez to w płucach.
Figunia musi pozostać w klinice .

Bardzo Was proszę o dalszą pomoc .

Posted

Rozmawiałam przed chwilą ponownie z kliniką - Figunia biedulka walczy . Udało się ponownie z karmieniem strzykawką , chyba nawet jej zasmakowało.
Jutro będę u Figuni .

Posted

Figunia czuje się dzisiaj troszkę lepiej .Pierwszy raz od długiego czasu sama zjadła swoje jedzonko !Byłam z nią na króciutkim spacerku. Słabiutkie , ale dzielnie maszerowało nasze słoneczko :)

Posted

Lucynko - te ostatnie dni takie były nerwowe , z uwagi na to co działo się z Figunią , nie zdążyłam Ci podziekować za przesłanie pieniązków. Czynię to więc teraz : DZIĘKUJE !

Dzięki wpłacie od Lucynki mogłam rozliczyć się z doktorem za pierwszy etap leczenia .
(Leczenie w lecznicy w czasie pobytu Figuni na DT ) Rozliczenie w poście :72

Drugi etap leczenia Figi rozpoczął się od 29.06 - czyli jej pobyt w klinice .
Na drugi etap leczenia nie mamy jak na razie uzbieranych żadnych środków .

Posted

ja IWa prześlę 50zł po Kubie zrobię to w ciągu 2 dni, bo na weekend ladowarkę do komp pożyczyłam, bo tak to komp raz chodził raz nie :(

ps juz zrobiłam, zeby nie zapomnieć , ale wyjdzie dopiero w pon

Posted

Byłam dzisiaj w południe u Figuni w odwiedzinach.
Kaszelek jest nadal , ale nie ma porównania z tym co było.
Jest nadal bardzo słabiutka ,ale oczka patrzą juz radośniej i nie są tak strasznie załzawione.
Wycieku ropnego z noska juz nie ma , teraz jest tylko niewielki surowiczy .
Nasza chudzinka przybrała ok 100 g ...
Ona jest tak wyniszczona i wychudzona chorobą ,że az strach ja brac na ręce ...
Wygłaskałam ją i poprzytulałam od wszystkich cioteczek :loveu: byłysmy na mini- spacerku :p

Posted

...Figunia już śpi obok mnie na kanapie... nie za wiele miejsca na tej naszej sofce zostało ale taka kruszynka sie wcisnęła.... ;)
najpierw leżała na podusi ale jak zobaczyła że pieski wskakują na kanapę to nie dała sie nawet prosić... to bardzo bystra panienka :)

faktycznie kaszle jeszcze jak wieloletni palacz papierosów biedulka....
ale już jest zdrowsza... bardzo ładnie pojadła i jest żywo zainteresowana jak zaczyna sie ruch w kuchni...