kikou Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Figa już siedzi w schronisku....:-( nie ma ani jednego ogłoszenia...:shake: sunia jest łagodna dla wszystkich ale oczywiście w schronisku nie ma małych dzieci więc nie można nic sprawdzić na 100%...:-( Quote
Basia1244 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Dziewczyny, muszę wiedziec jak Figa reaguje na dzieci, takie 13 miesięcy :) bo Piotrek już chodzi i przejawia ogromne zainteresowanie Bafciem. W grę wchodzi ciągnięcie za uszy, ogon i za tylne łapy, klepanie po grzbiecie itp.[/QUOTE] Osobiście nie znam psa, który lubiłby ciągnięcie za uszy, łapy i ogon - chyba że pluszowy. Szkoda Figi. Quote
Korenia Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Basia, ale są takie co dziabną zaraz, a są takie co nic nie zrobią (czyt. moja Amy - ciągnięta za brodę stoi i płacze, żeby ratowac :loveu:) Quote
Basia1244 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Nie no jasne, mój tez jest do dzieci wyjątkowo cierpliwy a co najwyżej zwiewa i za meble się chowa, ale i tak uważam, że dziecko nie powinno nigdy przebywać sam na sam z psem (takie małe dziecko) a jak nie przebywa sam na sam z psem, to zawsze należy interweniować w przypadku ciągania psa za cokolwiek, albo skakania psa na dziecko - czyli obie strony - pies i dziecko muszą być pod kontrola, a jeśli taka kontrola jest nie możliwa, to dziecko pod pachę, a psa do drugiego pomieszczenia i koniec dyskusji - ja tu kompromisów nie uznaję - nie i już. Inni mogą mieć inne zdanie. Quote
ecci Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Basiu 1234... - proponuję abyś cofnęła się kilka lat wstecz i powtórzyła sobie "czytanie ze zrozumieniem" i dla dobra wątku skończyła głupią dyskusję, ponieważ nic ona nie wnosi do sytuacji FIGI, a tym bardziej do wątku. Quote
GoskaGoska Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 bidula - a jednak już w schronie :( okropnie szkoda suni Quote
kikou Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Figa koszmarnie znosi pobyt, zaczyna sie "sypać", zaczyna chorować... nic jej nie cieszy.. ma sie dużo gorzej niż inne psiaki :( :( :( Quote
fochu Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5738277_figa_ofiara_emigracji_prosi_o_dom.html Quote
fochu Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Figa-ofiara-emigracji-prosi-o-dom-W0QQAdIdZ212153480 łap malutka jeszcze jedno! Quote
ulvhedinn Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Figa od tygodnia byłą coraz bardziej chora.... Przedwczoraj trafiła do DT, jest leczona- niestety ma zapalenie płuc i chore serduszko, do tego paskudną, męczącą organizm biegunkę.... :-( Leczenie, jak to leczenie- kosztuje :-( Bardzo prosimy o pomoc dla Figi, niech jeszcze ma szansę nacieszyć się życiem!!!!!! Quote
iwa77 Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Cudem prawie ,ale znaleźli się kochani kudzie i przygarnęli to biedactwo na DT .Figunia to teraz same kosteczki i skóra i bardzo chore ciałko , a do tego zraniona przez porzucenia psia dusza !NAPRAWDĘ KIEPSKO Z NIĄ ! Figunia musi byc intensywnie leczona - BARDZO WAS PROSZĘ WSPOMÓŻCIE NAS GROSZEM !KAZDA ZŁOTÓWKA SIĘ LICZY ! Jak ktos może to proszę także o wystawienie bazarku , cokolwiek .... Quote
iwa77 Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Dzisiaj otrzymałam od Belli1 25 PLN dla Figuni. Bardzo dziękujemy ! Biegunka uspokaja sie pomału ,ale za to serduszko daje jej mocno popalić ... Płucka są całe zawalone i biedactwo dusi się i strasznie kaszle. Bardzo proszę wspomóżcie grosikiem Figunie , sama nie dam rady sfinansować jej leczenia . Quote
Poker Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 dajcie konto to wpłacę 30 zł, dobrzy ludzie dali. Quote
GoskaGoska Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 IWa a jakie koszty jej leczenia ? I na czyje konto wpłacać? Quote
iwa77 Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Pierwszy rachunek mamy na kwote 97 PLN ( badanie , RTG, kroplówki PWE i Vit. , tabletki na serduszko ) Drugi rachunek bedzie lada moment za kontunuacje leczenia ( antybiotyki , puszki Intestinal, dalsze leki na kaszel i dusznośc ) - bedzie niemały , jak dostanę to podam natychmiast. Podam swoje konto na PW - ja pilotuję sprawę Figi od początku i poprowadze jej finanse. Dziekuje za odzew ! Quote
iwa77 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Czy ktoś jeszcze wspomoże Figunie groszem , bardzo proszę ! Quote
iwa77 Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Dzisiaj towarzyszyłam Figuni i jej "Pańci tymczasowej " w czasie wizyty u doktora . Figunia czuje sie odrobinkę lepiej. Nadal strasznie kaszle , ale odstępy miedzy atakami kaszlu są dłuższe. Niestety Fignia nadal bardzo słabiutko je - biedactwo waży zaledwie 5,7 kg . Szkieleicik ! Dzisiaj w odstawke poszły dotychczasowe 2 antybiotyki - Figa dostała dzisiaj nowy antybiotyk o przedłuzonym działaniu ( 1 zastrzyk na 2 tygodnie ) Zaoszczędzimy jej codziennego stresu i kłucia. Figunia dostała także lek stymulujący apetyt - miejmy nadzieje ,że zacznie jeść. Do tego dostanie probiotyk . No i kontynuacja tabletek nasercowych . Za jakis czas zrobimy kontrolne RTG i badania krwi. Co do finansów. I tura wydatków i wpływow: W sumie na pomoc biednej Figuni wpłynęło : 255 PLN Bella 1 - 25 PLN Poker - 30 PLN Renata Ś ( spoza Dogo ) - 150 PLN Lucna - 50 PLN Pierwsza wizyta : 97 PLN Drugi wizyta : 80 PLN Trzecia wizyta : ( z taryfą ulgową ) 23 PLN Otrzymałam i zapłaciłam za 1. etap leczenia Figuni w lecznicy dr. Gruszki łaczny rachunek na kwotę : 200 PLN Ponadto wydatki : Peritol - 16, 10 Lotensin - 26,30 Puszki Eukanuba Intestinal : 15 PLN Łącznie wydatki wyniosły 257,40 PLN II tura wpływow i wydatkow na Figunie : z allegro cegielkowego i sponsorki dobrej duszki wpłynęlo 200 PLN ( allegro 85 + 115 datek ) Goska Goska 50 PLN ------------- w sumie 250 PLN 250 PLN przekazałam Kikou na pokrycie rachunkow za badania kontrolne Figuni i choćby cząstkę kosztów za pobyt u Kikou . Pobyt i leczenie Figuni w klinice u dr. Niedzielskich ( kwota ponad 1000 PLN ) zasponsorowała Fundacja z Niemiec Hundefreunde Ich will leben e.V. pomagająca wrocławskim biedulkom. Figunia dzisiaj przed przychodnia wet. : Quote
iwa77 Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Poker - lekarz przepisał Peritol na apetyt no i dowolny probiotyk np. Lakcid . Przepisywałaś Peritol , jakie masz o nim zdanie ?, Czy możesz zasugerować coś innego/lepszego ? Quote
Poker Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Peritolu nigdy nie stosowałam. Lakcid i inne probiotyki są na 100%.A dlaczego wet nie zlecił psich probiotyków? przecież one mają inną florę bakteryjną niż ludzie. Są specjalne preparaty. Peritol działa na mózg,można spróbować Apetizer , jeżeli pozwoli sobie wlać do pysia. Quote
Recommended Posts