Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figa. Śliczna i delikatna starsza psia dama.
Wykąpana i wyczesana , błyszcząca i pachnąca zawitała nagle do naszego schroniska.
Przyprowadziła ją do nas starsza Pani dzierżąc w ręku reklamówkę pełną jedzonka , witaminek , miseczek i zabaweczek psinki ...
Akurat byłam w tym czasie w biurze i mogłam wysłuchać ich historii.
A historia jest taka jakich wiele w tej chwili w życiu ...
Syn Pani będący właścicielem Figi wyjechał jakiś czas temu poza granice Polski w celach zarobkowych. Miał wkrótce wrócić... Jednak jak to nieraz bywa - nie wrócił i wrócić nie zamierza. Na czas swojego wyjazdu powierzył Figę Pani czyli swojej mamie .Pani jest osobą starszą ale jakoś przez dłuższy czas dawała radę . Ale do czasu... Pani się rozchorowała , ma za sobą liczne pobyty w szpitalu i w końcu przeszła operację wszczepienie rozrusznika serca.W czasie jej nieobecności (pobyty w szpitalu i operacja) jak i teraz pomaga jej opiekować się Figą przyjaciółka , która również jest osobą starszą i schorowaną.
Niestety opieka nad Figą zaczęła przerastać możliwości tych dwóch starszych schorowanych kobiet.
Pani sądząc ,że schronisko jest jest prawdziwym schronieniem i azylem psiej szczęśliwości postanowiła z ciężkim sercem rozstać się z Figą i zostawić ją w tym, w jej mniemaniu ,"psim raju"...( Pani myślała ,że są tu warunki takie bardziej hotelowe i stąd ta reklamówka z rzeczami Figi)
No cóż nie było wyjścia i poprosiłam Panią o chwilę rozmowy i to takiej szczerej do bólu ... Wyjaśniłam Pani nie owijając w bawełnę i niczego nie zatajając jaki to na prawdę los czeka starszego psa w schronisku,sprowadzając tym samym Panią na ziemię...
Pani była w szoku i popłakała się biedna (przepraszam za te łzy !)
Po długiej rozmowie z obiema Paniami udało mi się zmienić decyzję Pani zyskać trochę czasu dla Figi - zostanie w domu i Panie dalej będą jakoś na zmianę się nią opiekować. Obiecałam ,że spróbuje poszukać dla niej domku ...Ale wiem ,że czasu mam mało !

Figa ma ok.8 latek.
Jest pieskiem typowo domowym , wychowanym z kotem .
Nie chorowała, jest nie sterylizowana ale szczeniąt nie miała.
Je suche i domowe jedzenie ...
Spokojna , cicha i miła suczka.Karności nie była nigdy uczona ,ale jest grzeczna.

A oto ona sama - FIGA :
( w tle na zdjęciach widać nogi obu Pań , ale tak jakoś wyszło:roll:)

[SIZE="2"]
Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach dla Figi !

Namiary na mnie :
psyiwy@gmail.com
605 546 486

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
czy dobrze zrozumiałam,że panie przetrzymają sunię do czasu znalezienia jej DS?
Iwa77 jak to dobrze,że akurat byłaś w schronie .........

Tak Poker , tak to można zrozumieć - tylko ,że ten czas na szukanie DS nie może być zbyt długi , gdyż nie wiem ile Panie dadzą jeszcze radę się nią opiekować... Nie umiem powiedzieć konkretnie ,że mamy tyle a tyle czasu .
Im szybciej tym lepiej krótko mówiąc !

Posted

Iwa wiesz może, gdzie te Panie mieszkają, może ktoś mógłby chociaż tymczsowo pomagać w wyprowadzaniu Figi? Porobię jakieś ogłoszenia maleńkiej dziś pracy.

Posted

1. GUMTREEWROCLAW
2. wp.pl
3.najpewniej.pl
4. OXL.PL
5. aleokazja.pl
6. przygarnijzwierzaka.pl
7. kokosy.pl
8. kupsprzedaj.pl
9. yellowpages.PL
10. neeon.pl
11. dwukropek(Krakow)
12. kupiepsa.pl
13. bono
14. centrumofert
15. e-zwierzak.pl
16. hiperogloszenia.pl
17.morusek.pl
18. alegratka.pl
19. petworld.pl
20.adopcjapsa.pl

Posted

yuki napisał(a):
Iwa wiesz może, gdzie te Panie mieszkają, może ktoś mógłby chociaż tymczsowo pomagać w wyprowadzaniu Figi? Porobię jakieś ogłoszenia maleńkiej dziś pracy.

Mam do Pani tylko telefon , ale dowiem się o adres i zapytam czy chce takiej pomocy .

Posted

iwa77 napisał(a):
Witaj Ecci - dobrze ,że już jesteś , stęskniłam się za Twoim towarzystwem na moich wątkach :loveu:
dziękuję bardzo za Allegro dla Figi :loveu:

Ja też tęskniłam :p Myślę, żeby zmienic Figuni zdjęcia w aukcji na ładniejsze i większe, ale wtedy musiałabyś mi Iwo przysłac takowe na maila??? Czy da się to zrobic???

Posted

Korenio - ja dzwoniłam i pytałam Panie czy nie byłaby potrzebna ewentualna pomoc przy wyprowadzaniu Figi . Pani podziękowała i między słowami dała do zrozumienia ,że ma pewne obawy przed obcymi ludźmi , którzy przychodzili by po Figę by ja wyprowadzić .No cóż trzeba to zrozumieć i uszanować - starsze osoby nieraz taka mają ... I w sumie nie wiem gdzie Panie mieszkają .

Posted

Okey... chociaż dla mnie to dziwne :roll: Nie radzą sobie z opieką, czyli zapewne z wyprowadzaniem, bo z czym?, więc chcą ją oddać do schroniska. Ktoś porponuje pomoc w kwestii, w której sobie nie radzą - nie chcą...
Dziwne, dla mnie - zwlaszcza, że przez cały rok wyprowadzałam psicę - Korę, jako petsitter u zupełnie obcych, starszych ludzi.