Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Silvan
1,5 - roczny mieszaniec, obecnie znajduje się w Częstochowie

Otóż za moją mamą przyleciał mi na podwórko mieszaniec. Kiedy pojechała w teren na Jaredzie spotkała go w polach i się przyczepił. Leciał kawał drogi no i doleciał. Problem w tym, że nie możemy go zatrzymać i nie mamy co z nim zrobić :c

Piesek jest bardzo sympatyczny. Z charakteru bardzo nieśmiały i delikatny. Chętnie się bawi, jego ulubioną zabawką jest plastikowe frisbee z Dog Chow'a. Na razie łapie tylko rollery, ale ma zadatki na więcej.
Jest bardzo łagodny i poddańczy do innych psów, nie wszczyna awantur i zawsze ustępuje. Z natury posłuszny, przychodzi chętnie na co drugie zawołanie (wystarczy z nim trochę poćwiczyć, a na pewno będzie przychodził na każde). Jak już wspomniałam - lubi zabawki i jest łasy na smakołyki. Bez grymaszenia je suchą karmę bez żadnych dodatków.

http://img15.imageshack.us/img15/3264/dsc2738d.jpg
http://img524.imageshack.us/img524/630/dsc2675.jpg
http://img523.imageshack.us/img523/2007/dsc2661.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/505/dsc2683h.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/4591/dsc2692.jpg

Jeżeli ktoś zna osobę lub sam szuka psa do sportów i niekoniecznie musi to być pies rasowy, to bardzo proszę, aby kontaktować się ze mną. Sama nie mogę go zatrzymać bo mam już 4 psy i dlatego pragnę znaleźć mu nowy dom u kogoś, kto będzie chciał się nim zająć.

Kontakt:
tel. 509 750 085
zirael.silver@gmail.com lub psy@kamiron.com

Posted

Meerkatka napisał(a):
A jak to cudo reaguje na koty?

Niestety nie wiem, ponieważ na razie Silvan mieszka na zewnątrz. Nie ma jednak ciągot do gonienia czegokolwiek. Z moim koniem świetnie się dogaduje, nie chce go gonić i najchętniej to by z nim spał XD

Posted

przepiekny pies :loveu: i miałam okazje poznac go osobiscie, ma jeszcze kilka zalet, których na razie moze nie bedziemy tu opisywac bo wyjdzie na to, że pies idealny i zaczniecie coś podejrzewac ::p

wrzuce go na strone fundacji

mozna by mu załozyc wątek na PWP

a na owczarkowym juz jest ????

Posted

Piękny pies -dałyście mu tez piękne imię -SILVAN .
To b.piękny ,mądry i zdolny pies -potrzebujący szczęścia i wolności.
On na pewno zasluguje na takich wyjątkowych ludzi jak WY -może znajdzie takich wlaśnie i taki dom , jak Wasz ? A choć podobny?
Nie powinien długo czekać na dom .

Posted

Olga, z tego co widziałam hotel raczej nie jest potrzebny ;) DOM STAŁY nas interesuje :) I to dom nie z kojcem i budą (tzn moze byc) tylko taki co bedzie PRACOWAĆ z psem - bo on jest idealny typowy taki "do towarzystwa" , bardzo garnie się do ludzi, chce być BLISKO. do strózowania raczej sie nie nadaje - moze biegać po placu, wylegiwac sie w słoneczku na schodach i pełnić funkcję ozdobno-bytową :)

Posted

Ja dobrze wiem,że temu psu bardzo potrzebny dom w którym będzie nie tylko kochany i podziwiany,ale też będzie wolny i szczęśliwy-taki dom z ogrodem a najlepiej jeszcze w częstymi wypadami na łąki niedaleko ,gdzie będzie mógł wyszaleć się i nacieszyć wiatrem czy slońcem.Gdzie ludzie kochają zwierzęta i mają ich więcej -będzie tam mogl przyjaznić się np.z innymi psami,kotami może czy koniem albo kozą w swym obejsciu albo tuż obok.Tego psa nie mozna zamykać w niedużym mieszkaniu w blokach czy kamienicy-on nie będzie tam szczęsliwyi wolny.Chyba,że jego ludzie prowadzą aktywny tryb życia i zapewnią mu dużo wyjazdów w teren czy codzienne wypady na dlugie, aktywne spacery .Lepsze to niż bezdomność ,ale on powinien mieć swoją posesję po ktorej będzie mogł biegać do woli -a wypady w teren swoją drogą zapewnione.Chocby takie jak towarzyszenie komuś jeżdżącemu konno.
To pies do wolnego ,aktywnego trybu życia.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Drzagodha napisał(a):
śliczny psiak. co tam u niego słychać? znalazł domek?

Niestety Silvan nadal szuka domu :c
Pojeździliśmy po stajniach (uwielbia konie, szczeka na obcych ale jest przyjazny, ma żelazną kondycje - może biec dwie godziny za koniem i nie jest jakoś potwornie zmęczony, tylko ziapie ale jak się stępuje to błyskawicznie regeneruje siły ;>), ale niestety żaden z właścicieli nie mógł go wziąć (wszyscy już mają po kilka psów).
Zgłosiła się jedna osoba przez e-mail, ale szybko znalała innego psiaka. Więc nasz kundel czeka :c

Na wiosnę planuję rozpoczęcie z nim szkolenia w agility (istna z niego sprężyna, przeskakuje prawie wszystko - nie zawsze zgodnie z naszą wolą ^ ^'') oraz podstawowego posłuszeństwa. Może to pomoże mu znaleźć właściciela.

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
Posted

Chcę poinformować wszystkich, że niedawno Silvan znalazł nowy dom!
Trafił doskonale - do dyspozycji będzie miał ogromne podwórko z wysokim płotem, towarzystwo małej suczki kundelka, uwielbiających psy właścicieli i... konie! A co za tym idzie, możliwość regularnych wypadów ,,w teren''.