Rybc!a Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Popatrz, za kratami widać wychudłe ciałka o mądrych oczach... Pytasz śpią?...Odpowiem ... tak śnią o domu, który kiedyś był, lub którego nigdy nie miały, o porannych pieszczotach, o własnym panu, który przecież kiedyś mówił, że kocha, o wspólnych spacerach do lasu ... Nad tym mrocznym miejscem unosi się dziwna aura... Słyszysz? Słychać szczekanie, które co chwilę przecina bolesne wycie i skomlenie... Słyszysz? Co raz słychać odgłos walki toczonej na śmierć i życie. Ciężko obronić się przed ostrymi kłami... W tym mrocznym miejscu zamknięto wszystkie psie historie, z dala od ludzi, bo tak najwygodniej. Nie widzisz, więc nie ma... Sam się oszukujesz, że takie miejsce nie istnieje. Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Czekam od kilku miesięcy, kiedy trafiłam do schroniska w Elblągu. Ale choć tak bardzo chciałabym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu... Jestem średnią,delikatną sunią, mam już ok 3 lat i nie ukrywam, że w tym wieku w głowie mi miłość mojego Pana..! Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu młode, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam? Jestem przyjaznym zwierzakiem, nie ma we mnie cienia agresji. W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałam o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłam. Kochający. Jestem zaszczepiona i za chipowana. Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej. Po prostu weź mnie stąd!... Czekam - Ela . Kontakt: Rybcia GG 5722414 tel. 055-234-16-46 kom. 691-364-660 e mail rybcia122@tlen.pl Quote
Rybc!a Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Borsuczek- ZNALAZŁ DOM! :loveu: . Quote
Aga3006 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Ela jest kochana:loveu: Uwielbia się bawić i przytulać a przy okazji jest przepiękna. Na spacerach trochę ciągnie na smyczy ale cóż jej się dziwić skoro cały czas siedzi zamknięta. Najlepiej gdyby trafiła do energicznej osoby przy której mogłaby się wybiegać. Jest bardzo ciekawska: gdy tylko coś zaszeleści w trawie musi tam skoczyć. Do wszystkich bardzo pokojowo nastawiona. Myślę, że nadawałaby się do domu z dziećmi. Jak z kotami nie wiem. Niech mi tu szybko ja ktoś zabiera do domu bo nie mogę patrzeć jak moja ulubienica w schronie siedzi:mad: Quote
malkawil Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dzisiaj moja Simba, moja mama i ja zabrałyśmy Elę na spacer do lasu. Faktycznie ciągnie na smyczy, za to kiedy się ja ze smyczy spuści wraca do nogi jak tylko się ją zawoła!!! Jest przeurocza, wesoła i towarzyska! Miałam nadzieję (i ona pewnie również), że Simbuś będzie się chciała z nią bawić, ale niestety albo nie potrafi albo jest na to już zbyt dorosła ;) Niemniej słodko razem wyglądały, spójrzcie: Quote
Aga3006 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Ela dalej w schronisku:shake: Taka wspaniała a nikt jej nie chce:placz: Quote
Aga3006 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Ela była w telewizji:evil_lol: Elbląg - Wiadomości Elbląg - Aktualności i informacje z Elbląga - Telewizja Elbląska - telewizja live w Internecie - telewizja lokalna - Przyjaciel ze schroniska Quote
Rybc!a Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Dzisiaj byli w schronisku ludzie zainteresowani adopcją Eli- mają się namyśleć i wrócić, więc trzymajmy kciuki! :) Quote
Valeur248 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 O, to kciuki zaciśnięte! Oby Eluni wyszło... :loveu: Quote
keciulinka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 trzymamy kciuki, łapki i pazurki za domek dla Eluni :loveu: Quote
Aga3006 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 No i co ludzie się nie namyślili i nie wzięli Eli?:shake: Quote
hop! Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ela jest dzisiaj w gazecie Metro - podany jest tel. do schroniska i do Charly. Quote
AGA35 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 przepraszam za ofa ale potrzebujemy pomcy http://www.dogomania.pl/threads/179115-Dramatyczne-warunki-suczki-i-jej-dzieci-zbieramy-deklaracje-PROSIMY Quote
hop! Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 czeremcha napisał(a):Ela zarezerwowana :) Trzymam kciuki za to, zeby sie jej powiodło :) Wspaniale. :lol: Też trzymam kciuki i czekam na wieści. Quote
Rybc!a Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 No i co z Elą? Nie sprawdziłam dziś nawet, czy nadal jest w schronisku. Quote
AgaiTheta Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jest, czeka na sterylkę i idzie do domu :) Quote
Patyś_ Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 ela po sterylce, czuje się chyba super :) Była dziś na spacerku, nie daleki, wiadomo nie będę damy męczyła, zachowywała sie super, delikatnie obejrzałam jej blizną i wygląda ładnie :) Teraz tylko Eluś do auta i hop do nowego kochającego domku! Quote
AgaiTheta Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Elunia dzisiaj pojechała do nowego domu :) Quote
Vikii Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 AgaiTheta napisał(a):Elunia dzisiaj pojechała do nowego domu :) właśnie tak ;-))) DZISIAJ BYŁAM Z NIĄ NA SPACERKU I PRZYJECHAŁ PO NIĄ JEJ NOWY PAN. BARDZO MIŁY. WYCZESAŁAM JĄ PRZED ODJAZDEM, BO KŁAKI LECIAŁY JAK NIE WIEM CO.... A ON CHYBA CZUŁA. BYŁA TAKA KOCHANA, TULIŁA SIĘ I PIEŚCIŁA. ZAPROWADZIŁAM JĄ DO SAMOCHODU, NIEPEWNIE WSIADŁA... PAN JĄ GŁASKAŁ I BYŁA ZADOWOLONA. BĘDZIE MIAŁA DUŻE POLE DO BIEGANIA - PAN MA 2 HEKTARY ZA ELBLĄGIEM... POWIEDZIAŁ, ŻE JAK WSZYSTKO PÓJDZIE DOBRZE TO WEŹMIE JESZCZE PÓŹNIEJ PSA DLA NIEJ DO TOWARZYSTWA. ELA MA DAM :loveu: Quote
Recommended Posts