mya Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Dzisiaj pożegnałam mojego 16-letniego jamniola, Pika :( Z pewnością wiele czasu jeszcze minie, zanim pogodzę się z tą stratą, jednak jak niczego innego jestem pewna, że chcę u siebie następcę mojego najukochańszego przyjaciela. Nie dziś, nie jutro, nie za miesiąc, ale wkrótce... Chcę krótkowłosą, podpalaną czarną parówę, miniaturkę lub ewentualnie standard. Mieszkam we Wrocławiu. Czy znacie jakieś hodowle godne zaufania i polecenia w mojej okolicy (woj. dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie)? Wiem, że to może dziwnie wygląda, że już dzisiaj pytam o takie rzeczy... Nie potępiajcie mnie proszę. Ja po prostu nie potrafię żyć z taką pustką w sercu, bez psa na dobre i złe. Quote
Cudak Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Może adoptujesz jakiegoś biedaka? Do schronów ciągle trafiają nowe jamniki... a zima będzie dla nich naprawdę ciężka... Quote
Cudak Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f11/jamniki-jamnikowate-do-adopcji-78792/index114.html Quote
aro Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 mya napisał(a):Dzisiaj pożegnałam mojego 16-letniego jamniola, Pika :( Z pewnością wiele czasu jeszcze minie, zanim pogodzę się z tą stratą, jednak jak niczego innego jestem pewna, że chcę u siebie następcę mojego najukochańszego przyjaciela. Nie dziś, nie jutro, nie za miesiąc, ale wkrótce... Chcę krótkowłosą, podpalaną czarną parówę, miniaturkę lub ewentualnie standard. Mieszkam we Wrocławiu. Czy znacie jakieś hodowle godne zaufania i polecenia w mojej okolicy (woj. dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie)? Wiem, że to może dziwnie wygląda, że już dzisiaj pytam o takie rzeczy... Nie potępiajcie mnie proszę. Ja po prostu nie potrafię żyć z taką pustką w sercu, bez psa na dobre i złe. mya - współczuję. Nikt Cię nie potępia. Ja zresztą uważam, że albo trzeba od razu wziąć nowego psa, albo zrobić sobie baaaaardzo długą przerwę. Zastanów się czego chcesz. Jeśli pies bez papierów, to warto skorzystać z rady Cudaka. A jeśli z papierami, to zapytaj we wrocławskiej sekcji jamnika w ZKwPL. pozdrawiam Quote
kamilqax95x Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 biedne psisko jamnik pomozcie w szczecinskim schronisku Ma 12 lat chore oczka i uszy ...a na dodatek w schronisku !!! Pomóżcie !!! Quote
Cudak Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 SZCZECIN, jamnik Adaś szuka nowego domu (743947424) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mya Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Dziękuję za odpowiedzi! Oczywiście adopcję też biorę pod uwagę. Tylko zastanawiam się, jak to wygląda, jeśli psina jest daleko od Wrocławia, a ja nie mam jak po nią pojechać? :roll: Bo chyba podróż pociągiem z drugiego końca Polski nie będzie zbyt komfortowa ani dla mnie, ani dla ipka. Quote
Cudak Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Gdybyś zdecydowała się na psa, na pewno ktoś pomógłby w transporcie :) Transport - Dogomania Forum Quote
taks Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 To co prawda dziewczynka ale po sterylizacji. Maleńka, delikatna i śliczna w tej chwili w hotelu ale to przecież tylko tymczasowe rozwiązanie :shake: Bardzo, bardzo chce mieć "swojego człowieka" tu link do jej wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f1157/jamniczka-figa-uratowana-od-smierci-teraz-szuka-domu-145855/ gdyby Ci zabiło serce;) to wszelkich informacji o suni udzieli Murka ( na PW lub na wątku) A o transport się nie martw:lol: - jak jest dobry dom dla pieska to na dogomanii nie takie transporty się organizowało i z "dostawą" pod drzwi:p Quote
caelestis Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 We wrocławiu jest hodowla "z Samotraki" pani sędziny Samockiej . Mają tam długowłose psiny. Pod Jelenią Górą jest "hodowla Myślinów" p. Wandy Oleszczuk. Tam są krótkowłose wszystkich rozmiarów przede wszystkim, ale inne mają też ;) Jak bym mogła w czymś pomóc, to pisz Quote
Taniec Motyla Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Wpisz sobie w wyszukiwarkę [B][COLOR=Blue] jamniki hodowle jamniki[/COLOR][/B] wyszukaj taki sam napis jak wyżej (adres jamniki-hodowle.toplista.pl ) tam znajdziesz ponad 90 adresów stron hodowli jamników w Polsce - długowłose, krótkowłose, szorstkowłose, Klub Jamnika.... Quote
taks Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Taniec Motyla']Wpisz sobie w wyszukiwarkę [B][COLOR=Blue] [/COLOR][/B][/quote] Odnaleść w internecie to nie problem... Pytanie tylko, które z tych hodowli jest godnych tej nazwy. Mya - dobrze, że pytasz bo jesli zdecydujesz się na zakup rasowego to zebrać wiele informacji na temat upatrzonej hodowli trzeba koniecznie. I postudiować dokładnie przodków szczeniaka - samo zaufanie do zapewnień hodowcy bywa ryzykowne. Niestety prawa rynku nie ominęły i wielu, nawet legalnych hodowli więc czujnośc jest bardzo potrzebna. Quote
Iss Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Zwracam się do zajamniczonych o jakieś informacje o hodowli Wirażka z Pruchnej , możecie coś powiedzieć? Quote
Recommended Posts