Sylwia K Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Szurka reaguje na imię Rozeta. Zaginęła wczoraj wieczorem w Serocku. Nie wiadomo czy pobiegła gdzieś na oślep, czy tylko schroniła się w pobliskim lesie... Potrzebna jest pomoc w poszukiwaniach, trzeba oplakatować wszystkie pobliskie miejscowości Prosimy o pomoc w szukaniu jej!! Liczy się każda informacja! --------------------------------------------------- Szurka to mieszaniec w typie pudla lub jakieś innej podobnej rasy. Jest młoda, bardzo wycofana. Mieszka w schronisku już długo, lecz nadal nie może się tu odnaleźć...:-( Snuje się niezauważona przez nikogo, nawet psy nie zwracają na nią uwagi... snuje się niczym duch... Szurka bardzo cierpi w jesienne dni oraz wiosenne -jej sierść bardzo się kołtuni wtedy... czasem jedna z pracownic lituje się nad nią i obstrzyże ją... Szurka nie jest agresywna, jest nieśmiała ale podejdzie czasem na zawołanie. Nie wdaje się awantury, jest neutralna do psów. Potrzebuje spokojnego domu w którym poczuje się bezpieczna i kochana, domu który da jej czas aby się otworzyła. Szurka mieszka w schronisku w Celestynowie. Rozpaczliwie prosi o dom:placz: więcej zdjęć: http://www.celestynow.schronisko.net...a21302-10.html tutaj w tłumie: OGŁOSZENIA: Allegro :smile: FINANSE: deklaracje miesięczne : AnnaA 50 zł Leyla 140 zł Sabina02 50 zł agata51 20zł sylwija 60 zł obraczus87 10 zł lika1771 30 zł wpłaty jednorazowe: sylwija 50zł RAZEM: z deklaracji: 360 zł:razz: z wpłat jednorazowych:50 zł = 410 zł Szurka pojedzie do hoteliku do megii1:multi: (koszt hoteliku: 12 zł za dzień z wyżywieniem, 10 zł bez wyżywienia) czyli miesięcznie z wyżywieniem 360 zł ROZLICZENIE NA DZIEŃ 30.12.2009: (deklaracje stałe) - Lika1771 - 30 zł - AnnaA - 50 zł - obraczus87 - 10 zł - agata51 - 20 zł RAZEM: 110 ZŁ RAZEM NA MOIM KONCIE: 110,00 ZŁ Quote
coronaaj Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Sliczny piesek ale trzeba go reklamowac na innych watkach zeby ciotki sie zlecialy. Quote
kosu32 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Jak będę w schronisku to porobię Jej nowe fotki i wstawię na wątek. Później pomyślę o Allegro. Quote
zmierzchnica Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Podlinkowany i kiepski baner na szybko ;) Wykorzystałam zdjęcie ze strony schronu, bardziej wyraziste, jeśli coś nie tak to powiedzcie, zmienię. Przydałyby się bardziej wyraziste zdjęcia i tekst do ogłoszeń, to jej trochę porobię... Suczka jest taka smutna, aż serce ściska :-( Ma takie mądre, głębokie oczy... Quote
Sylwia K Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 banerek prześliczny, bardzo dziękuję:loveu: Szurka jest wysterylizowana. Ma ponad 2 lata -czyli to jeszcze młodziak. Jest bardzo spokojna, wycofana, apatyczna, nieśmiała, delikatna i wrażliwa boi się ludzi, jednak podejdzie czasem ale ogólnie jest płochliwa -myślę, że w domu szybko nabrała by odwagi nie wdaje się w awantury, nie interesuje się psami kontakt w ogłoszeniach można podawać na mnie czyli 503 795 016 nie umiem ładnych tekstów pisać do ogłoszeń, ale postaram się coś na jutro wymyślić. Quote
malagos Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Jakiej ona jest wielkosci? Takiej jak foxterier? Quote
Sylwia K Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 jest większa od foksteriera. jest mniej więcej jak onek Quote
AlinaS Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Należałoby znaleźć jej DT nabrałaby wyglądu i łatwiej byłoby znaleźć domek.Jeśli przychodzi na zawołanie to z wycofaniem się nie jet tak tragicznie. Zapisuję wątek Quote
zmierzchnica Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Jutro mogę spróbować sklecić jakiś tekst do ogłoszeń, może mi się uda :diabloti: Teraz za późno, mózg szwankuje. Myślę, że Szurka po obcięciu byłaby podobna do mojego Frotka, wielkości jest podobnej... Może ma coś ze sznaucera średniego? Biedactwo, takie wycofane i smutne na tych zdjęciach :shake: DT to byłoby marzenie, ale czy się znajdzie..? Ciężko jej będzie znaleźć DS w takim stanie (moje psisko było długo przeganiane z miejsca na miejsca - bo taki brudny, skołtuniony, w ogóle ble :roll:). Śpij dobrze, biedactwo.. Quote
Sylwia K Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Szurka czasem przyjdzie jak się ją woła, ale jest bardzo ostrożna i płochliwa. Jeszcze nie dała mi się pogłaskać. Przyszła tylko raz czy dwa i powąchała moją dłoń. ogólnie to ciężko ją wypatrzyć w tłumie bo ona jest szara i ginie gdzieś między psami... Quote
Onaa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Czyli Szurka to duża sunia jest skoro piszesz że jak onek, bo na zdjęciach wygląda na średnią. Tylko faktycznie taka szara jest, że za tło robi w schronisku, ciężko ją wypatrzeć. Pewnie po kąpieli i wyczesaniu toby troszkę kolorku nabrała. Quote
Sylwia K Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 moja Lusija tez była szarawa i jakby 'bez kolorów' jak się do nas przybłąkała, teraz ma już wyraźniejsze barwy (ale siedzi u mnie już 1,5 miesiąca)... Szurka jest barwy srebrnej, jakby ją fajnie przystrzyc, odkarmić, nabrała by ochoty na życie, oczka by zaczęły błyszczeć to od razu inaczej by wyglądała... bo teraz to jak kupka nieszczęścia jest:-( czy ktoś chciałby zrobić jej allegro? PS:ja mam zwykła tanią cyfrówkę i dlatego mam takie marne foty Quote
sacred PIRANHA Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 zobaczyłam jej fote na wątku leni...nie mogłam nie wejść sunia bardzo złapała mnie za serducho:placz: Quote
leni356 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Wysłałam dziś zdjęcia suni do domku który szuka kudłacza, mam nadzieję ze sie spodoba Quote
zmierzchnica Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Takie coś wyprodukowałam :razz:: Szurka przebywa w schronisku od dość dawna. Mimo niezwykłej urody i pięknych, smutnych oczu nikt jej nie zauważa, nawet inne psy. Snuje się niczym duch, markotna, wycofana... Wygląda na mieszańca pudla lub podobnej rasy, jest dość duża - wielkości owczarka niemieckiego. Młoda, nieśmiała, nie wdaje się w awantury, jest neutralna wobec psów. Potrzebuje spokojnego domu w którym poczuje się bezpieczna i kochana, domu który da jej czas aby się otworzyła. Szurka ma ponad 2 lata, jest już wysterylizowana. To suczka bardzo spokojna, wycofana, apatyczna, nieśmiała, delikatna i wrażliwa... Jest raczej płochliwa i obawia się ludzi, choć czasem do nich podchodzi. We własnym domu, wśród ukochanych ludzi, na pewno nabrała by odwagi - w schronisku nie dostanie takiej szansy... Szurka najbardziej cierpi w jesienne dni oraz wiosenne - jej sierść bardzo się wtedy kołtuni. Gdyby właściwie ja wypielęgnować - byłaby ozdobą każdego domu. Podaruj serce cudnej, niezauważanej przez nikogo Szurce! Kontakt do adopcji: 503 795 016 Coś zmienić? Ogłaszać ją już, czy czekać na lepsze zdjęcia? Quote
Sylwia K Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 zmierzchnica tekst bardzo mi się podoba:p Quote
Onaa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 A kontakt w sprawie adopcji taki jak dla Rudzika ? Quote
Cudak Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1170/wyeksploatowana-suka-basseta-potrzebne-na-sterylke-karme-146654/ Przepraszam za OT Quote
zmierzchnica Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dogo07, [quote name='Sylwia K'] kontakt w ogłoszeniach można podawać na mnie czyli 503 795 016 ;) Czyli ogłaszać ją już? Z tymi zdjęciami, co teraz są? Allegro by się przydało, ale ja konta nie mam :shake: Quote
Onaa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Szurka będzie miała pakiecik ogłoszeń. Quote
coronaaj Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 leni356 napisał(a):Wysłałam dziś zdjęcia suni do domku który szuka kudłacza, mam nadzieję ze sie spodoba Zaznaczam watek...moze Szurka sie spodoba? Quote
LadyS Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ogłoszenia wykupione na bazarku ogłoszeniowym przez Dogo07: Czekają na akceptację przez moderatora: adopcje.org, ojej.pl, sprzedasz.pl Szurka, prawie pudel, szuka kochającego domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Szurka, prawie pudel, suka szuka domu Szurka przebywa w schronisku od dość daw / Pudel / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Szurka, prawie pudel, suka szuka domu Warszawa - Adin.pl Szurka, prawie pudel, suka szuka domu - Warszawa - Zwierzęta Prev Szurka, suka prawie pudel, pilnie czeka na dom (746718895) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Recommended Posts