Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam wszystkich zainteresowanych poinformować, że sprawą zajmie się straż dla zwierząt. W poniedziałek jadę przedstawić całą dokumentację jaką posiadam od weterynarzy.
Mam już wszystko pokserowane, aby im przekazac, zdj Nolci wydrukowane.
Więc mam nadzieję, że szybko się tym zajmą.

A tak w ogóle to ta handlara sprzedaje teraz na allegro suczkę podobno ma 6 tygodni za 2000zł bez rodowodu!!!! :crazyeye:Która waży 19dkg!!!!!:mad::-(
I na innych aukcjach też około 6tygodniowe które ważą po 20 pare dkg za 2500zł....
Tak mi szkoda tych maluchów:(

Jest taka jedna psinka która wazy 22dkg i jest taka podobna do mojej Nolusi:(

PS teraz już nawet wagę małą podaje szczeniąt aby chyba jak najszybciej opchnąć je. Bo jak ja kupowałam to wagi szczeniąt nie było w ogłoszeniu.

Posted

[quote name='Natalia&Lola']Chciałam wszystkich zainteresowanych poinformować, że sprawą zajmie się straż dla zwierząt. W poniedziałek jadę przedstawić całą dokumentację jaką posiadam od weterynarzy.
Mam już wszystko pokserowane, aby im przekazac, zdj Nolci wydrukowane.
Więc mam nadzieję, że szybko się tym zajmą.

A tak w ogóle to ta handlara sprzedaje teraz na allegro suczkę podobno ma 6 tygodni za 2000zł bez rodowodu!!!! :crazyeye:Która waży 19dkg!!!!!:mad::-(
I na innych aukcjach też około 6tygodniowe które ważą po 20 pare dkg za 2500zł....
Tak mi szkoda tych maluchów:(

Jest taka jedna psinka która wazy 22dkg i jest taka podobna do mojej Nolusi:(

PS teraz już nawet wagę małą podaje szczeniąt aby chyba jak najszybciej opchnąć je. Bo jak ja kupowałam to wagi szczeniąt nie było w ogłoszeniu.
Tak mi przykro:(:(:(
Dobrze robisz jadąc pokazać tę dokumentacje straży!Wgl powinni ukarać tą okropna handlarę!!!!!:mad::-(tylko kasa jej w głowie a pieski mają się męczyć:(Jak można pieski bez rodowodu sprzedawać za 2000zł!A ty ile dałaś za swoją?

Posted

Nie chcę aby więcej szczeniąt i ich nowych właścicieli cieriało tak jak ja i Nolka.
Wydrukowałam ogłoszenie z którego kupiłam sunie i wydrukowałam też ogłoszenie maluszka 20 kilku dkgmowego.

Nawet wczoraj w szpitalu jak leżała pod tlenem zrobiłam zdj aby przedstawić w straży.

Mam nadzieje, że już nikt się nie natknie na tą handlare.

Ja za Nole zapłaciłam 1200zł.

Posted

Natalia&Lola napisał(a):
Nie chcę aby więcej szczeniąt i ich nowych właścicieli cieriało tak jak ja i Nolka.
Wydrukowałam ogłoszenie z którego kupiłam sunie i wydrukowałam też ogłoszenie maluszka 20 kilku dkgmowego.

Nawet wczoraj w szpitalu jak leżała pod tlenem zrobiłam zdj aby przedstawić w straży.

Mam nadzieje, że już nikt się nie natknie na tą handlare.

Ja za Nole zapłaciłam 1200zł.

To straszne ile piesków zapewne już cierpiało przez takich ludzi:(
1200zł to też dużo...

Posted

A czyja to wina ? Tych ktorzy kupuja . Wszyscy chca malutki ,rasowe i ze stojacymi uszami . Szczeniak 2 tygodnie i 2 miesiace Przpraszam cie , ale trzeba byc slepym zeby nie widziec roznicy .

Posted

Chana, dziewczyny widząc zdj Noli pisały, że na ich oko ona ma około 5-6tygodni.
Wybacz nie jestem weterynarzem i nie potrafię jednoznacznie stwierdzić w jakim wieku jest szczeniak.
Dopiero wczoraj na SGGW poinformowali mnie, że miała około 4-5tygodni.

Posted

Natalia 5 tygodni to za maly ; powinne miec co najmniej 2 miesiace .
Widac roznice miedzy psina 1 miesiac i 2 . Ona ci pokazala malutkom i ty od razu ja pokochalas . Szkoda tych malych ; rodza sie u ludzi bez serca ,ktorzy tylko widza zarobek. Jak nikt nie bedzie kupowal to moze przestana . Szkoda ze na ciebie to wpadlo ,duzo lez i kosztow .

Posted

oj juz nie czepiajcie sie Natali.Dziewczyna przeżyła tragedię a a wy dalej swoje:shake:ciekawe jak wy byście sie czuli jakbyście byli zmuszeni uśpic psiaka a ktoś jeszcze się czepia i ciagle widzi jakieś "ale":shake:

Posted

Tragedia, to oczywiste.
Tylko dziwnie pretensje sie pojawiaja, padaja okreslenia 'handlarz' dopiero, gdy z nabytkiem cos sie dzieje.
O dziwo nie ma problemu z handlarzem od wczesniejszych psiakow Natalii, jakby to juz bylo OK :roll:.
To cala ironia i tragedia zwierzat z produkcji, ze nabywcy zaczynaja myslec i dzialac dopiero, jak przyjdzie im duzo zaplacic (w kazdym sensie, finansowym i emocjonalnym) za bezmyslnosc...
I to jeszcze nabywcy z wiedza o procederze....

Posted

Weterynarze na SGGW stwierdzili, że suczka w dniu wczorajszym miała około 4,5tygodni.
Pytałam nie jednego weterynarza z tej kliniki na jaki wiek ją ocenia, wszyscy zgodnie odpowiadali, że około 4,5tygodni.

A ja ją kupiłam 2 tygodnie temu.....

Posted

Natalia&Lola napisał(a):
Weterynarze na SGGW stwierdzili, że suczka w dniu wczorajszym miała około 4,5tygodni.
Pytałam nie jednego weterynarza z tej kliniki na jaki wiek ją ocenia, wszyscy zgodnie odpowiadali, że około 4,5tygodni.

A ja ją kupiłam 2 tygodnie temu.....

Przecież pisałaś, że zdjęcie, które wstawiłaś 2 tyg temu było robione 2 tyg wcześniej :shake: Ona miała na tym zdjęciu już 4-5 tygodni!! Tak nie wygląda nawet 2-3 tyg szczeniak!!

Posted

tigrunia napisał(a):
Przecież pisałaś, że zdjęcie, które wstawiłaś 2 tyg temu było robione 2 tyg wcześniej :shake: Ona miała na tym zdjęciu już 4-5 tygodni!! Tak nie wygląda nawet 2-3 tyg szczeniak!!

Tak jak już pisałam- wiek był określany przez weterynarzy z kliniki małych zwierząt przy SGGW, no a chyba bardziej fachowej opini i opieki nigdzie indziej w warszawie by nie dostała.
Tam weterynarze stwierdzili to co już pisałam na temat wieku i zdrowia.

Posted

Moi drodzy- byłam dziś w straży dla zwierząt zgłosić to co się stało.
Panie powiedziały, że to nie jest jedyny proceder sprzedawania tak małych szczeniąt z pseudo hodowli.... :shake:
Ale moja Nola jest najmłodszym przypadkiem jaki spotkały:-(

Mam nadzieje, że uda im się coś zrobić i już nigdy ta kobieta nie sprzeda takiego maleństwa.

PS od sprzedawcy dostałam książeczkę zdrowia w której było szczepienie i odrobaczenie. Jednak kobieta ze strazy dla zwierząt zwróciła uwagę, że nie ma na pieczątce numeru weterynarza. Więc prawdopodobnie weterynarz też jest zamieszany w tą całą sprawę...

Czekam teraz na telefon z informacjami od straży.

Posted

To tylko podejrzenia Pani ze straży, i weterynarzy.
Nic nie jest jeszcze sprawdzone, ale weterynarz musiałby ją zaszczepić przed urodzeniem i brak tego numeru...

Czekam cały czas na info od straży.

Gdy będe coś wiedziała to dam znać.