Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natalia&Lola napisał(a):
To tylko podejrzenia Pani ze straży, i weterynarzy.
Nic nie jest jeszcze sprawdzone, ale weterynarz musiałby ją zaszczepić przed urodzeniem i brak tego numeru...

Czekam cały czas na info od straży.

Gdy będe coś wiedziała to dam znać.

często jest tak,że pieczątka i podpis weta jest podrobiona:jesli tak to za podrobienie podpisu grozi do 3 lat pozbawienia wolności

a czy dałaś tej pani komentarz na allegro-skoro kupiłas od niej to musisz wystawic jej komet-w tym wypadku negatyw i opisac wszystko w nim.

Straż miejska,policja i zwiazek przyjaciol zwierzat-zglaszaj gdzie sie da...bo jest roznica miedzy dopuszczaniem suni bez papierkow nawet dla zysku a twoim przypadkiem-bo niektorzy dopuszczaja w domu sunie 1 gora 2 razy i obchodza sie losem szczeniakow,a inni jak ta pani-kasa,szybka kasa i ma wszystko w d....:angryy:

mom M namawia mnie na 3 psa-buldoga angielskiego...wiem jedno jak sie zgodze to bedzie z rodowodem i bedzie mial robione badania genetyczne czy aby na pewno jest po rodzicach tych co sa na papierze-jednak i wsrod ZK sa zwykli handlarze=rozmnarzacze:mad:

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No teraz to zostało mi czekanie, bo kobieta ze straży dla zwierząt powiedziała, że ona zadzwoni do ZK dowiedzieć się czy ta baba ma yorki z rodowodem i ma się zająć tym weterynarzem którego pieczątka i podpis istnieją w książeczce Noleczki.

Zobaczymy.

Posted

Opowiadałam twój przypadek mojej zaprzyjaźnionej hodowczyni, opowiadała mi sytuacje człowieka, który kupił pieska na allegro.
Działy się z nim takie same rzeczy co z Twoją sunią.
Żył 2 tyg. Po sekcji zwłok okazało się, że był okrutnie zarobaczony, a robaków nie było widać w kale. Z kobietą , która mu sprzedała psiaka niestety nie wygrał, sprawa po prostu ucichła. Po stracie psiaka nabył yorka z renomowanej hodowli i cieszy się nim do dziś.
Czasami niestety i w zarejestrowanych hodowlach zdarza się kupić chorego psa, ponieważ niektórzy hodowcy sami szczepią i odrobaczają szczenięta.
Jeżeli przy kupnie u hodowcy powie on, że trzepa za 2-3 dni zaszczepić i odrobaczyć to wiadomo, że szczeniak nigdy nie był szczepiony i odrobaczany, a w książeczce jest lipa.

Posted

Rafantynka, ona właśnie kazała mi odrobaczyć Nole na drugi dzień, i proponowała, że za 10zł sprzeda mi tabletke. Kazała nie zabierać szczeniaka do weta, bo tam dużo zarazków itd.
Jednak ja nie kupiłam tabletki od niej. A na drugi dzień i tak musiałam iść z Nolą do weta bo miała tą biegunkę i wymioty..... :-(
Też się zastanawiam nad kupnem szczeniaka, dostałam informację od dziewczyny od której kupowałam swojego pierwszego yorka, że ma suczkę- za 1,5tygodnia do odbioru...
Jednak sunia nie ma rodowodu, a ja się już na forum zarzekałam, że nigdy nie kupię od takiego sprzedawcy.
Lola była zdrowa, nie miała wad, nie było z nią problemu. No dziewczyna bardzo się interesowała Lolką, była bardzo podobna do swojej mamusi:p

No i teraz dylemat.....

Posted

nie wiem jak jest z rodowodami u tej pani, ale z tego co widzę to w tej chwili sprzedaje pieski bez rodowodu

za bagatela 2500 tys.

ale....... JEST WIELKOŚCI PACZKI CHUSTECZEK DO NOSA

Posted

to jedna suczka 22 dkg waży - urodzona 20 sierpnia,
druga 19 dkg - też z 20 sierpnia za 2000,00

Pieski tańsze.
Nie wiem, o czym ty myślałaś jak kupowałaś pieska. Ta baba od dawna jest jakaś podejrzana.:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Suczka oczywiście, że została odrobaczona po kilku dniach będąc pod opieką mojego weterynarza- polepszył się jej stan zdrowia i wet ją odrobaczył- robaków nie było.

Jeżeli chodzi o zakup szczeniaka od tej kobiety to ja za swoją zapłaciłam mniej i wtedy na aukcji nie było mowy o wadze szczeniąt czy chwytów typu "miniaturka".
Normalne ogłoszenie dotyczące sprzedaży szczeniaczka.

Dopiero po tym jak ja kupiłam sunie ona wystawiła ogłoszenia dotyczące "miniaturek".
No i moja nie ważyła 19 czy 20dkg.
Na drugi dzień po kupnie była ważona przez weterynarza i jej waga to 400gr. Po kilku dniach waga wzrosła ale potem znów spadła aż do 380gr...

Posted

Nie wiem czy zgłoszenie do Allegro coś da. A z pewnością nie zakończy działalności tej pani. Jak nie Allegro to Alegratka itp.
Szkoda tylko tych psiaków.:shake:

Posted

szkoda i psow i przyszlych wlascicieli-moze i nic nie da,ale ja wychodze z zalozenia ze stanie i nic nie robienie jest do d....y,moim zdaniem warto zawsze probowac walczyc-nawet jesli jest to walka z wiatrakami
wiecie co-ja bym to do lokalnej prasy i tv zglosila

Posted

Dziś po południu postaram się pojechać do straży i dowiedzieć czy coś od poniedziałku udało im się zrobić.
Bo już zaczynam tracić nadzieje.... :-(

Megi masz rację, jak oni nic nie zrobią to zgłoszę ten temat do tv i gazet.
Nie odpuszczę tej kobiecie.

Najchętniej to bym ja :2gunfire:

Posted

Dziś na allegro sprawdziłam czy kobieta sprzedaje jeszcze szczenięta, i niestety został jeszcze tylko jeden taki szczeniak maleńki:shake: Wychodzi na to, że 2 pozostałe zostały przez kogoś zakupione:-(
Coś mi się wydaje, że straż zareaguje dopiero wtedy gdy ona nie będzie miała nic do zaoferowania....
Jutro jadę do straży zapytać czy oni mają zamiar co kolwiek z tym zrobić.

Posted

Kate w Alegro sprzedaje psy pod róznymi nickami jest znana ;(((( skupuje i handluje.

Osoba dobrze znana w Warszawskim ZK

dziewczyny piszcie na PRV bo ta oto pani jest Dogomaniaczką!!!!!! będzie was straszyła sądem,wysyłała wirusy na kompa,tak jak robiła to innym ;)))

Posted

Gienia napisał(a):
Kate w Alegro sprzedaje psy pod róznymi nickami jest znana ;(((( skupuje i handluje.

dziewczyny piszcie na PRV bo ta oto pani jest Dogomaniaczką!!!!!! będzie was straszyła sądem,wysyłała wirusy na kompa,tak jak robiła to innym ;)))

to jak wiesz jaki ma nick tu na dogo to podaj-niech wszyscy wiedza!
ja sie nie boje-bo czego:nie moge doradzic oszukanej osobie?sprawdziłam i mogę zwłaszcza jeśli ta pomoc jest legalna i zgodna z prawem

Posted

Długo nie pisałam, bo niestety miałam problemy z netem...
Ale już jesteśmy:)

21-10 dowiadywałam się w straży to stwierdzili tak jak ktoś wcześniej, że mają dowody, że kobieta skupuje szczeniaki.
Dziś sprawdzałam i ma 5msc szczeniaka po tym samym ojcu co była Nola, a dopiero teraz na aukcji ją wystawiła, więc podejrzane, że opiero 5msc pies do sprzedania.

Jak ta Pani jest na dogo to niech sobie to przeczyta- NIE ODPUSZCZE, ZA TE CIERPIENIA NOLI!!!!!

Niech sobie straszy, miałam z nią do czynienia i jest wygadana. Jednak oprócz gadania nic więcej.

Kobieta ma wpisane na "o mnie" na allegro- doradztwo kynologiczne!!!! (świetnie mi radziła- karmić szczeniaka na siłę, pomimo tego, że wymiotowała i miała biegunkę) rejestrowana hodowla yorków!!!! (ciekawe gdzie?) no i DORADZA PRAWNIE.

Oby jak najmniej takich ludzi od "wszystkiego".

Posted

Gienia napisał(a):

Skąd masz te informacje?

Posted

Anastazja&Aleksander napisał(a):
ORK SUCZKA YORKSHIRE TERRIER MINI 2mce WAGA 27dkg (numer 78615742:cool:
SUNIA W WIEKU 2 m-ce.
*** WAŻY DOKŁADNIE 0,27kg. czyli 27dkg. *
TATA 1.2 kg.
SREBRNO ZŁOTY O DŁUGIM PŁASZCZU,
MAMA 1.3kg.
SREBRNO ZŁOTA

Bez rodowodu

Cena 2 500,00 zł

Tragedia jak można się chełpić tak małym szczeniakiem:angryy:

• 1 month later...
Posted

Śliczna jest :) Mam nadzieję,że wyzdrowieje szybko.
Ja też spotkałam się z jedną handlarą.
Ma ona nie zarejstrowaną chodowlę(przynajmniej tak mi się wydaje) ,nazywa się ona "Białe yorki".
Spotkałam ją kiedyś na imprezie poświęconej yoreczką-nie wystawie ze związku kynologicznego.
Już wtedy miałam mojego obecnego yorka-4letniego Luckiego.
.Chciałam ,i chcę mu dokupić towarzysza,więc spytałam się czy ma jakiegoś yorka do sprzedania i miała , chcieła ok.2000zł.Powiedziałam jej ,aby troszkę opuściła cenę,powiedziałam jej ,że przecież wie ,że trafi w dobre ręce.Ona odpowiedziała "mi nie zależy do kogo ten pies pójdzie"!!!
Okropieństwo!!!

Posted

Connected napisał(a):
http://www.allegro.pl/item857919365_york_yorki_yorkshire_terrier_z_rodowodem.html

spójrzcie na te ogłoszenie i powiedzcie czy możliwe jest że piesek z wadą zgryzu może mieć rodowód ?
i jaki to właściciel że pisze o psie jak o maskotce ? ; (

Z rodowodem w sensie, że po rodzicach z uprawnieniami i z metryką, tylko nie hodowlany, a nawet jeśli wyrobiony zostałby rodowód to i tak pies nie przeszedłby wystaw.