Minimolos Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 I tu się Draczyn całkowicie z tobą zgadzam :lol: W hodowli nie da się nic przewidzieć a "natura" płata nam figle :lol: Widziałem buldożki duże które dają małe potomstwo i też odwrotnie po małych osobnikach rodziły się giganty. To już sprawa genów, gdyby było tak łatwo w hodowli to by wszyscy mieli same Championy albo Zwycięzców Świata a tak nie jest. Praktycznie nigdy nie wiemy co nam się urodzi z danej pary i za jakim przodkiem geny dadzą znać :lol: Każde krycie to rodzaj niespodzianki co a dokładnie jakie buldożki nam się urodzą :evil_lol:
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Minimolos napisał(a):I tu się Draczyn całkowicie z tobą zgadzam :lol: W hodowli nie da się nic przewidzieć a "natura" płata nam figle :lol: Widziałem buldożki duże które dają małe potomstwo i też odwrotnie po małych osobnikach rodziły się giganty. To już sprawa genów, gdyby było tak łatwo w hodowli to by wszyscy mieli same Championy albo Zwycięzców Świata a tak nie jest. Praktycznie nigdy nie wiemy co nam się urodzi z danej pary i za jakim przodkiem geny dadzą znać :lol: Każde krycie to rodzaj niespodzianki co a dokładnie jakie buldożki nam się urodzą :evil_lol:Swięta racja. A co najdziwejsze, że ze skojażenia tej samej pary psów w dwóch różnych miotach , też potrafi być całkowicie rżne potomstwo. Z własnej praktyki zauważyłam, że genetyka też b.często zawodzi{chyba że rodowody nie zawsze są wiarygodne) :evilbat:
misiaczek Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Nooo, są nowi,ale tylko zarejestrowani,bo postów nie piszą.
Alfa1 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Dokładnie tak to wygląda w każdej rasie,nigdy nie wiemy jakie szczeniaki po danej parze się urodzą .
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Alfa1 napisał(a):Dokładnie tak to wygląda w każdej rasie,nigdy nie wiemy jakie szczeniaki po danej parze się urodzą .Tyle tylko wiemy, że oile rodowód jest wiarygodny, to jeśli aż do pradziadków wszystko było ekstra, to nie urodzą się napewno psy odbiegające nadmiernie od wzorca
Minimolos Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 DOKŁADNIE!!! Nawet geny potrafią zrobić takiego psikusa :lol: , że z powtórzonego miotu tej samej pary potrafią urodzić się inne potomstwo. A wydawałoby się, ze powinny z drugiego miotu urodzić "pieczątki" jak te z pierwszego miotu. Ale by było za łatwo i za prostu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Minimolos napisał(a):DOKŁADNIE!!! Nawet geny potrafią zrobić takiego psikusa :lol: , że z powtórzonego miotu tej samej pary potrafią urodzić się inne potomstwo. A wydawałoby się, ze powinny z drugiego miotu urodzić "pieczątki" jak te z pierwszego miotu. Ale by było za łatwo i za prostu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:Mnie jakieś dwadzieścia lat temu urodziło się szczenię miniaturka doga, a tylko zgryz miało buldożkowy. Pan Lubowidzki stwierdzil wówczas, że to odezwały się cechy ataeistyczne przodków. Sunia odsunię ta zotala od hodowli i została w rodzinie. Nazwaliśmy ją ogoniasta Pozostałę 5oro rodzeństwa było wyjątkowo super
Alfa1 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Właśnie,jak tak kryłam w Niemczech na wgląd do rodowodu,gdzie pisało 27cm /29cm,a w realu okazało się,że pies był owszem długości 29,ale na wysokoś jak miał 25 to góra,a i tego nie jestem pewna,był mniejszy od suni,która ma między 26/27,dobrze że mały wdał się w matkę. -
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Alfa1 napisał(a):Właśnie,jak tak kryłam w Niemczech na wgląd do rodowodu,gdzie pisało 27cm /29cm,a w realu okazało się,że pies był owszem długości 29,ale na wysokoś jak miał 25 to góra,a i tego nie jestem pewna,był mniejszy od suni,która ma między 26/27,dobrze że mały wdał się w matkę. -No właśnie to bywa b. różnie z tymi kryciami. Dlatego najlepsze hodowle w Europie mają od pokoleń swoje reproduktory z kilku lnii i wtedy dopiero wiedzą co jest co naprawdę. Zdarzało się, że hodowcy kopiowali zagraniczne rodowody reproduktorów z internetu i podawali je jako ojców swoich szczeniąt, a w rzeczywistości nigdy nimi nie kryli . Podobno do FCI wplynęło kilka takich skarg. Gorzejjnp z Rosją, która nie jest członkiem FCI i w takim wypadku FCi nie może nawet ingerować, a rodowody szczeniąt pozostają i hodowca tż nie ponosi żadnych sankcji z tym związanych. Pisz ę, że o tym słyszałam, być może są to tylko plotki, ale chyba w każdej plotce jest część prawdy
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Hop, HOP , hop :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 :flasings: :rofl: :scared: :baby: :Dog_run: :evil_lol: :handy: :HUT012: :klacz: :loveu: :nerwy: :pissed: :saeek: :shake: :stupid: :wallbash: :sweetCyb: :talker: :shiny: :zly7: :roflt: :nono: :niewiem: :madgo: :calus: :krach: :grins: :drink1: :drink_2: :boom: :buzi: :beerchug: :smilecol: :snipersm: :multi: :multi: :multi: :rocol: :icecream: :icecream: :infinity: :new-bday: :agrue: :cry: :B-fly: :Fade-col: :roll: :lilangel: :shocked!: :2gunfire: :popcorn: :scramble: :changes: :iloveyou: :bigcry: :chainsaw: :cunao: :cooldevi: :drinka: :eek: :laola: :help1: :hmmmm: :facelick: :mdrmed: :shock: :sleep2: :sleep: :thinkerg: :ylsuper: :thinkerg: :sleep:
ats Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Jestem, jestem - bardzo interesujące te pogaduszki hodowlane!!
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 ats napisał(a):Jestem, jestem - bardzo interesujące te pogaduszki hodowlane!!No niestety znów zostałyśmy tylko we dwie a ja też na krótko - zajęcia domowe :scared: :scared:
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Już jestem gotowa do pogaduszek :agrue: :agrue: :agrue:
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Tak żeście narzekały dziewczyny, że mnie nie ma a jak wreszcie jestem, to wy gdzieś uciekłyście. Darujcie moje miłe, ale ja o 7ej rano, nawet dla takiego wyśmienitego towarzystwa, nie wstanę. O tej porze to tylko na wystawę jestem wstanie się poderwać no i do szczeniaczków
anutka Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Witajcie Wreszcie w domu. Oj męczą nas w tej szkole od pierwszego dnia.
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 anutka napisał(a):Witajcie Wreszcie w domu. Oj męczą nas w tej szkole od pierwszego dnia.Chyba tak strasznie nie było. WITAJ
ats Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Cześć, Anutka! Czy już wszystkim w klasie powiedziałaś, że masz takiego superanckiego buldzia;)?
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 ats napisał(a):Cześć, Anutka! Czy już wszystkim w klasie powiedziałaś, że masz takiego superanckiego buldzia;)?Napewno się pochwaliła, jakby mogło być inaczej
ats Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 ludzie jeszcze nie wiedzą, jakiego mają w klasie superorganizatora!
anutka Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Oj zbytnio ich ten buldog nie interesował. Byłam dzisiaj specjalnie w koszulce z Matyldą to nie było żadnego odzewu ;)
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 anutka napisał(a):Oj zbytnio ich ten buldog nie interesował. Byłam dzisiaj specjalnie w koszulce z Matyldą to nie było żadnego odzewu ;)Przy Tobie powoi wszyscy staną się kynologami i miłośnikami BF
anutka Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 To by było możliwe. w tej klasie większośc przygotowuje się do zdawania na weterynarię lub medycynę. ;) Ja na razie Was opuszczam - jadę na zakupy.
Draczyn Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 anutka napisał(a):To by było możliwe. w tej klasie większośc przygotowuje się do zdawania na weterynarię lub medycynę. ;) Ja na razie Was opuszczam - jadę na zakupy.Anutko, nic tylko zakupy, albo porządki. No i jeszcze szkoła
Recommended Posts