Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 To fanie. Ja narazie się ulatiam. Dłużej nie mogę z wami zostać. Obowiązki czekają. Do zobaczenia, a raczej do napisania. Pa
elżbietarusos Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Tak Od kilku lat jestem wegetarianką . Psy jednak karmię mięsem . I to jest między innymi ta hipokryzja , którą mam w sobie , a z którą trudno mi walczyć.
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Nastawiłam ziemniaczki, więc mogę jeszcze 15 min sobie popisać. Ela czy buty też nossz parcian, a smyczki i obróżki to też chyba ze skór zwierzęcych. Plastikowe powodują uczulenia, a zwierzątka też nie jedzą mięsa. Karmy też są z mięsa zwieręcego, czyżby pieski to też wegetarianie. , na diecie bezmięsnej. Ludzie nie dajmy się zwariować śladem nawiedzonych ekologów
misiaczek Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Ela,ja Ciebie szanuje właśnie za Twoje poglądy,za Twój sens życia. Ale Ty też pozwól innym mieć swoje.Sama pisałaś,że nie chcesz aby tu było landrynkowo,żeby nie było to drugie forum wzajemnej adoracji.Ale,żeby tak nie bylo ,każdy może i powinien mieć swoje zdanie i te podobne do Twojego i te inne od Twojego. No i wszyscy mamy jedną pasję:miłość do buldożków :D .Inaczej by nas tu nie było. Buldożki górą :laola: Za ich zdrowie :drinking:
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 No i po co t wzajemne przepychanki to niczemu dobremu nie służy. Forum jest po to, aby wyrazić swoje uczucia, hodowcy powinni tu dawać dobre rady początkującym i nabywcom szczeniąt i każdy ma tu prawo napisać to co myśli. Ja broń Boże nie chciałam tu nikogo urazić. Ale mam prośbę, piszmy tak jak jest naprawdę i nie fantazjujmy, a krytyka konstruktywna też może zrobić dużo dobrego, a wyzłośliwianie się napewno nie. Ostatnio w mediach pojawiło się wiele dyskusji na temat niejedzenia mięsa. Stwierdzono naukowo, że to żle wplywa na szare komóki, a do 18go roku życia jest to wręczzabronione. Ja nie jesttem rozdarta. Bardzo lubię mięso, głownie z grilla a jednocześnie b. kocham wszystkie zwierzęta, poza myszami i szczurami
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Pa Misiaczek. Ja te już znikm. Strasznie dużo czasu już dzisiaj straciłam. do wieczora
elżbietarusos Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Draczyn , pisałam że psy jedzą mieso , co mnie boli. Mam anemie , więc chyba mi nie służy wegetarianizm.
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 W obec powyższego należałoby sprawę przemyśleć i zjeść od czasu do czasy jakiś dobry befsztyk. A na anemię polecam wątróbkę z cebulką. Bo co te biedn psy zrobią, jak Ciebie zabraknie. Nikt nie zaadoptuje takiej ilości piesków
Minimolos Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Ale zrobię miłą niespodziankę co niektórym, dzisiaj w necie znalazłem zdjęcie NIMBUSA Draczyn. Chyba to jeden z pierwszych płowych buldogów w Polsce po miocie na literę "P". A zdjęcie znalazłem na stronie hodowli "Bohemia Hapet" (Czech). http://www.froidmufle.com/bohemiahapet/anela.htm NIMBUS Draczyn
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Dzięki Minimolos, to jeden z pierwszych synów Tobiaszka i Tli Draczyn. Niestety Tola zmarła tuż po jego narodzeniu (błąd w sztuce lekarskiej), a nimbuska i jego rodzeństwo odchowały Zużu i Patrycja, przy mojej wydajnej pomocy
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Anutko zdjęcia przygotowane. Nie mogłam nigdzię znależć Kleopatry, ani Alii. Jest zdjęcie Kleopatry z wystawy, ale fotograf zrobił sam tułów bez głowy
anutka Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Nie ma problemu :) Jutro zapowiadają ładny dzień takze pewnie jutro wpadniemy
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 anutka napisał(a):Nie ma problemu :) Jutro zapowiadają ładny dzień takze pewnie jutro wpadniemy Bardzo się cieszymy i zapraszamy
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Nie wierzycie przeczytajcie. Pan A.Ch. na swoim forum w dziale REPRODUKTORY, poleca dziewczynie, która ma młodego reproduktra, aby znalazła hodowlę, w której są suki powyżej 8iu lat, czyli niehodowlane i aby jej piesek potrenował na takich suczkach, bo jak za młodu nie potrenuje, to nigdy nie będzie mógł potem kryć. To jest dopiero miłość do pśów. A co on zrobi ze szczniętami , które ta suka urodzi. A co z biedną uką która w tym wieku będzie usiała nosić w brzuchu szczenięta? To już zupełna paranoja. Jak można. Jestem wstrząśnięta. Ciekawe czy ten facet też trenował na swojej babci
Gośka Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Draczyn napisał(a):Ciekawe czy ten facet też trenował na swojej babci Draczyn dobre :lol: Uśmiałam się do łez, ja bym go zapytała. Tacy ludzie to już traktują swoje zwierzaki jak towar, a nie jak członków rodziny. Ja właśnie przed chwilą przeczytałam ogłoszenie o sprzedaży 10 miesięcznego pieska, który JUŻ krył i daje ładne potomstwo !!!
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Ja mam tylko jedno pytanie. Co robią cłonkowie tOZu i od czego oni wLaściwie są. Przecież te biedna zwierzaki cierpią. Paragrafy prawne już są. Dlaczego nikt się tym nie interesuje. My widzimy a oni udająże nic Się nie dzieje
Gośka Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Członkowie TOZu mają w d... zwierzaki. Ja kiedyś dzwoniłam o interwencję do kilku psów umierających w strasznych warunkach i zero odzewu z ich strony. Psy pozdychały i śmierdzialy na podwórku u dobrego gospodarza :evil: Dopiero wtedy zainteresowano się że zanieczyszczają powietrze.
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 To jest naprawdę tragiczne i najgorsze, że my nic na to nie możemy poradzić. Biedne te zwierzaki, bo nie mogą same o swoje prawa walczyć
elżbietarusos Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Brawo Draczyn ! Jesteś czujna jak agent służb specjalnych. Nie mam pojęcia co Ch chciał przez swoją propozycje powiedzieć. Może to była nie wprost propozycja do mnie. Po co mam kupować szczenięta z Białorusi i podkładać je pod swoje suki , skoro mogę kupić dobre , polskie niedrogo , po papierowych rodzicach( kiedyś , na swoim FORUM snuł takie podejrzenia ) Pan Ch jeśli twierdzi , iż buldog nie będzie umiał kryć , gdy nie będzie się go do tego przyuczać we wczesnej młodości winien jako sędzia , hodowca i wielki znawca rasy, raczej zabiegać o to by obniżyć wiek reproduktorów u BF.
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Draczyn napisał(a):Nie wierzycie przeczytajcie. Pan A.Ch. na swoim forum w dziale REPRODUKTORY, poleca dziewczynie, która ma młodego reproduktra, aby znalazła hodowlę, w której są suki powyżej 8iu lat, czyli niehodowlane i aby jej piesek potrenował na takich suczkach, bo jak za młodu nie potrenuje, to nigdy nie będzie mógł potem kryć. To jest dopiero miłość do pśów. A co on zrobi ze szczniętami , które ta suka urodzi. A co z biedną uką która w tym wieku będzie usiała nosić w brzuchu szczenięta? To już zupełna paranoja. Jak można. Jestem wstrząśnięta. Ciekawe czy ten facet też trenował na swojej babci Przepraszam za pomyłkę - małe sprostowanie- to nie w dzialę reproduktory, tylko w temacie POGADUCHY podtemat reproduktory
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 [quote name='"elżbietarusos"']Brawo Draczyn ! Jesteś czujna jak agent służb specjalnych. Jestem czujna, czy to niedobrze - zawsze jakieś bzdury można poczytać,
Draczyn Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Uczę się cytatów korzystając , że nie ma wielu chętnych do dyskusji. Raz wychodzi dobrze, a innym razem totalna klęska
elżbietarusos Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Kochana Draczyn! To komplement . Myślisz , że jak ja coś piszę , to od razu jest niedobrze.
Recommended Posts