Jump to content
Dogomania

Hodowle buldożkow francuskich (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

misiaczek napisał(a):
Tak,masz rację.Ja kocham Sotka,ale gdybym jeszcze raz kupowała pieska to bym decyzję przemyślała.A ja często działam pod wpływem chwili.On był biedny,przywiązany do samochodowego bagażnika,w zaciasnej obróżce,zaniedbany ogólnie,córka moja go wypatrzyła i już był nasz :D .
I teraz jest strasznym pupilkiem i przytulakiem.Jak wychodzę to leży pod drzwiami i czeka.Nie pozwala nikomu się sobą zająć.Ale Misia to bardzo przeżyła.Dlatego decyzja o zakupie drugiego pieska musi być przemyślana.
W teorii to zawsze wszystko pięknie wygląda, ale życie jest życiem i dużo zyciowych decyzji jest nieprzemyślanych. Ale w sumoie chyba jesteś zadowolona i to najważniejsze

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najwazniejsze ze sie wszystko ulozylo i masz teraz czyste sumienie i wiesz ze uratowalas zwierzaka z opresji a on z tego co piszesz bardzo ci sie za to odwdziecza :lol: Z drugiej strony jak slysze o takich przypadkach to sie we mnie gotuje i to jeszcze gdzie przed wystawa koszmar !!! :evil:

Posted

Tak,jestem szczęśliwa,że ten sierściuch jest u mnie.Misia też już tak tego nie przeżywa.Jest z nimi wesoło.A że są zazdrośnikami...to chyba normalne jak się ma więcej niż jednego pieska :D .

Posted

Tak,mam czyste sumienie i radość w domu.Sotuś pięknie przytył.Wklejam jego fotki od początku i wszyscy zauważyli,że włosa mu też u mnie przybyło.
Wogóle zmężniał i się wyprostował.Bo pieski zastraszone mają taką charakterystyczną skuloną postawę.Teraz wygląda naprawdę dobrze.
Nawet myślimy o wystawach,ale co z tego będzie...zobaczymy :D .

Posted

misiaczek napisał(a):
Tak,jestem szczęśliwa,że ten sierściuch jest u mnie.Misia też już tak tego nie przeżywa.Jest z nimi wesoło.A że są zazdrośnikami...to chyba normalne jak się ma więcej niż jednego pieska :D .
Tak to zupełnie normalne, ale Ty chyba Misiaczek miałaś isc na obiad do Mamy, czy też mi sie coś pomyliło. Zazdroszczę Ci takich obiadków. Moja mama zmarla gdy mialam 25 lat, była jeszzcze bardzo młoda. Bardzo bym chciala móc teraz iść do niej na obiadek

Posted

ferroo napisał(a):

Moje poki co zazdrosnikami nie sa i moge pokazac wam zgodne stado przy wodopoju :lol:

O jednym marzyć nie mogę.Nigdy ich nie zobaczę przy jednej misce,lub chociaż jedzących w tym samym pomieszczeniu :D .Niestety Misiunia jak widzi żarełko chce też zjeść Sotka :wink: .

A Twoje stadko ferro,rzeczywiście zgodne :D .

Posted

Już byłam...szybko obróciłam,bo mi się do Was spieszyło.A mama mieszka niedaleko,samochodem 5 minut drogi.Ja jestem codziennie u niej na obiadkach i moja rodzinka :wink: .Taki ze mnie leń do gotowania.A rodziców mam naprawdę super.

Posted

ferroo napisał(a):

Moje poki co zazdrosnikami nie sa i moge pokazac wam zgodne stado przy wodopoju :lol:
U mnie też tak jedzą i jakoś przy misce nie ma awantur, jeśli są to tylko z zaazdrosci, a psy potrafią się zlapać, gdy usłyszą dzwonek do drzwi. Toteż gdy słyszę dzwonek, to szybko lecę i jednego z nich - Kubusia lub Tobiasza zamykam. Suki nigdy sie nie gryzą,

Posted

Hebulka napisał(a):
Ferro,bardzo się cieszę,ze jesteś z nami z powortem !!
Zdjęcia przepiękne bo i pieski rewelacyjne !! Wstawiaj ich jak najwięcej !!!!!
W pełni popierm Hebulkę.
Hebulka, czy duży klopot by ci prawilo zapytać tgo pana od Mieszko i jagienki jakie były wyniki wystawy w Nowej rudzie, bo on tam dzi był, a był też Utillo i potomek Tobiaszka z Czech, a ja zupełnie nie mam od kogo si dowiedzieć

Posted

Draczyn napisał(a):
Hebulka napisał(a):
W pełni popierm Hebulkę.
Hebulka, czy duży klopot by ci prawilo zapytać tgo pana od Mieszko i jagienki jakie były wyniki wystawy w Nowej rudzie, bo on tam dzi był, a był też Utillo i potomek Tobiaszka z Czech, a ja zupełnie nie mam od kogo si dowiedzieć

OKI,zapytam.

Posted

Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):
Hebulka napisał(a):
W pełni popierm Hebulkę.

OKI,zapytam.
Jakbyś znała wyniki, przynajmniej częsciowe, to wpisz je do topiku wystawy. Stawkę już tam wpisala, ale wyników nie znam

Posted

Hebulka jestem jestem i juz bede!! :lol: Dziekuje za wszystkie mile slowa :lol: Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie :lol: :lol: :lol:

Posted

Wiola.od.Gacka napisał(a):
Słyszałam,że mopsy mają jeszcze bardziej złote serce od BF.
Mama Wioli
Jak wogóle możesz tak mówić. Nie ma nic fajniejszego od bf

Posted

No jak dla mnie to obie rasy sa wspaniale choc faktycznie charakterami nieco sie roznia i mopsy jak i buldog wymagaja innego podejscia jednak potrafia naprawde swietnie sie ze soba dogadywac :lol: :lol: :lol:

Posted

Mopsów nie znam, ale co do bf. zdanie mam wyrobione, i każdemu polecam tą rasę. Moja znajoma poszukuje suczki, najlepiej beżowej. Chciałaby, żeby terminem adopcji był przełom marca, i kwietnia. Jest to związane z zakończeniem prac budowlanych, w jej nowym domu. Fajna chata, jeszcze fajniejszy ogród, idt. . Piesek będzie miał tam doskonałe warunki. Jeżeli możecie pomóc mi w znalezieniu takiej suni, a wiem, że tak, to proszę o info.
Pozdrawiam wszystkich. :lol: :lol: :lol:

Posted

darektr napisał(a):
Mopsów nie znam, ale co do bf. zdanie mam wyrobione, i każdemu polecam tą rasę. Moja znajoma poszukuje suczki, najlepiej beżowej. Chciałaby, żeby terminem adopcji był przełom marca, i kwietnia. Jest to związane z zakończeniem prac budowlanych, w jej nowym domu. Fajna chata, jeszcze fajniejszy ogród, idt. . Piesek będzie miał tam doskonałe warunki. Jeżeli możecie pomóc mi w znalezieniu takiej suni, a wiem, że tak, to proszę o info.
Jak będę słyszała o czymś godnym polecenia to dam Ci znać. Narazie w małych domowych hodowlach są tylko pręgusy i biale w Latki. Wiem natomiast gdzie są b. ładne płowe psy, ale suczki już sa tam zadatkowane

Posted

Z góry dziękuję. Ja osobiście wolałbym pręgusa [ z wiadomych względów ], ale jeżeli ktoś chce coś, co sobie wymarzył, to niech czeka. Ponoć oczekiwanie wzmaga pragnienie.

Posted

darektr napisał(a):
Z góry dziękuję. Ja osobiście wolałbym pręgusa [ z wiadomych względów ], ale jeżeli ktoś chce coś, co sobie wymarzył, to niech czeka. Ponoć oczekiwanie wzmaga pragnienie.
Oczywiście, masz całkowitą rację

Posted

Bajtuś jest preguskiem, wzielismy go chociaz chcielismy za wszelką cenę łaciatka takiego jak Doksio...ale z perspektywy czasu moge powiedzieć, że nie warto czasem obstawac przy swoim i teraz bajtka nie oddałabym za zadne skarby

Posted

Draczyn napisał(a):
darektr napisał(a):
Jak będę słyszała o czymś godnym polecenia to dam Ci znać. Narazie w małych domowych hodowlach są tylko pręgusy i biale w Latki. Wiem natomiast gdzie są b. ładne płowe psy, ale suczki już sa tam zadatkowane
Draczyn, wielkie dzięki. Wiesz o czym mówię.

Posted

darektr napisał(a):
Draczyn napisał(a):
darektr napisał(a):
Draczyn, wielkie dzięki. Wiesz o czym mówię.
Naprawdę nie ma za co po to tu jestem, aby udziela różnych porad i informacji. Ciesz ię, że mogłaam Ci pomóc. Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...