ats Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Ja tez tak myslę, Anutko. Sądzę, że przed Toba kariera hodowcy, jestem tego pewna, zwłaszcza, że pragniesz zostac weterynarzem! Bardzo Cie podziwiam i będę zawsze Cie wspierac w tych planach. Zamierzam tez wiele sie od Ciebie nauczyć!!
Draczyn Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 ats napisał(a):Ja tez tak myslę, Anutko. Sądzę, że przed Toba kariera hodowcy, jestem tego pewna, zwłaszcza, że pragniesz zostac weterynarzem! Bardzo Cie podziwiam i będę zawsze Cie wspierac w tych planach. Zamierzam tez wiele sie od Ciebie nauczyć!!W pełni popieram. W przyszłości będzie to napewno najlepsza hodowla buldożków w Polsce. Takie zaangażowanie w buldożkowe sprawyi wierność jednej rasie, nie jest często spotykane
ats Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 czyli, Anutko - masz juz dokładnie zaplanowaną przyszłość;)
anutka Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Draczyn napisał(a):ats napisał(a):Ja tez tak myslę, Anutko. Sądzę, że przed Toba kariera hodowcy, jestem tego pewna, zwłaszcza, że pragniesz zostac weterynarzem! Bardzo Cie podziwiam i będę zawsze Cie wspierac w tych planach. Zamierzam tez wiele sie od Ciebie nauczyć!!W pełni popieram. W przyszłości będzie to napewno najlepsza hodowla buldożków w Polsce. Takie zaangażowanie w buldożkowe sprawyi wierność jednej rasie, nie jest często spotykane Zdecydowanie nie zamierzam zakłądać hodowli. O tym myślałąm po kupnie Matyldy, ale jednak uważam, że się do tego nie nadaje. Jednak jest mi bardzi miło, że tak myślicie :)
ats Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 o, przepraszam - uważam, że sie absolutnie nadajesz. Kto, jesli nie Ty, Anutko! polska kynologia cie potrzebuje;););)
Draczyn Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 ats napisał(a):o, przepraszam - uważam, że sie absolutnie nadajesz. Kto, jesli nie Ty, Anutko! polska kynologia cie potrzebuje;););)Tutaj całkowicie popieram Ats. Spodziewamy się Anutko, że będziesz podporą polskiejkynologii za parę lat
anutka Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Draczyn napisał(a):ats napisał(a):o, przepraszam - uważam, że sie absolutnie nadajesz. Kto, jesli nie Ty, Anutko! polska kynologia cie potrzebuje;););)Tutaj całkowicie popieram Ats. Spodziewamy się Anutko, że będziesz podporą polskiejkynologii za parę lat jeżeli już podporą kynologii to raczej z pieknym reproduktorem. Co do hodowli do zdecydowanie nie ciągnie mnie.
Draczyn Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Nie masz pojęcia, jaka to przyjemność, wyściskać takie malutkie stworzonka. ja , gdy długo nie mam małych piesków w domu, to jestem okropnie nieszczęśliwa
anutka Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Draczyn napisał(a):Nie masz pojęcia, jaka to przyjemność, wyściskać takie malutkie stworzonka. ja , gdy długo nie mam małych piesków w domu, to jestem okropnie nieszczęśliwa szczeniaki to na prawno wielka przyjemność. Mam jeszcze dużo czasu moze kiedyś zdecyduje się na założenie hodowli. Jak na razie jednak zupełnie mnie to nie ciągnie.
Draczyn Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 anutka napisał(a):Draczyn napisał(a):Nie masz pojęcia, jaka to przyjemność, wyściskać takie malutkie stworzonka. ja , gdy długo nie mam małych piesków w domu, to jestem okropnie nieszczęśliwa szczeniaki to na prawno wielka przyjemność. Mam jeszcze dużo czasu moze kiedyś zdecyduje się na założenie hodowli. Jak na razie jednak zupełnie mnie to nie ciągnie.Na razie to chyba niemożliwe, bo masz zbyt wiele obwiązków, a hodowla pochłania wiele czasu, szczególnie, gdy są szczeniaczki, ale w przyszłości napewno będzie to możliwe
anutka Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 W ogóle mówiąc o hodowli mam na myśli za kilka lat. Teraz to nie jest zupełnie możliwe. Na razie jest nawet problam aby w domu pojawił się drugi buldog. Ale nad tym już pracuje ;)
CK-KRÓL-ARLEKIN Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Witajcie! :P Chciałabym wszystkim uczestnikom forum uroczyście oświadczyć że nasza biało-czarna suczka FIONA ROZBAWIONA Chmiel L.A. urodziła przez cesarskie cięcie w dniu 1.09.2005 roku - 11 ślicznych szczeniąt ! Rodzina Króla Arlekina powiększyła się o 5 ślicznych chłopczyków i 6 dziewczynek. Wszystkie maści pręgowane i marengo. Ponieważ nie umiem dodawać zdjęć na tym forum zapraszam wszystkich do oglądania galerii MIOTU E na mojej stronie internetowe: http://krolarlekin.w.interia.pl Pozdrawiam Was Monika i Hodowla Król Arlekin z Kielc :D
Draczyn Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Ja już widziałam szczeniaczki prześliczne. Jeszcze raz wielkie gratulacje, bo to rekord w historii buldożkowej kynologii
misiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 anutka napisał(a):Draczyn napisał(a):ats napisał(a):o, przepraszam - uważam, że sie absolutnie nadajesz. Kto, jesli nie Ty, Anutko! polska kynologia cie potrzebuje;););)Tutaj całkowicie popieram Ats. Spodziewamy się Anutko, że będziesz podporą polskiejkynologii za parę lat jeżeli już podporą kynologii to raczej z pieknym reproduktorem. Co do hodowli do zdecydowanie nie ciągnie mnie. Ja uważam,że Anutka nawet nie mając hodowli robi wiele aby rozpropagować buldożki francuskie w Polsce.Organizuje zloty,ma piękną stronkę w necie,która zawiera bardzo dużo wiedzy o buldożkach,zajmuje się adopcjami buldożków.Robi naprawdę dużo.Oby tak dalej.
misiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='CK-KRÓL-ARLEKIN']Witajcie! :P Chciałabym wszystkim uczestnikom forum uroczyście oświadczyć że nasza biało-czarna suczka FIONA ROZBAWIONA Chmiel L.A. urodziła przez cesarskie cięcie w dniu 1.09.2005 roku - 11 ślicznych szczeniąt ! Rodzina Króla Arlekina powiększyła się o 5 ślicznych chłopczyków i 6 dziewczynek. Wszystkie maści pręgowane i marengo. Ponieważ nie umiem dodawać zdjęć na tym forum zapraszam wszystkich do oglądania galerii MIOTU E na mojej stronie internetowe: http://krolarlekin.w.interia.pl Pozdrawiam Was Monika i Hodowla Król Arlekin z Kielc :D Obejrzałam szczeniaczki...słodkości :baby: :baby: :baby:
Draczyn Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Ja tez juz dawno obejrzałam. Bardzo ładne psiątka
_beatka_ Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 szczeniaczki piekne, takiemalutkie tlusciutkie kluseczki :D widac ze mamusia i pańcia o nie dbają :wink:
elżbietarusos Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Gratulacje dla Króla Arlekina i jego suczki. To duży miot . Rekordem jednak nie jest (jak pisze Draczyn). Rekord w ilości urodzonych szczeniąt należy do mojej suki BABY JAGI Pro Publico Bono - 15 szczeniąt. Anutki nie namawiałabym na hodowlę . Szczenięta to faktycznie wielka przyjemność , ale rozstania z nimi często są bolesne. Znam przypadki kończące się pozostawieniem całego miotu w rękach hodowcy , który nie decyduje się na ponowne krycie swojej suczki.
_beatka_ Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 o kurcze 15 to chyba rzeczywiście rekord :oops: a jak tylko szczeniaczków sie pomieściło w tak małej suni?wszystkie urodziły się zdrowe?
elżbietarusos Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Z 15 urodzonych siłami natury szczeniąt 13 było żywych , 2 martwe. Być może ostatnia dwójka też by żyła , ale do glowy mi nie przyszło , że po urodzonym trzynastym szczeniaku może się jeszcze coś urodzić. Rozdzwoniłam się po znajomych hodowcach z wieściami o rekordowym miocie , a w tym czasie suka dorodziła jeszcze dwa szczenięta , za późno podjęłam reanimacje. Rekordowy miot można oglądać w galerii na mojej stronie www.rusos.pl . Na zdjęciu znajdują się wszystkie szczenięta ( martwe także )
_beatka_ Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 rzeczywiście jest ich 15:)a ten który był najbardziej wysuniety na prawo jest ubarwiony prawie identycznie jak mój doksio :D
elżbietarusos Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Czy ktoś kupił w końcu tego szczeniaka- pręguska po Clayu Stasia ?
Draczyn Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Jeszcze u niego jest, a robi się coraz ładniejszy. Jest pięknie ręgowany i wszystko ma na swoim miejscu, no i świetne pochodzenie. On nie ma strony a na bazarach ni sprzedaje, więc ma z tym trudności
elżbietarusos Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Szkoda , bo piesek faktycznie jest ładny. Może powinnam się do Stasia uśmiechnąć. Po śmierci PRYMUSA brakuje mi pręguska.
Recommended Posts