EwaRygier Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Draczyn pisal , że ma gości :multi: ale tez chętnie bym z nią pogadała . :laola:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Do Draczyn to zupełnie niepodobne, myślę, że nawet jak ma gości to i tak na chwilkę ich zostawi i chociaż na sekundę wpadnie. Czekamy :)
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):Do Draczyn to zupełnie niepodobne, myślę, że nawet jak ma gości to i tak na chwilkę ich zostawi i chociaż na sekundę wpadnie. Czekamy :)No i jestem, ale pewnie was uż nie ma. Nie zdążyłam nawet przeczytać waszych ostatnich postów . jestem . Zabieram się do czytania
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='Minimolos']Draczyn wstawiam zdjęcia które dzisiaj od ciebie dostałem. To są najnowsze szczeniaczki z hodowli Kręcony Loczek. Wydają mi się prześliczne, więc uważam, że powinny znależć sie na forum, abyście mogli je zobaczyć
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 No i co , ja jestem , a wy wszyscy gdzie śpiochy?????????????????????????? :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evillaug: :evillaug: :evillaug: :grins: :grins:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Też jestem, rozmawiałem ze znajomymi na gg. Śliczne te szczeniaczki, oczywiście mnie najbardziej podoba się ten czy ta łaciatka. Po jakich są rodzicach?
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):Też jestem, rozmawiałem ze znajomymi na gg. Śliczne te szczeniaczki, oczywiście mnie najbardziej podoba się ten czy ta łaciatka. Po jakich są rodzicach?Wiem , że są po Elwisie Super Bully, to udany import z Węgier, ale po jekiej mamie, to Ci nie powiem. Musiałabym się zapytać. Chyba są one w ogłoszeniu o szczeniętach na stronach Serwisu Buldoga Francuskiego - możesz tam zajżyć
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 popatrzę, czy specjalnie głowa łaciatka jest fotografowana "z bliska", że jest wzorcowa? Wszystko w jednej linii ?
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Laciatek jest wyjątkowo udany. Z tą głową chyba jest tak ak myślisz, ja nie robiłam tych zddjęć, trudno jest mi się wypowiadać
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 ale gdyby przystawić linijkę to wszystko ma być w jednej linii? Tak kiedyś czytałem i zdaje mi się, że kiedyś nawet słyszałem jak sędzia tłumaczył na rongu wystawowym asystentowi.
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):ale gdyby przystawić linijkę to wszystko ma być w jednej linii? Tak kiedyś czytałem i zdaje mi się, że kiedyś nawet słyszałem jak sędzia tłumaczył na rongu wystawowym asystentowi.To jest lekka przesada, bopies nie składa się z samej głowey, należy brać pod uwagę całość, a najważniejsze jest wrażenie ogólne , no i umiejętność poruszania sie po ringu, też odgrywa tu znaczną rolę
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 tak, wiem ale w tym wypadku chodziło mi o głowę buldożka :) i może jeszcze jedno pytanie czy buldożki zawsze rodzą sie z ogonem szczątkowym i czy często w tej rasie jest tak że jako dorosłe są znacznie przerośnięte ponad granice jakie ustala wzorzec rasy?
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):tak, wiem ale w tym wypadku chodziło mi o głowę buldożka :) i może jeszcze jedno pytanie czy buldożki zawsze rodzą sie z ogonem szczątkowym i czy często w tej rasie jest tak że jako dorosłe są znacznie przerośnięte ponad granice jakie ustala wzorzec rasy?Nie zawsze. Ogon nir=e powinien być dłuższy niż do stawu skokowego i ie krótszy niż 1en krąg kręgosłupa. Rozpiętość jest więc dość dużą. Co do wielkośći to waga od 8 do 14 kg, ale jak twierdzą Francuzi(kraj pochodzenia rasy) u wybitnie pięknych egzemplarzy dopuszcza się do 15 procent wagi ponad normę, o ile o wade decydują mięśnie i głowa, a nie nadmierny wzrost, przy chudej sylwetce.
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):bardzo dziękuję za wyjaśnienie!Nie ma za co, poto tu jestem, oczywiśćie między innymi ciekawymi wydarzeniami na forum :angel: :angel:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 tak, często tu są ciekawe wydarzenia ! Skończyły się wakacje, chyba jeszcze więcej osób przybędzie na dogomanię tak myslę.
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):tak, często tu są ciekawe wydarzenia ! Skończyły się wakacje, chyba jeszcze więcej osób przybędzie na dogomanię tak myslę.Martwi mnie tylko, że jak więcej osób przybędzie, to na otwarcie strony, trzeba będzie czekać pół godziny i znów chętnych ubędzie
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 ja nie narzekam nawet szybko się poszczególne strony dgm u mnie otwierają :)
ferroo Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Hey jestescie o tej porze???Ja dopiero wlazlam do chaty!Ten remont mnie wykonczy :lol: :lol: :lol: wlasnie przegladam jak sobie dzisiaj spedzaliscie czas :lol:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 nie zazdroszczę remontu ... :-? dzisiaj na forum było całkiem spokojnie :)
ferroo Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ale za to jakie FOTKI :lol: Przecudowne maluszki!!! :lol:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 śliczne, ja zachwycam się tym łaciatkiem :)
ferroo Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ano lepek ma sliczny :lol: Tylko szkoda ze nie ma zdjec ktore by dokladniej pokazywaly maluchy :wink:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 może jak podrosną to będą nowe zdjęcia które prześle Draczyn, a wstawi pewnie Minimolos
Recommended Posts