Jump to content
Dogomania

Hodowle buldożkow francuskich (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matrix..... napisał(a):
Do Draczyn to zupełnie niepodobne, myślę, że nawet jak ma gości to i tak na chwilkę ich zostawi i chociaż na sekundę wpadnie. Czekamy :)
No i jestem, ale pewnie was uż nie ma. Nie zdążyłam nawet przeczytać waszych ostatnich postów . jestem . Zabieram się do czytania

Posted

[quote name='Minimolos']Draczyn wstawiam zdjęcia które dzisiaj od ciebie dostałem.

To są najnowsze szczeniaczki z hodowli Kręcony Loczek. Wydają mi się prześliczne, więc uważam, że powinny znależć sie na forum, abyście mogli je zobaczyć

Posted

No i co , ja jestem , a wy wszyscy gdzie śpiochy?????????????????????????? :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evillaug: :evillaug: :evillaug: :grins: :grins:

Posted

matrix..... napisał(a):
Też jestem, rozmawiałem ze znajomymi na gg. Śliczne te szczeniaczki, oczywiście mnie najbardziej podoba się ten czy ta łaciatka. Po jakich są rodzicach?
Wiem , że są po Elwisie Super Bully, to udany import z Węgier, ale po jekiej mamie, to Ci nie powiem. Musiałabym się zapytać. Chyba są one w ogłoszeniu o szczeniętach na stronach Serwisu Buldoga Francuskiego - możesz tam zajżyć

Posted

ale gdyby przystawić linijkę to wszystko ma być w jednej linii? Tak kiedyś czytałem i zdaje mi się, że kiedyś nawet słyszałem jak sędzia tłumaczył na rongu wystawowym asystentowi.

Posted

matrix..... napisał(a):
ale gdyby przystawić linijkę to wszystko ma być w jednej linii? Tak kiedyś czytałem i zdaje mi się, że kiedyś nawet słyszałem jak sędzia tłumaczył na rongu wystawowym asystentowi.
To jest lekka przesada, bopies nie składa się z samej głowey, należy brać pod uwagę całość, a najważniejsze jest wrażenie ogólne , no i umiejętność poruszania sie po ringu, też odgrywa tu znaczną rolę

Posted

tak, wiem ale w tym wypadku chodziło mi o głowę buldożka :) i może jeszcze jedno pytanie czy buldożki zawsze rodzą sie z ogonem szczątkowym i czy często w tej rasie jest tak że jako dorosłe są znacznie przerośnięte ponad granice jakie ustala wzorzec rasy?

Posted

matrix..... napisał(a):
tak, wiem ale w tym wypadku chodziło mi o głowę buldożka :) i może jeszcze jedno pytanie czy buldożki zawsze rodzą sie z ogonem szczątkowym i czy często w tej rasie jest tak że jako dorosłe są znacznie przerośnięte ponad granice jakie ustala wzorzec rasy?
Nie zawsze. Ogon nir=e powinien być dłuższy niż do stawu skokowego i ie krótszy niż 1en krąg kręgosłupa. Rozpiętość jest więc dość dużą. Co do wielkośći to waga od 8 do 14 kg, ale jak twierdzą Francuzi(kraj pochodzenia rasy) u wybitnie pięknych egzemplarzy dopuszcza się do 15 procent wagi ponad normę, o ile o wade decydują mięśnie i głowa, a nie nadmierny wzrost, przy chudej sylwetce.

Posted

matrix..... napisał(a):
bardzo dziękuję za wyjaśnienie!
Nie ma za co, poto tu jestem, oczywiśćie między innymi ciekawymi wydarzeniami na forum :angel: :angel:

Posted

matrix..... napisał(a):
tak, często tu są ciekawe wydarzenia ! Skończyły się wakacje, chyba jeszcze więcej osób przybędzie na dogomanię tak myslę.
Martwi mnie tylko, że jak więcej osób przybędzie, to na otwarcie strony, trzeba będzie czekać pół godziny i znów chętnych ubędzie

Posted

Hey jestescie o tej porze???Ja dopiero wlazlam do chaty!Ten remont mnie wykonczy :lol: :lol: :lol: wlasnie przegladam jak sobie dzisiaj spedzaliscie czas :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...