Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ja misiaczek węży też się nie oję, chyba, że są jadowite. Na wszelki wypadek, za bardzo się do nich nie zbliżąm
ats Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ja czuję strach przed pajakami, ale walczę z nim. Musiałam, jeśli chciałam badac łąki, na których roi sie od pajaków - i to jakich, uff...
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 ats napisał(a):Ja czuję strach przed pajakami, ale walczę z nim. Musiałam, jeśli chciałam badac łąki, na których roi sie od pajaków - i to jakich, uff...Niektóre z nich potrafią niżle kąsać, al mimo to nie boję się ich. No dziewczyny muszę Was zostawić na jakiś czas. Pilnujcie topików, aby nie przepadły. Narazie
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 A żab najnormalniej w świecie się brzydzę...fuj
ats Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 W Polsce zyją tylko dwa gatunki pajaków zdolnych przegryźć ludzka skórę. Są to: kątnik domowy wiekszy (taki duży czarny pajęczor, który łazi po domu i buduje pajęczyny w kształcie lejka) i bagnik przybrzeżny (najwiekszy polski pająk, można go spotkac na łąkach i przy zbiornikach wodnych). Inne nie mogą nas ugryźć chocby chciały. Żyjemy w pieknym kraju - nie ma tu jadowitych zwierząt prawie wcale (żmije sa prawie nie groźne, chyba, że ktoś jest uczulony, zreszta one boja sie ludzi i trzeba na jakiejś usiąść, żeby ugryzła)
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 ats napisał(a):W Polsce zyją tylko dwa gatunki pajaków zdolnych przegryźć ludzka skórę. Są to: kątnik domowy wiekszy (taki duży czarny pajęczor, który łazi po domu i buduje pajęczyny w kształcie lejka) i bagnik przybrzeżny (najwiekszy polski pająk, można go spotkac na łąkach i przy zbiornikach wodnych). Inne nie mogą nas ugryźć chocby chciały. Żyjemy w pieknym kraju - nie ma tu jadowitych zwierząt prawie wcale (żmije sa prawie nie groźne, chyba, że ktoś jest uczulony, zreszta one boja sie ludzi i trzeba na jakiejś usiąść, żeby ugryzła)Coś nie mog się zz wami rozstać. Ciekawe śą e opowieści o zwierzaczkach. Mój pierwszy buldożek zginął od ukąszenia żmiji mająć niespełna 3 lata, trudno, abym je teraz lubiła
ats Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 To oczywiste! Pamiętam, jak poszłam z synem Saby, Bejem, do lasu i zaczął obszczekiwac wielka żmiję - WIELKĄ!! Bałam się, że go ugryzie, ale uciekła. Nigdy przedtem, ani potem nie widziałam tak wielkiej żmiji...
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Draczyn napisał(a):misiaczek napisał(a):Cześć dziewczyny :D ! Ja też nie przepadam za pająkami,ale się ich nie boję. Mieszkam w lesie,więc latem pająków i innego świństwa jest u mnie dostatek :lol: .Cześć Misiacze. Ja mieszkam też prawie w lesie. Za płotem naszego domu jest puszcza Kampinowska. W ogrodzie miewamy stale wiewiórki, węże, jeże, a pająków też wbród w ładnych terenach mieszkacie :) u mnie z tyłu domu i ogrodu jest wąskie pasmo lasu i tuż za nim rzeka Wisła i cudowne ściezki rowerowe na których codziennie się pojawiamy z psami. Z frontu domu tuż za drogą kilkadziesiąt hektarów stawów i świetne miejsce do biegania dla psów ale najlepiej pózną jesienią i zimą jak już nie ma kleszczy. W sezonie tylko trochę za dużo komarów jakby ... :(
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 No matrix,też nie możesz narzekać na miejsce zamieszkania....ale u mnie tak jak już pisałam,ten raj nie będzie trwał wiecznie.Las wytną i bedą budować nowe bloki :evilbat: :evilbat: :evilbat:
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 ZG się rozrasta...budują i budują....a szczególnie markety w centrum miasta :lol: :lol: :lol:
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Warszawa też ię niestety rozrasta i nie wiadomo jak długo ędzie jeszcze u naa ładnie. Stale są jakieś protesty, więc możę to jeszcze troch ę potrwa
Minimolos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Draczyn wstawiam zdjęcia które dzisiaj od ciebie dostałem.
Moloska Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 przepraszam nie jestem w temacie-co to za slicznotki? :o
Minimolos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Draczyn jak wejdzie to napisze, w tej chwili wszyscy oglądamy POLSAT bo w serialu ma występować Buldog Francuski :lol: (LUBIEŻNY LUKRECJUSZ 100-Pociech).
anii Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Minimolos napisał(a):Draczyn jak wejdzie to napisze, w tej chwili wszyscy oglądamy POLSAT bo w serialu ma występować Buldog Francuski :lol: (LUBIEŻNY LUKRECJUSZ 100-Pociech). Wlasnie go widzialam. :D Super psiak!
anutka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 No włąśnie skończył się serial. Jak dla mnie jedyne z tym serialu fajne to ten buldog :lol: Zawsze na końcu sa podziękowania dla hodocy za użyczenie psa. Czy ja nie zauważyłam czy tym razem nie było nic wspomnianie??
Minimolos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 anutka napisał(a):No włąśnie skończył się serial. Jak dla mnie jedyne z tym serialu fajne to ten buldog :lol: Zawsze na końcu sa podziękowania dla hodocy za użyczenie psa. Czy ja nie zauważyłam czy tym razem nie było nic wspomnianie?? Nie mam pojęcia Anutka czy było podziękowanie w napisach końcowych, całkowicie zapomniałem o tym aby zwrócić uwagę na to :lol: Nareszcie koniec dyskryminacji BULDOGÓW i był w telewizji prawdziwy Buldog Francuski :B-fly: Przeważnie były jakieś futrzaki :lol: do dzisiaj :multi:
anutka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 A ja patrzyłam, ponieważ zastanawiałam się czy pies został w hodowli czy go sprzedali. No i się nie dowiedziałam.
anutka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?? No właśnie. Czy Lubieżny Lukrecjusz został w hodowli czy też został sprzedany?? Pytanie może troche głupie, ale nurtuje mnie od początku tego serialu. Nawet trudno jest mi powiedzieć dlaczego.
anutka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Widze, że nikogo chętnego do rozmowy nie ma. W takim razie ja też będe już szła. Dobranoc.
Minimolos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='anutka']Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?? No właśnie. Czy Lubieżny Lukrecjusz został w hodowli czy też został sprzedany?? Pytanie może troche głupie, ale nurtuje mnie od początku tego serialu. Nawet trudno jest mi powiedzieć dlaczego. Nie mam pojęcia :cry:
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Trochę jestem zaniepokojony tak długą nieobecnością Draczyn, a tak chciałbym się dowiedzieć co to za śliczny łaciatek na zdjęciu wklejonym przez Minimolosa...
Minimolos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 matrix..... napisał(a):Trochę jestem zaniepokojony tak długą nieobecnością Draczyn, a tak chciałbym się dowiedzieć co to za śliczny łaciatek na zdjęciu wklejonym przez Minimolosa... Jestem zaniepokojony nieobecnością Draczyna to do niego nie podobne :lol: Są to szczeniaki z hodowli "Kręcony Loczek" ale Draczyn wszystko napisze (jak się pojawi!) :lol:
Recommended Posts