Jump to content
Dogomania

Hodowle buldożkow francuskich (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja czuję strach przed pajakami, ale walczę z nim. Musiałam, jeśli chciałam badac łąki, na których roi sie od pajaków - i to jakich, uff...

Posted

ats napisał(a):
Ja czuję strach przed pajakami, ale walczę z nim. Musiałam, jeśli chciałam badac łąki, na których roi sie od pajaków - i to jakich, uff...
Niektóre z nich potrafią niżle kąsać, al mimo to nie boję się ich. No dziewczyny muszę Was zostawić na jakiś czas. Pilnujcie topików, aby nie przepadły. Narazie

Posted

W Polsce zyją tylko dwa gatunki pajaków zdolnych przegryźć ludzka skórę. Są to: kątnik domowy wiekszy (taki duży czarny pajęczor, który łazi po domu i buduje pajęczyny w kształcie lejka) i bagnik przybrzeżny (najwiekszy polski pająk, można go spotkac na łąkach i przy zbiornikach wodnych). Inne nie mogą nas ugryźć chocby chciały. Żyjemy w pieknym kraju - nie ma tu jadowitych zwierząt prawie wcale (żmije sa prawie nie groźne, chyba, że ktoś jest uczulony, zreszta one boja sie ludzi i trzeba na jakiejś usiąść, żeby ugryzła)

Posted

ats napisał(a):
W Polsce zyją tylko dwa gatunki pajaków zdolnych przegryźć ludzka skórę. Są to: kątnik domowy wiekszy (taki duży czarny pajęczor, który łazi po domu i buduje pajęczyny w kształcie lejka) i bagnik przybrzeżny (najwiekszy polski pająk, można go spotkac na łąkach i przy zbiornikach wodnych). Inne nie mogą nas ugryźć chocby chciały. Żyjemy w pieknym kraju - nie ma tu jadowitych zwierząt prawie wcale (żmije sa prawie nie groźne, chyba, że ktoś jest uczulony, zreszta one boja sie ludzi i trzeba na jakiejś usiąść, żeby ugryzła)
Coś nie mog się zz wami rozstać. Ciekawe śą e opowieści o zwierzaczkach. Mój pierwszy buldożek zginął od ukąszenia żmiji mająć niespełna 3 lata, trudno, abym je teraz lubiła

Posted

To oczywiste!
Pamiętam, jak poszłam z synem Saby, Bejem, do lasu i zaczął obszczekiwac wielka żmiję - WIELKĄ!! Bałam się, że go ugryzie, ale uciekła. Nigdy przedtem, ani potem nie widziałam tak wielkiej żmiji...

Posted

Draczyn napisał(a):
misiaczek napisał(a):
Cześć dziewczyny :D !
Ja też nie przepadam za pająkami,ale się ich nie boję.
Mieszkam w lesie,więc latem pająków i innego świństwa jest u mnie dostatek
:lol: .
Cześć Misiacze. Ja mieszkam też prawie w lesie. Za płotem naszego domu jest puszcza Kampinowska. W ogrodzie miewamy stale wiewiórki, węże, jeże, a pająków też wbród

w ładnych terenach mieszkacie :) u mnie z tyłu domu i ogrodu jest wąskie pasmo lasu i tuż za nim rzeka Wisła i cudowne ściezki rowerowe na których codziennie się pojawiamy z psami. Z frontu domu tuż za drogą kilkadziesiąt hektarów stawów i świetne miejsce do biegania dla psów ale najlepiej pózną jesienią i zimą jak już nie ma kleszczy. W sezonie tylko trochę za dużo komarów jakby ... :(

Posted

No matrix,też nie możesz narzekać na miejsce zamieszkania....ale u mnie tak jak już pisałam,ten raj nie będzie trwał wiecznie.Las wytną i bedą budować nowe bloki :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

Warszawa też ię niestety rozrasta i nie wiadomo jak długo ędzie jeszcze u naa ładnie. Stale są jakieś protesty, więc możę to jeszcze troch ę potrwa

Posted

Minimolos napisał(a):
Draczyn jak wejdzie to napisze, w tej chwili wszyscy oglądamy POLSAT bo w serialu ma występować Buldog Francuski :lol: (LUBIEŻNY LUKRECJUSZ 100-Pociech).

Wlasnie go widzialam. :D
Super psiak!

Posted

No włąśnie skończył się serial.
Jak dla mnie jedyne z tym serialu fajne to ten buldog :lol:
Zawsze na końcu sa podziękowania dla hodocy za użyczenie psa. Czy ja nie zauważyłam czy tym razem nie było nic wspomnianie??

Posted

anutka napisał(a):
No włąśnie skończył się serial.
Jak dla mnie jedyne z tym serialu fajne to ten buldog :lol:
Zawsze na końcu sa podziękowania dla hodocy za użyczenie psa. Czy ja nie zauważyłam czy tym razem nie było nic wspomnianie??

Nie mam pojęcia Anutka czy było podziękowanie w napisach końcowych, całkowicie zapomniałem o tym aby zwrócić uwagę na to :lol:
Nareszcie koniec dyskryminacji BULDOGÓW i był w telewizji prawdziwy Buldog Francuski :B-fly:

Przeważnie były jakieś futrzaki :lol: do dzisiaj :multi:

Posted

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

??
No właśnie. Czy Lubieżny Lukrecjusz został w hodowli czy też został sprzedany??
Pytanie może troche głupie, ale nurtuje mnie od początku tego serialu. Nawet trudno jest mi powiedzieć dlaczego.

Posted

[quote name='anutka']

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

??
No właśnie. Czy Lubieżny Lukrecjusz został w hodowli czy też został sprzedany??
Pytanie może troche głupie, ale nurtuje mnie od początku tego serialu. Nawet trudno jest mi powiedzieć dlaczego.

Nie mam pojęcia :cry:

Posted

matrix..... napisał(a):
Trochę jestem zaniepokojony tak długą nieobecnością Draczyn, a tak chciałbym się dowiedzieć co to za śliczny łaciatek na zdjęciu wklejonym przez Minimolosa...

Jestem zaniepokojony nieobecnością Draczyna to do niego nie podobne :lol: Są to szczeniaki z hodowli "Kręcony Loczek" ale Draczyn wszystko napisze (jak się pojawi!) :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...