Jump to content
Dogomania

Hodowle buldożkow francuskich (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja chcialam sie pozegnac,bo jutro wybywamy na kilka dni do miejsca z dala od internetu,telewizora i innych udogodnien :wink: Tak wiec do zobaczenia,a raczej przeczytania wkrotce :D

Posted

carragan napisał(a):
A ja chcialam sie pozegnac,bo jutro wybywamy na kilka dni do miejsca z dala od internetu,telewizora i innych udogodnien :wink: Tak wiec do zobaczenia,a raczej przeczytania wkrotce :D

przyjemnego wypoczynku ! Tylko nie zapomnij o wystawie w Raciborzu !!

Posted

No i co - od rana żadnego buldożkomaniaka na forum? Wstyd - nie wiecie, że kto ranowstaje temu pan Bóg daje?

Posted

Nie czuj się, molosko!
Ja mało sie wyznaje na forumowych trickach i wiem, ze ktoś jest, dopiero, gdy cos napisze ;) ;)

Posted

większość z obecnych na tym forum osób wybrało pieski rasowe, nawet jesli bez rodowodu. Czy nigdy nie mieliście wątpliwości natury moralnej: Dlaczego kupuje psa rodowodowego, rasowego, gdy tyle kundelków umiera z tęsknoty za człowiekiem w schroniskach?
Co o tym myslicie? Jak to rozwiązaliście na własnym podwórku?

Posted

świadomie wybrałem psy rasowe ale tylko i wyłącznie z rodowodem, nie przeszkadza mi to zupełnie w opiece nad kundelkami które też u mnie mieszkają ale o tym już wielokrotnie pisałem i nie chcę się potwtarzać :) Natomiast świadomie, nigdy nie kupiłbym psa rasowego bez rodowodu.

Posted

Szkoda, Matrix, że nie chcesz sie powtarzać, bo ja jestem tu nowa i chetnie poznaje opinię wytrawnych hodowców ka każdy temat.
ja uważam, że hodowla psów rasowych jest zajęciem pasjonującym i bardzo ambitnym. Podziwiam hodowców, którzy wykreowali poszczegolne rasy psów i tych, ktorzy ich pracę kontynuują.

Ja też nie kupiłabym psa bez rodowodu.

Napisz - czemu te a nie inne rasy hodujesz?

Posted

Ats, może ja odpowiem. Gdy bieżesz kundelka, to nigdy nie iesz , co z niego wyrośnie i jaki będzie miał charakter, a przy wyborze psa, tak samo , jak i mężą należy się raczej kierować charakterem, a nie wyglądem. Uroda się opatrzy i przemija, a charakter pozostaje. Należy się też kierować włassnymi upodobaniami. nie powinno się naprzykład nabywać sierściucha, jeśli nie lubimy zabiegów pielęgnacyjnych i czesania itd

Posted

Ja nie hoduję ja chowam :) , mieliśmy jeden miot 3,5 roku temu były to siberian husky. Wybrałem te rasy ponieważ odpowiadają mi charakterem i potrafię im zapewnić wszystko to czego oczekują i co powinny mieć żeby były szczęśliwe. Husky juz trochę się zestarzały, grey jest młodym psem, ja nie zdecyduję się na hodowlę ale chętnie wystawiam moje psy w ringu wystawowym :D

Posted

Dzięki za odpowiedzi! Całkowicie się z Wami zgadzam.
Wybór rasowego psa z dobrej hodowli to głos w dyskusji nad miejscem psa w dzisiejszym swiecie. Tak uważam. Kupując rodowodowego psa z renomowanej hodowli ogłaszasz, że szanujesz psy, hodowców i ich wysiłek, a jednocześnie nie przykladasz ręki do rozmnażania wielorasowców i bezrodowodowców.

Posted

Draczyn napisał(a):
Nie wiem Matrix, co sie dzieje z serwerem. Rozmowa staje się niemożliwa, czekam 5 min na otwarcie str. wrócę po obiedzie, może sie poprawi

Ja też mam jakies problemy z otwieraniem stron jeszcze trochę się pomęczę i będę jak zwykle wieczorem :)

Posted

No teraz się trochę poprawiło, ale chyba wszscy się wystarczająco zniechęcili. Będę zaglądać od czasu do czasu, może się poprawi na dobre

Posted

Ja kupilam psa takiego-rasowego,a nie kundleka.Bo w tej rasie sie zakochalam.
Jestem typowa maniaczka molosw-bo dla mnie sa piekne.
Dlatego jezeli bym miala kupic psa to wybierala bym miedzy BF,a molosami typu bullmastiff.-takie sa moje upodobania,nimi sie kieruje.
Jezeli zakochalabym sie w jakims mieszancu-od pierwszego wejrzenia pewnie tez bym go zabrala .

Posted

To zależy Moloska, bo kupując rasowego psa możesz z nim jeżdzić na wystawy i uczestniczyć w życiu całej buldożkowej populacji, a jak masz nierasowego, to tylko możes stać z boku i patrzeć jak inni wystawiają. niektórzy, jnp Matrix b. lubią wystawy

Posted

Ja ogolnie nie chcialam wystawiac pa, ani uczestniczy w zadnych rozrodach BF.
Narazie musimy uporac sie z jednym probleme.
A jest coraz lepiej,ale idziemy powoli.
To znowy zlikwidujemy to znowu wroci...

Posted

To jest tak jak pisze Draczyn, ja chcę wystawiac swoje psy i mam je z rodowodem rasowe. Oprócz tego mam kundelki które kiedyś przygarneliśmy i też było to zupełnie świadome. Nie ma dla mnie absolutnie żadnej różnicy między tymi i tymi, wszystkie traktowane są jednakowo.

Posted

Oczywiście Matriź u nas też bywały kundelki znajdowane jako noworodki na śmietnikach i odkarmiane butelką. Miewamy też takie kotki, ale jakoś mamy szczęście i znajdujemy la nich dobre domy. Przetrzymujemy też psy znalezione i szukamy właścicieli. To takie normalne psie życie

Posted

Czytam sobie wasze posty na temat rozmnażania piesków nie rasowych i uśmiecham się pod nosem.Na ten sam temat dyskutowałam na "ulubionym forum" Draczyn.I wiecie co....gdyby ta dyskusja trwała dalej,pewnie zostałabym zlinczowana przez niektórych.Jedyną osobą,która głośno mnie poparła była ats(na tamtym forum miała inny nick).I tu widzę,że też głośno wyraża swe poglądy.Niewiem czy wiesz ats,że misiaczek,to Jola.Ja ciebie poznałam po suni bokserka,o której tu wspominałaś.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...