malibo57 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dzień dobry! Witam Beatkę i Artura - Małgosia z tej strony:) Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dzień dobry Pani Małgosiu :) ! Jak się miewa Pucuś po zabiegu? Quote
malibo57 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Pucuś miewa się dobrze, chyba nawet nie zauważył, że czegoś mu ubyło:evil_lol: Jutro transport - Pucek przyjedzie do Państwa z PatiC, naszym Aniołem Transportowym. Pati ma Państwa adres i telefon. Bardzo prosimy o podpisanie umowy adopcyjnej w 2 egz. i oddanie Pati. Skompletujemy 1 egz. i odeślemy Państwu pocztą. Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ależ się cieszę, ze pucus będzie miał swój wymarzony domek!:) on jest taki śliczny:):) i kochany:) Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Suuuuuper wiadomość :) bardzo się cieszymy, że Pucunia do nas już jutro przyjedzie :) Quote
Agata69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Trzymam kciuki za te adopcję, jestem trochę za nią odpowiedzialna. Jutro już Pucek stanie się Włocławianinem? Czyli niedługo obiecane ciasto... Beata wie o czym mówię. Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A czy umowa będzie przywieziona? Bo mamy tylko jeden egzemplarz - ten który zostawiła nam pani Agata. Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Propozycja z ciastem aktualna :) Quote
Agata69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Beata i Artur Włocławek napisał(a):A czy umowa będzie przywieziona? Bo mamy tylko jeden egzemplarz - ten który zostawiła nam pani Agata. Tak, nie martwcie się. To stare wygi. Adopcje maja w jednym palcu. Bardzo proszę o zagladanie do mojej Lucy. Skrót w podpisie. Quote
Agata69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Beata i Artur Włocławek napisał(a):Propozycja z ciastem aktualna :) No ja myślę. :-) Quote
malibo57 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Nie wiem, czy nie wystartowałam za szybko.:shake: Anioł Transportowy musi udać się w trybie pilnym w kierunku Poznań, więc Pucunia jest zdany jutro na transport "rodzimy". A rodzimy transport poszedł " na balety", bo się takiej niespodzianki nie spodziewał. Czekamy na kontakt - obecnie niemożliwy. Bardzo przepraszam za zamieszanie. Jeśli coś ulegnie zmianie, to o jeden dzień najwyżej, ale zdaję sobie sprawę, że, jak się czeka, to jest bardzo długo. Przepraszam raz jeszcze. Quote
Agata69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Na coś naprawdę dobrego warto poczekać - tak sie przynajmniej łudzę.... Mam pytanie: czy Pucek chodzi juz na smyczy? Bo na tym osiedlu jakoś innej opcji sobie nie wyobrażam. Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jeśli nie uda się jutro załatwić transportu, to nic się nie stanie - będziemy cierpliwie czekać na Puculka w poniedziałek (chociaż nie ukrywam że nie możemy się już doczekać :) ). Jak coś będzie wiadomo to prosimy o wiadomość. Pozdrawiamy Quote
malibo57 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Oczywiście, że dam natychmiast znać. Tak, Pucek chodzi już na smyczy, choć lubi się czasem "zaprzeć" przy narzucaniu mu kierunku - nie należy go szarpać, lecz przekonać, że sam chce iść tam, gdzie jego pani lub pan;-) Bardzo pomocna jest w tym kieszeń pełna przysmaczków. Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Dzień dobry :) A jakie jest ulubiony przysmak Pucka? To dzisiaj kupimy to co lubi :) Quote
luka1 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 nie wiem co Pucek teraz preferuj, ale z czasów gdy mogłam go widywać "na wolności", lubił wszystko co się dało ukraść ze sklepu - kiełbaskę, pizzę, jakieś serki. Tylko chlebka nie widziałam by wynosił. Quote
Agata69 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Myślę, że warto przyzwyczaić Pucka do dobrej suchej karmy. Oczywiscie stopniowo, bo on może jej nie znać. Jeśli będziesz chciała (Beata) jakąś karmę dla Pucka wybrać to chętnie służę pomocą. Sucha karma jest wygodna i w sumie lepsza dla psa niż przypadkowe jedzenie typu resztki z pańskiego stołu. Chyba że chcesz mu gotować. Ja gotuje moim piesom przynajmniej raz w tygodniu: ryż, tarta marchew plus mięso miesone lub porcje rosołowe. Beatka popytaj wśród znajomych lub rodziny czy ktoś nie chciałby adoptować niedużej suczki, Lucy. Jej historia w moim podpisie. Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Popytam czy ktoś nie chciałby Lucy, jak będę coś wiedziała to dam znać. A co do jedzenia Pucka to zobaczymy co Pucek będzie preferował :) Quote
malibo57 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Pucek je obecnie suchą karmę i proponuję się tego trzymać. Karma jest kompletna i czyści mu ząbki przy okazji. Wyglada na to, ze może jeszcze dziś Pucek ruszy w drogę. Jeśli nie to jutro z samego rana:) Dziewczyny zabiorą trochę suchej karmy na początek, żeby zrobić łagodne przejście:) Quote
Agata69 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 malibo57 napisał(a):Pucek je obecnie suchą karmę i proponuję się tego trzymać. Karma jest kompletna i czyści mu ząbki przy okazji. Otóż to. Jeśli miałabym patrzeć na preferencje moich psów to musiałabym je karmic chlebem z pasztetową i spagetti. :-) Quote
malibo57 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 O parówkach i galaretce w cukrze nie wspomnę:cool3: Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 A my czekamy za Puckiem :) Quote
Beata i Artur Włocławek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Mamy tylko takie pytanie - czy wiadomo już kiedy Pucek do nas przyjedzie tzn czy przyjedzie dzisiaj czy jutro ? Quote
malibo57 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Już wiem, przepraszam, że tak późno. Niestety, wyjazd dopiero jutro rano - sprawy rodzinne. Pucek trochę niespokojny, dzwonimy własnie do weta, bo nas to niepokoi. Quote
Recommended Posts