Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rotek_ napisał(a):
dzisiaj wieczorem grand jedzie do wrocławia, stamąd zabiera go TZ kako i przekazuje w katowicach bjucie
bjuta zabiera psa do siebie i wiezie do bielska...a tam odbiera go kasia_przystał i pies jedzie do kobiernic

pierwszy raz tarfił mi się taki transport....cud że wszyscy ze sobą się dograli:D

ketunia, ten szmpon o którym mówisz miał taki lekko słomiany kolor?
kompaliśmy w tym granda na samym początku
mam nadzieję ze wiwi jeszcze dzisiaj przywiezie żelazlo
tabletki plus nizoral mam nadzieję pomogą
grand na spacerkach bardzo lubił bawić się z suczką Senegę(która już jest adoptowana) ganiali się razem po polach...a róznica wiekowa pomiędzy nimi to około 7-8 lat

ingrid na razie niekt nie dzwonił...dałam dość sporo ogłoszeń ale bez odzewu

w poniedizałek dodatkowo powinien ukazać się w lokalnej gazecie

Kurcze nie pamiętam kolor szmponu:(

Posted

cholera, a ja nie dam rady z tymi tabletkami :(
to może chociaż bym podrzuciła je osobom, które będą wieźć Granda.
jestem we Wro i w każdej chwili mogę je podrzucić, jeśli to coś da...

Posted

dałam ciała....
dobra dusza bjuta poratowała sytuację i dzięki niej ten transport w ogóle dzisiaj wypalił

kupiłam nizoral i żelazlo w tabletkach, granduś dotał też mały zapas schroniskowej karmy żeby nie robić mu sensacji żołądkowych
dopiero wróciłam do domu z wrocławia...padam

wielkie podziękowania dla tz kako oraz rodziców bjuty
dwie osoby bez których nie udało by się przewieźć grandusia

dzisiaj jak odwoziliśmy staruszka tak trochę żal nam go było
jakby nie patrzeć kilka miesięcy wspólnych spacerów, kilka kąpieli za nami, kilka zabiegów weterynaryjnych
gdyby nie to że niuniek lekko nie dosłyszy biegałby pewnie luzem po schronisku
prawie nasze logo:)

bardzo otworzył się przez ten czas...teraz już macha ogonem na widok człowieka, lubi się przytulać
to sukces bo dla mnie na początku to był pies z zerowym kontaktem do opiekunów
on jeszcze pokaże na co go stać

Posted

Dziekujemy za wiadomosci chociaz dopiero wrocilac padnieta z Wroclawia. Grandus juz na nowej drodze zycia dzieki wspanialym cioteczkom i wujaszkom. Teraz bedziemy mu domku szukac-takiego na zawsze.

Posted

Weszłam do domu. Powitał mnie rudy pokraczek (wybaczcie, ale rodzina inaczej do niego nie mówi) wesołym machaniem ogonka. Heksa jakoś przeżyła konkurenta. Pokrak przykleił się do mojej Mamy i łazi za nią nawet do łazienki. Wyczyścił nam podłogi w całym mieszkaniu z każdej drobinki jedzenia. Heksa na moment odeszła od swojej miski i jak wróciła to była już ślicznie umyta. Granduś oczywiście wcześniej spałaszował swoje. Jest b. sympatyczny. Pędzę na obiad, bo się boję, ze mi wyje!

Posted

nie mogę edtytować postów...
nie zmienię tytułu....dogo jeszcze długo pewnie będą naprawiać

rozliczenie i wpłaty za listopad:
LILK_A WPŁATA JEDNOR AZOWA 17.11.09 - 10zł

FIGANADRZEWNA 17.11.09- 5 zł

AGA-33-76 17.11.09- 10zł

WUNIA 17.11.09- 5zł

Ingrid44 17.11.09- 120zł

KINIA1984 18.11.09- 10zł

LIKA 1771 18.11.09- 40zł

KETUNIA 18.11.09- 20zł

ANAWA Jednorazowa wpłata- 18.11.09-30zł

BasiD 18.11.09-20zł

rotek_ 18.11.09-20zł

CAJUS JB 19.11.09-50zł

fiorsteinbock 19.11.09- 20zł

Słomaka22 20.11.09- 30zł

Ketunia 23.11.09- 20zł

Wiwi 24.11.09- 20zł

Posted

Granduś jest bardzo sympatycznym chłopakiem. Pozwala się wziąć na ręce, uwielbia głaskanie i jest w 100% przekupny. Za jedzenie będzie stał na rzęsach i klaskał ogonem! W mieszkaniu zachowuje czystość, ma przyjacielski stosunek do psów (przynajmniej do suczek), wie, że jak się jedzie w pociągu bez kagańca to nie wypada szczekać na konduktora. Zakochał się w mojej mamie po uszy i przez całą drogę w pociągu do Bielska wpatrywał się w drzwi, w których zniknęła (pomogła mi się zabrać z dwoma psami). Mam nadzieję, że szybko zapomni, w końcu znał moją mamę tylko jeden dzień... W BIelsku wyjechała po nas siostra Kasi, bardzo, bardzo miła dziewczyna, któa serdecznie Grandusia przywitała. My z Heksą pojechaliśmy na wycieczkę, a Granduś wyruszył autkiem do hoteliku (w pięknych górach na skraju lasu - ale to już znam tylko z opowieści Ketuni). Myślę, że będzie się miał jak pączek w maśle. A teraz foty. Jedna z pociągu (ta szara) a cała reszta z trawniczka pod stacją w Bielsku...