Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Dziekujemy Bjutko za info i zdjecia. Faktycznie Gtandus ma teraz super futerko. Licze godziny bo chce zadzwonic do Tomka i zapytac jak dojechali do Wroclawia a nie chce dzwonic jak sa w drodze bo chyba nie wesolo na drogach. Quote
Wiwi Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ja też trzymam kciuki :) ciekawe, już powinni go odbierać właściciele.... :):):) aż mnie zżera z ciekawości! Quote
rotek_ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 przed godziną 20.00 grand powinnien być już w nowym domu aż nie mogę napatrzeć się na zdjęcia bjuty...niesamowite....wyładniał, a jego metamorfoza pewnie jeszcze będzie trwać...bo grand wydaje mi się ma naturalnie dłuższy włos, ale jak trafił do schroniska nie był on nawet w połowie tak gęsty jak teraz o cos takiego wygrzebałam z wątku ogólnego Quote
rotek_ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 a jak już wspominam to wstawię swój pierwszy opis granda Grand dzisiaj miał wyrywane zęby, były w tak tragicznym stanie, że powodowały u psa ból...wszystkie miały odcień zgniłej zieleni zostało mu parę ząbków na przodzie, żeby język nie wylatywał skorzystaliśmy z okazji jak pies jeszcze spał po narkozie i wzieliśmy maszynkę do strzyżenia prawie się udało tylko Granduś zaczął wybudzać się i nie zdąrzyliśmy już ogolić przodu ogólnie mówiąc wygląda jak wielbłąd Nie jest atrakcyjny ale po strzyżeniu zacznie odrastać mu nowa, zdrowsza sierść Przy kąpieli już nie protestował tak jak przy strzyżeniu przynajmniej od niego nie śmierdzichyba nigdy nie był kąpany...jak polaliśmy go wodą wszystko spłynęło jak po kaczce...był tak zatłuszczony po lewej stronie na łopatce Grand ma blizny...widać że jego właściciel nie dbał o niego nawet w najmniejszym stopniu grand po próbach upiększania ale to było dawno...teraz grand odnalazł swoją bezpieczną przystań kasiu, bjuto, po dzisiejszym dzwonieniu mam już pustki na koncie.... ale wam obojgu dziękuje za pomoc w opiece i transporcie granda... Quote
Bjuta Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Metamorfoza jest naprawdę wielka!! Pan Tomasz powiedział, że Granduś był bardzo grzeczny, a ludzie, którzy go odebrali bardzo mili! Niech się Grandziowi wiedzie! Quote
fiorsteinbock Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Metamorfoza roku!!! Grandusiu! mizianie ci sie nalezy! Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Mam wiadomosci od Tomka. Po Grandusia przyjechala cala rodzinka lacznie ze strasza Pania,ktora zaadoptowala Grandusia.Pani byla zachwycona Gtandusiem ze taki czekoladowy,slodki i grzeczny. Mieli swoja smycz i przysmaki. Bardzo mili ludzie. Pytali o historie Grandusia ale Tomek nic nie wiedzial, pomimo ze kiedys mu opowiadalam. W podrozy Grandus byl bardzo grzeczny,Tomek wyciagnal go z klatki bo byla troche za mala.Grandus siedzial na reczniku na przednim siedzeniu. Tylko jak Tomek stanal zeby nabrac benzyny Grandus przykleil sie do szyby i sledzil kazdy jego ruch ze strachem w oczach ze zostanie zostawiony sam. Jak Tomek wrocil wszystko bylo OK. Zrobil kilka zdjec jak Grandus jechal wiec jak tylko dostane to wkleje. Quote
Szarotka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='Bjuta'] Szarotko, link nie działa. Tu moze bedzie: http://www.dogomania.pl/threads/177734-Hero-broniA-wiAE-kszego-od-siebie-teraz-sam-oczekuje-pomocy-Zbieramy-na-hotel Nie wiedzialam o kogo chodzi, bo zminiliscie tytul. Mam nadzieje, ze labedz sie super czuje :):) Quote
Monika z Katowic Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Cieszę się bardzo, bardzo, że kochany GRANDUŚ (vel Pokraczka i Brzydkie Kaczątko) :) :) :) ma domek! Szczęśliwego życia czekoladowy pieseczku! Quote
terra Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Bardzo się cieszę, że nareszcie Grandowi się udało znaleźć dom. Bądź szczęśliwy piesku. Quote
figanadrzewna Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 kurcze, na chwilkę się zapodzialam a tu chłopak już ludzia znalazł :) Cudownie, niech ci sie darzy kochany z nowa pania. cioteczki ten dlug jest wciaz aktualny? cos tam w razie czego przeleje po wyplacie Quote
Ingrid44 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 figanadrzewna napisał(a):kurcze, na chwilkę się zapodzialam a tu chłopak już ludzia znalazł :) Cudownie, niech ci sie darzy kochany z nowa pania. cioteczki ten dlug jest wciaz aktualny? cos tam w razie czego przeleje po wyplacie Niestety Grandus zostawil nam dlug za leczenie pyszczka :) Quote
Aga-33-76 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Trudno, najważniejsze że domek jest, a dług się spłaci ;) Quote
rotek_ Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 widziałam ze cajus wysłała wpłatę na granda....dzisiaj znowu podsumuję i zobaczymy ile tego wyjdzie Quote
Paula045 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Przepraszam za offa: Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!! W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. Nie bądź obojętny. Pomóż! Schronisko dla Zwierząt w Radlinie Numer konta: 34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 KRS: 0000154454 Oddział Jarocin NIP: 617 20 44 707 Quote
figanadrzewna Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 nie taki duży ten dług, damy radę. Dorzuciłam 10 zł przed wypłatą ;) Quote
Ingrid44 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 figanadrzewna napisał(a):nie taki duży ten dług, damy radę. Dorzuciłam 10 zł przed wypłatą ;) Pieknie Dziekujemy :iloveyou: Quote
marysia55 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='rotek_']widziałam ze cajus wysłała wpłatę na granda....dzisiaj znowu podsumuję i zobaczymy ile tego wyjdziemuszę bronic naszego Cajusa to wujek nie ciotka:evil_lol:. ja zawsze zostaje do końca na wątkach psów dla których pisze teksty dlatego bardzo przezywałam jego koleje losu. Dzisiaj mogę powiedzieć , że jestem szczęśliwa:loveu: Grandek ty moja czekoladowa ślicznoto ; długiego, szczęśliwego życia :lol::lol::lol: Quote
Bjuta Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Rotku, zadzwoń i zapytaj jak się tam im układa? Please... Quote
Cajus JB Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Bjuta napisał(a):Rotku, zadzwoń i zapytaj jak się tam im układa? Please... I ja się dołączę. Dziękuję Marysia za sprostowanie. Zajrzyj do Kangurka. Quote
Bjuta Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Pan Tomek zostawi mi dziś transporterek i podpisane umowy = Rotku, gdzie je wysłać? Quote
rotek_ Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 podam adres na pw dzisiaj miałam wieści od grandusia razem z nowym domem dostał też nowe imię-Barney pani zachwalała psa-że grzeczy, że kochany, że taki domowy....ale....grand tak został rozpieszczony przez kasię że w nowym domu je tylko i wyłącznie wołowinę, serduszka, aż ciężo mu dogodzić no ładnie a ja grandusia ze schroniska pamiętam jako największego głodomorka...bjuta przecież też miała straty po pobycie granda...worek 14-kg karmy został nadjedzony...i to karmy której jej suczka nie chciała jeść:D myślę że to jest właśnie ten domek!!!! Quote
Ingrid44 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Rotek,dzieki za wiesci, siedzialam jak na szpilkach . Strasznie sie ciesze ze Pani pokochala Grandusia. Moj brat tez byl nim zachwycony ze tak grzecznie siedzial na siedzeniui ze taki sliczny. :loveu: Ja tez mysle ze to ten domek:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts