Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekujemy Bjutko za info i zdjecia. Faktycznie Gtandus ma teraz super futerko.
Licze godziny bo chce zadzwonic do Tomka i zapytac jak dojechali do Wroclawia a nie chce dzwonic jak sa w drodze bo chyba nie wesolo na drogach.

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przed godziną 20.00 grand powinnien być już w nowym domu

aż nie mogę napatrzeć się na zdjęcia bjuty...niesamowite....wyładniał, a jego metamorfoza pewnie jeszcze będzie trwać...bo grand wydaje mi się ma naturalnie dłuższy włos, ale jak trafił do schroniska nie był on nawet w połowie tak gęsty jak teraz

o cos takiego wygrzebałam z wątku ogólnego

Posted

a jak już wspominam to wstawię swój pierwszy opis granda

Grand dzisiaj miał wyrywane zęby, były w tak tragicznym stanie, że powodowały u psa ból...wszystkie miały odcień zgniłej zieleni
zostało mu parę ząbków na przodzie, żeby język nie wylatywał
skorzystaliśmy z okazji jak pies jeszcze spał po narkozie i wzieliśmy maszynkę do strzyżenia
prawie się udało tylko Granduś zaczął wybudzać się
i nie zdąrzyliśmy już ogolić przodu
ogólnie mówiąc wygląda jak wielbłąd
Nie jest atrakcyjny ale po strzyżeniu zacznie odrastać mu nowa, zdrowsza sierść
Przy kąpieli już nie protestował tak jak przy strzyżeniu
przynajmniej od niego nie śmierdzichyba nigdy nie był kąpany...jak polaliśmy go wodą wszystko spłynęło jak po kaczce...był tak zatłuszczony
po lewej stronie na łopatce Grand ma blizny...widać że jego właściciel nie dbał o niego nawet w najmniejszym stopniu
grand po próbach upiększania

ale to było dawno...teraz grand odnalazł swoją bezpieczną przystań

kasiu, bjuto, po dzisiejszym dzwonieniu mam już pustki na koncie....
ale wam obojgu dziękuje za pomoc w opiece i transporcie granda...

Posted

Metamorfoza jest naprawdę wielka!!

Pan Tomasz powiedział, że Granduś był bardzo grzeczny, a ludzie, którzy go odebrali bardzo mili! Niech się Grandziowi wiedzie!

Posted

Mam wiadomosci od Tomka. Po Grandusia przyjechala cala rodzinka lacznie ze strasza Pania,ktora zaadoptowala Grandusia.Pani byla zachwycona Gtandusiem ze taki czekoladowy,slodki i grzeczny. Mieli swoja smycz i przysmaki.
Bardzo mili ludzie. Pytali o historie Grandusia ale Tomek nic nie wiedzial, pomimo ze kiedys mu opowiadalam.
W podrozy Grandus byl bardzo grzeczny,Tomek wyciagnal go z klatki bo byla troche za mala.Grandus siedzial na reczniku na przednim siedzeniu. Tylko jak Tomek stanal zeby nabrac benzyny Grandus przykleil sie do szyby i sledzil kazdy jego ruch ze strachem w oczach ze zostanie zostawiony sam.
Jak Tomek wrocil wszystko bylo OK. Zrobil kilka zdjec jak Grandus jechal wiec jak tylko dostane to wkleje.

Posted

figanadrzewna napisał(a):
kurcze, na chwilkę się zapodzialam a tu chłopak już ludzia znalazł :) Cudownie, niech ci sie darzy kochany z nowa pania.
cioteczki ten dlug jest wciaz aktualny? cos tam w razie czego przeleje po wyplacie

Niestety Grandus zostawil nam dlug za leczenie pyszczka :)

Posted

Przepraszam za offa:

Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!!

W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje.
Nie bądź obojętny. Pomóż!

Schronisko dla Zwierząt w Radlinie
Numer konta:
34 8427 0009 0020 0383 2000 0001
KRS: 0000154454 Oddział Jarocin
NIP: 617 20 44 707

Posted

[quote name='rotek_']widziałam ze cajus wysłała wpłatę na granda....dzisiaj znowu podsumuję i zobaczymy ile tego wyjdziemuszę bronic naszego Cajusa to wujek nie ciotka:evil_lol:. ja zawsze zostaje do końca na wątkach psów dla których pisze teksty dlatego bardzo przezywałam jego koleje losu. Dzisiaj mogę powiedzieć , że jestem szczęśliwa:loveu:
Grandek ty moja czekoladowa ślicznoto ; długiego, szczęśliwego życia :lol::lol::lol:

Posted

podam adres na pw

dzisiaj miałam wieści od grandusia
razem z nowym domem dostał też nowe imię-Barney
pani zachwalała psa-że grzeczy, że kochany, że taki domowy....ale....grand tak został rozpieszczony przez kasię że w nowym domu je tylko i wyłącznie wołowinę, serduszka, aż ciężo mu dogodzić
no ładnie a ja grandusia ze schroniska pamiętam jako największego głodomorka...bjuta przecież też miała straty po pobycie granda...worek 14-kg karmy został nadjedzony...i to karmy której jej suczka nie chciała jeść:D

myślę że to jest właśnie ten domek!!!!

Posted

Rotek,dzieki za wiesci, siedzialam jak na szpilkach . Strasznie sie ciesze ze Pani pokochala Grandusia. Moj brat tez byl nim zachwycony ze tak grzecznie siedzial na siedzeniui ze taki sliczny. :loveu:
Ja tez mysle ze to ten domek:multi::multi::multi::multi::multi: