Jola_K Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 30.09.2009 Mala Princessa, po 2 tygodniach pobytu przy mamce, nagle przestala jesc, stala sie apatyczna. Nie pomoglo sztuczne dokarmianie.... Odeszla od nas dzisiaj :placz: Jest mi ogromnie przykro, ogromnie. Po raz kolejny peklo mi serce. Wierzylam ze bedzie dobrze, ze jest juz bezpieczna. Do zobaczenia kruszynko ['] ***************************************************** W Przeciszowie k/Oswiecimia, na cmentarnym smietniku znaleziono kociatko stalo sie to dzisiaj po godz. 14 o sprawie poinformowala mnie forumowa Middle'Dream przyslala mi takie zdjecie i wiadomosc Przed kilkoma minutami byłyśmy z siostrą na cmentarzu usłyszałyśmy żałosne wołanie i w śmietniku znalazłyśmy małego kociaka... prosi o pomoc, sama nie ma warunkow i doswiadczenia by sie nim zajac kotek moze miec 2-3tyg - ma otwarte oczka wyglada na zadbanego co sam biedaczek robil na smietniku? okolica w ktorej zostal znaleziony zostala przeszukana - byl sam w jej imieniu prosze o pomoc, najlepiej w znalezieniu mamki jesli ktos moze sie nim zajac, ma doswiadczenie w odchowywaniu takich malenstw to prosze o pomoc dziekuje Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Musze odejsc od komputera w sprawie pomocy prosze sie kontaktowac z Middle'Dream lub ze mna telefonicznie 600-234 030 Quote
ewajanka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Może tu zapukaj http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-tymczasowy-146362/ Quote
Middle'Dream Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Kociak wygląda dobrze niestety nikt nie chce się nim zająć :(Je jak smok kręci się i patrzy tymi swoimi oczętami.Pokręci się chwilę przytula się do termoforu i zasypia Gdyby znalazł się ktoś kto może poświęcić mu czas znalazłam dla niego transport.Jutro kupie mixol.Sami zobaczcie jaki jest wspaniały, a gdybyście wiedzieli jaki ma głosik :lol:Jeżeli ktoś dysponuje czasem to proszę o pomoc...:roll:Mnie nie ma od rana do popołudnia a dla takiego kociaka to za długo .Dla uściślenia kociak został znaleziony w Przeciszowie niedaleko Oświęcimia. Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 slodki jest :loveu: musi sie udac! kocia mamka jest niezastapiona i w pierwszej kolejnosci jej szukamy ale ktos z doswiadczeniem w "chowaniu" takich maluszkow tez bylby dobry apeluje o pomoc tu czas gra ogromna role Quote
Middle'Dream Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Tak jest kochany Mam nadzieję że będzie pamiętał i okaże wdzięczność za nura w śmietniku :diabloti:Mam dobrą wiadomość moja siostra wylatuje jutro wieczorem więc zajmie się nim zanim wrócę zawsze to jeden dzień więcej na poszukiwania. Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 mialas kiedys tak malego kotka? musi byc karmiony co 2 godziny, w nocy moze byc co 3, to wazne po jedzeniu trzeba go "wysikac" i wymasowac brzuszek Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 mysle ze sobie poradzicie :) jakby co - kontakt macie trzymam kciuki :kciuki: :kciuki: i licze na to ze znajdzie sie opiekunka dla kiciusia Quote
Poświata Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Mogę spróbować pomóc, tylko kurczę daleko od Was jestem. Doświadczenie w opiece nad zwierzętami mam. Nie pracuję, jestem w domu, do pomocy dwójka wyrośniętych dzieci. Jeśli nie znajdziecie mamki, ani niogo chętnego bliżej będziemy w kontakcie. Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 super! bardzo dziekuje odleglosc jakos pokonamy (ja planuje wyjazd do Warszawy, za kilka dni) w miedyz czasie jakos sobie poradzimy oglosze zbiorke mleka, wiec maluszek pojedzie z "walowka" ** nadalam maluchowi robocze imie, w zaleznosci od plci bedzie Cestino / Cestina ( c czytamy jak "cz") cestino po wlosku oznacza "kosz" Quote
Middle'Dream Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 :multi::multi::multi: Jestem prze szczęśliwa bardzoooo dziękujemy :) A ja mam jeszcze małe pytanie co do odsikiwania jak długo powinno to trwać?Po brzuszku masuję aż się jej?(wydaje mi się że to kotka-swoją drogą pewnie dlatego skończyła w śmieciach:angryy:) odbije , ale nie jestem pewna czy dostatecznie długo staram się ją odsikiwać Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 odsikuj az skonczy, zwykle trwa to kilka sekund qpka tez moze sie pojawic, rozpoznasz po tym ze bedzie dyskutowac/biadolic przy tym i sie naprezac Quote
klaudia110693 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jeśli transport by się znalazł to mogę się nim zaopiekować. Mam dużo czasu i doświadczenie ponieważ wykarmiłam małego kociaka. Quote
Jola_K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 klaudia110693 napisał(a):Jeśli transport by się znalazł to mogę się nim zaopiekować. Mam dużo czasu i doświadczenie ponieważ wykarmiłam małego kociaka. skad jestes? jak maly kociak to byl? Quote
Jola_K Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Middle'Dream, jak maluch po pierwszej nocy? wyspani? ;) Quote
psiama Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 O jakie tu fajne pospolite ruszenie. Maluszku, trzymaj się mocno :loveu: Quote
Middle'Dream Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Hey Maluch ma się dobrze mamy już mixol chodzi jak w zegarku zje śpi krzyczy.Zaczął mieć "brzydką" kupę ale teraz jak dostaje mixol jest ok.Ciągle szukam kogoś kto może się nim zająć...Moja mama nakarmi go o 9 udało mi się załatwić karmienie w południe pod moją nieobecność ale tylko na jutro.:roll:Ludzie boją się pomóc do czasu kiedy byłby transport np do Poswiaty , myślą że to niereale że ktoś jednego kota powiezie do Warszawy Przynajmniej mam kolejny dzień na poszukiwania P.S Jesteśmy wyspani wypoczęci i gotowi na dalsze poszukiwania;) Quote
Jola_K Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 niech nas maluch brzydka kupa nie straszy :/ mocne kciuki fotki chcemy!!!! Quote
Middle'Dream Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Mam zdjęcie jakość nie jest najlepsza Mam mały problem mały miał brzydką kupę , karmię go według opisu z opakowania , masuję , odsikuję po posiłkach , grzeje na termoforze , a jednak coś jest nie tak :shake: Tylko nie wiem czy to ja robię coś źle czy powód jest inny Quote
klaudia110693 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Jestem z Inowrocławia kociak miał tydzień. Quote
Jola_K Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Middle'Dream;12968467 napisał(a):Mam zdjęcie jakość nie jest najlepsza Mam mały problem mały miał brzydką kupę , karmię go według opisu z opakowania , masuję , odsikuję po posiłkach , grzeje na termoforze , a jednak coś jest nie tak :shake: Tylko nie wiem czy to ja robię coś źle czy powód jest inny miejmy nadzieje ze to skutek mleka ludzkiego ze jelitka lepiej beda reagowac na mixol ja postaram sie zlaatwic rc convalescence proszek dosc dobrze maluchy sie tym karmi mocne kciuki Quote
Jola_K Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Middle pisala ze maluch ma zla kupe, smuzki krwi sie pjawily zapadla decyzja zabieram go do siebie bedziemy miec przystanek w lecznicy gdzie jest kocia mama, ma starsze kotki ale jeszcze je karmi, to nasza nadzieja moge go odebrac wieczorem gdyby ktos mial mozliwosc podrzucenia go z okolic Oswiecimia do Bielska Bialej, to bardzo prosze o pomoc ja mieszkam 35 od bielska a do Oswiecimia z Bb jest kolejne tyle, jak nie wiecej wiec prosze o pomoc od 12:00 bede bez dostepu do netu, wiec w razie potrzeby kontaktu prosze o telefon 600234030 Quote
psiama Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Trzymam za Was bardzo, bardzo mocno !!!! :thumbs: Podnosze apel, może ktoś przejeżdza dziś w okolicy BB i Oświęcimia !!! Quote
Middle'Dream Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Koteczek ma się znacznie lepiej!Kupa była już normalna bez śladu krwi apetyt bez przerwy bardzo dobry :) Cieszę się że ta krew pojawiła się tylko raz:roll:Teraz musi być już dobrze;) Quote
Recommended Posts