Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

30.09.2009
Mala Princessa, po 2 tygodniach pobytu przy mamce, nagle przestala jesc, stala sie apatyczna. Nie pomoglo sztuczne dokarmianie.... Odeszla od nas dzisiaj :placz:

Jest mi ogromnie przykro, ogromnie.

Po raz kolejny peklo mi serce.
Wierzylam ze bedzie dobrze, ze jest juz bezpieczna.

Do zobaczenia kruszynko [']

W Przeciszowie k/Oswiecimia, na cmentarnym smietniku znaleziono kociatko
stalo sie to dzisiaj po godz. 14

o sprawie poinformowala mnie forumowa Middle'Dream
przyslala mi takie zdjecie
i wiadomosc

Przed kilkoma minutami byłyśmy z siostrą na cmentarzu usłyszałyśmy żałosne wołanie i w śmietniku znalazłyśmy małego kociaka...

prosi o pomoc, sama nie ma warunkow i doswiadczenia by sie nim zajac

kotek moze miec 2-3tyg - ma otwarte oczka
wyglada na zadbanego

co sam biedaczek robil na smietniku?
okolica w ktorej zostal znaleziony zostala przeszukana - byl sam

w jej imieniu prosze o pomoc, najlepiej w znalezieniu mamki

jesli ktos moze sie nim zajac, ma doswiadczenie w odchowywaniu takich malenstw to prosze o pomoc

dziekuje

Posted

Kociak wygląda dobrze niestety nikt nie chce się nim zająć :(Je jak smok kręci się i patrzy tymi swoimi oczętami.Pokręci się chwilę przytula się do termoforu i zasypia Gdyby znalazł się ktoś kto może poświęcić mu czas znalazłam dla niego transport.Jutro kupie mixol.Sami zobaczcie jaki jest wspaniały, a gdybyście wiedzieli jaki ma głosik :lol:Jeżeli ktoś dysponuje czasem to proszę o pomoc...:roll:Mnie nie ma od rana do popołudnia a dla takiego kociaka to za długo .Dla uściślenia kociak został znaleziony w Przeciszowie niedaleko Oświęcimia.

Posted

slodki jest :loveu:

musi sie udac!

kocia mamka jest niezastapiona i w pierwszej kolejnosci jej szukamy
ale ktos z doswiadczeniem w "chowaniu" takich maluszkow tez bylby dobry

apeluje o pomoc
tu czas gra ogromna role

Posted

Tak jest kochany Mam nadzieję że będzie pamiętał i okaże wdzięczność za nura w śmietniku :diabloti:Mam dobrą wiadomość moja siostra wylatuje jutro wieczorem więc zajmie się nim zanim wrócę zawsze to jeden dzień więcej na poszukiwania.

Posted

Mogę spróbować pomóc, tylko kurczę daleko od Was jestem.
Doświadczenie w opiece nad zwierzętami mam.
Nie pracuję, jestem w domu, do pomocy dwójka wyrośniętych dzieci.
Jeśli nie znajdziecie mamki, ani niogo chętnego bliżej będziemy w kontakcie.

Posted

super!
bardzo dziekuje

odleglosc jakos pokonamy (ja planuje wyjazd do Warszawy, za kilka dni)
w miedyz czasie jakos sobie poradzimy

oglosze zbiorke mleka, wiec maluszek pojedzie z "walowka"

**

nadalam maluchowi robocze imie, w zaleznosci od plci bedzie Cestino / Cestina ( c czytamy jak "cz")
cestino po wlosku oznacza "kosz"

Posted

:multi::multi::multi: Jestem prze szczęśliwa bardzoooo dziękujemy :) A ja mam jeszcze małe pytanie co do odsikiwania jak długo powinno to trwać?Po brzuszku masuję aż się jej?(wydaje mi się że to kotka-swoją drogą pewnie dlatego skończyła w śmieciach:angryy:) odbije , ale nie jestem pewna czy dostatecznie długo staram się ją odsikiwać

Posted

klaudia110693 napisał(a):
Jeśli transport by się znalazł to mogę się nim zaopiekować. Mam dużo czasu i doświadczenie ponieważ wykarmiłam małego kociaka.

skad jestes?
jak maly kociak to byl?

Posted

Hey

Maluch ma się dobrze mamy już mixol chodzi jak w zegarku zje śpi krzyczy.Zaczął mieć "brzydką" kupę ale teraz jak dostaje mixol jest ok.Ciągle szukam kogoś kto może się nim zająć...Moja mama nakarmi go o 9 udało mi się załatwić karmienie w południe pod moją nieobecność ale tylko na jutro.:roll:Ludzie boją się pomóc do czasu kiedy byłby transport np do Poswiaty , myślą że to niereale że ktoś jednego kota powiezie do Warszawy Przynajmniej mam kolejny dzień na poszukiwania

P.S Jesteśmy wyspani wypoczęci i gotowi na dalsze poszukiwania;)

Posted

Mam zdjęcie jakość nie jest najlepsza

Mam mały problem mały miał brzydką kupę , karmię go według opisu z opakowania , masuję , odsikuję po posiłkach , grzeje na termoforze , a jednak coś jest nie tak :shake: Tylko nie wiem czy to ja robię coś źle czy powód jest inny

Posted

Middle'Dream;12968467 napisał(a):
Mam zdjęcie jakość nie jest najlepsza

Mam mały problem mały miał brzydką kupę , karmię go według opisu z opakowania , masuję , odsikuję po posiłkach , grzeje na termoforze , a jednak coś jest nie tak :shake: Tylko nie wiem czy to ja robię coś źle czy powód jest inny

miejmy nadzieje ze to skutek mleka ludzkiego
ze jelitka lepiej beda reagowac na mixol

ja postaram sie zlaatwic rc convalescence proszek
dosc dobrze maluchy sie tym karmi

mocne kciuki

Posted

Middle pisala ze maluch ma zla kupe, smuzki krwi sie pjawily

zapadla decyzja
zabieram go do siebie
bedziemy miec przystanek w lecznicy gdzie jest kocia mama, ma starsze kotki
ale jeszcze je karmi, to nasza nadzieja

moge go odebrac wieczorem

gdyby ktos mial mozliwosc podrzucenia go z okolic Oswiecimia do Bielska Bialej, to bardzo prosze o pomoc
ja mieszkam 35 od bielska a do Oswiecimia z Bb jest kolejne tyle, jak nie wiecej
wiec prosze o pomoc

od 12:00 bede bez dostepu do netu, wiec w razie potrzeby kontaktu prosze o telefon 600234030