Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem załamana.Wróciłam niedawno z kliniki.:placz:
SZARUSIA WALCZY O ZYCIE!!!

Jest źle,bardzo źle,a nawet dramatycznie!
Szarusia przesżła dzisiaj zabieg.Okazał sie byc bardzo,bardzo skomplikowany.Macica była w guzach ,jajniki w cystach.Nie to jednak okazało sie najgorsze.
Wystapił krwotok.Szarusia cały czas krwawi.Ma bardzo słaba krzepliwosc krwi i mimo morderczej walki krwotok nie ustępuje.
Została w klinice,a wet razem z nia.Będzie przy niej czuwał ,obserwował i robił wszystko aby jej pomóć.
Nie jest to klinika całodobowa,ale doktor Kloryga bardzo sie martwi,dlatego zostawił Szarusie pod swoja opieka.
Leki wykupiłałm w aptece i dostarczyłam niedawno.Najprawdopodobniej bedzie konieczna transfuzja krwi.
I tu mamy kolejny problem:nie mamy kompletnie pieniedzy.Ostatnio mieliśmy i mamy tak ciezko chore psy,ze praktycznie ich leczenie pochłonęło wszystkie zasoby.

Błagamy! Pomózcie Szarusi!Ona walczy o zycie!Nie damy rady bez pomocy finansowej!:placz:

Posted

Nie potrafie powiedziec ile,fakty sa takie,ze mamy dosłownie puste konto.Wiem tez ze kupno krwi w przypadku transfuzji jest bardzo kosztowne.Pamietam,ze kiedy kupowałam krew dla mojego Brajla 2 lata temu,to za jednostke płaciłam ponad 200zł..
Jestem zdołowana okropnie,ten rok zaczał sie samymi psimi dramatami

Posted

O rany boskie... Dopiero teraz zajrzałam i jestem w szoku. Ja zaraz przeleję 100zł - więcej na razie nie dam rady.
Błagam pomóżcie zrobić jakieś allegro dla sunieczki.

Posted

Poszło.
No to mam cały dzien z głowy - nie skupię sie juz na niczym, bo będę cały czas myśleć o suni. To się musi dobrze skończyć, po prostu musi.
Pani Edyto, błagam o jakieś wieści o Szarusi.

Posted

Udało sie opanowac krwotok,stan Szarusi jest niezły.Doktor pozwolił nam ja zabrac do domu pod warunkiem,ze jutro znowu przyjedziemy na wizyte i zastrzyki.Szarusia bardzo tęskniłą,nie chciała jeśc,była smutna.Jak tylko nas zobaczyłą mało jej sie ogonek nie urwał,radosc w jej oczach była niesamowita.Została zabezpieczona fartuszkiem i mocnymi lekami,równiez przeciwbólowymi.Dostaje Poltram retard w tabletkach.W domku połozyła sie,ale tez i zjadła w końcu cos.
Ala musi pilnowac,zeby tylko wyszła siku,kupke i do domku.Gdyby cokolwiek sie działo,natychmiast mamy z nia jechac do kliniki.
Bardzo sie denerwuje,zeby wszystko było dobrze.

Posted

Uff, jak dobrze. Cieszę się, że jest lepiej. Pani Edyto a jakie rokowania związane z tymi cystami i guzami? Czy to są zmiany nowotworowe? I czy udało się zrobić w końcu tą sterylkę?

Posted

Szarusia ma sie coraz lepiej.Jest jeszcze słaba,ale widać,ze cieszy sie z powrotu do domku.Dzisiaj dostała zastrzyki i kolejne leki na następne dni.Dostała tez leki na poprawę morfologii,bo niestety obraz krwi jest kiepski.
Szarusia zyskała tez..wielbiciela!Doktor Kloryga zakochał sie w niej całym sercem.Stwierdził,ze gdyby nie to,ze ma swoja sunie o trzech łapkach,to od razu adoptowałby Szarusie.Wygłaskał ja dzisiaj,wyściskał i wypiescił na całego.I wcale sie nie dziwie,bo Szarusia to psiak o wspaniałym charakterze.Pogodna,spokojna,wdzięczna,po prostu anioł nie psiak.

Posted

Biedna psinka :( tak długo tu nie zaglądałam - a tu takie smutne wieści.

Bardzo się ciesze ,że udało się opanować sytuacyjnie.
Naprawdę początek roku jest dla Emirowych piesków pod względem zdrowotnym jakiś tragiczny...

Nic, trzeba brać się do roboty i jakoś pomóc. Już biorę się za to, o co mnie prosiłaś Bajeczko- mam nadziej ,że się uda.
Z tego co wiem jest też trochę fantów na bazarki - tylko nie ma kto ich zrobić.

Może któraś Cioteczka pomoże??

Żeby chociaż na karmę i bieżące wydatki- bo inaczej kolejnym psom nie będzie można pomagać, a do takiej sytuacji nie można dopuścić...

Posted

bela51 napisał(a):
Julio, zajmę się bazarkami, ale na razie mam straszny problem zdrowotny mojej Janki i nie jestem w stanie myslec o czymkolwiek innym:-(

Wiem :( bardzo mi przykro.
Dark podrzuci Ci fanty na moich podopiecznych i przy okazji te dla Emirowych piesków , bo tak się złożyło ,że dzisiaj z Bajeczka będę się widzieć- najwyżej poczekają jak się Janka lepiej poczuje ...

Będzie mogła sobie z Dark porozmawiać spokojnie na temat choroby Janki , bo jego Roy jak wiesz dobrze ma to samo schorzenie - niestety .
Życzę zdrowia Janeczce.

Posted

Bela jak będziesz wolniejsza - daj znać proszę. U mnie też znajdzie się jeszcze pare fajnych książek do wystawienia dla Szarusi. Jak bedziesz mogła wystawić bazarki podeślę Ci zdjęcia.

Posted

Cioteczkom ketuni i matamacie dziękujemy za wsparcie dla Szarusi.Wpłynęło 400zł!
Potrzebujemy jeszcze 100zł na opłacenie rachunków ,no i coś na ząbek.Szarusia teraz potrzebuje witaminek i lepszego jedzonka.

Odpowiadam tez na pytanie,bo w zamieszaniu zapomniałam.Tak,sterylka została wykonana,usunięto tez guzy,które Szarusia miała na grzbiecie i przy ogonie.Macica była w guzach,były tez zmienione jajniki.Właścicie to jeszcze troche i mielibyśmy ropomacicze.Psi Anioł czuwał jednak nad Szarka..No i oczywiscie niezastąpiona Ala.

Kto jeszcze wspomoze sunie grosikiem?Baaardzo prosimy!