adriano199713 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 witam mam taki problem moj pies 1 rok mieszaniec goni za autami i rowerami i szczeka i warczy na ludzi nie wiem co robic mam z nim prosze o pomoc z gory thx Quote
requiem. Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Jak to goni za autami i rowerami? :-o Podworko nie jest ogrodzone? Quote
adriano199713 Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 jest ale u sasiadow jest nie ogdordzone i pomiedzy nami jest wone i on biegnie kolo nich i tak biegnie za autami i rowerami Quote
mala89czarna Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 witam ja tez mam taki problem tyle ze mój psiak na ulicy jak idziemy na spacer to biega za rowerami nawet jak tato wyjezdza z garazu to goni za samochodem czy motocyklem ......... Quote
requiem. Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Powiedzieć sąsiadom żeby sobie podworko ogrodzili lub coś bo nie zrozumiałam co miales na mysli. Po prostu. Pies ktory doskakiwal do aut iotorow w mojej okolicy został potracony nie dawno. Na szczescie nic mu się nie stało. Teraz go zamykaja na podworku a nie puszczaja na ulice. Em. Jeszcz eraz powiem że nie zrozumiałam Cię trochę. Ale jak zauważysz że pies chce gonić auto to przywołaj go do siebie, zwróć uwagę czymś np. puszką po piwie z kamykami w środku, zabawką etc. Albo weź go na smycz na poboczu i zrób tak żeby skoncentrował się tylko na tobie. Jak zigno0ruje nadjeźdzające auto lub rower, pochwal smakołykiem, klikerem Quote
karjo2 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Nic dodac: http://www.dogomania.pl/forum/f1073/obszczekiwanie-jakie-sa-konsekwencje-44156/ Quote
mala89czarna Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 ja pilnuje swojego psiaczka nigdy jeszcze mi nie uciekł za podwórko jak idziemy na spacer to na smyczy ......chodzi o to ze nawet na mojego tate szczeka jak wyjezdza z garazu wołam go wtedy do siebie on owszem przychodzi ale potem dalej szczeka na samochód chciała bym go tego oduczyc..... sam uwielbia jazde samochodem ...... Quote
karjo2 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Mala, a przeczytalas caly watek, lacznie z radami, jak odczulac psa, jak z nim pracowac nad problemem? Quote
Recommended Posts