Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tofik to 6 letni cocker spaniel amerykański. dotychczas wiódł szczęśliwe życie domowego pupilka, jednak właśnie się ono zakończyło. Historia banalna- ukochana pani, która zajmowała się nim, wyjechała do pracy za granicę. Lekkomyślnie zostawiła go pod opieką męża, który pracuje wiele godzin dziennie i zwyczajnie nie ma dla niego czasu. Wiedziała, że nie będzie mógł poświęcać mu tyle czasu ile pies potrzebuje- a jednak pojechała,

Właściciel Tofika podjął trudna decyzję- dla dobra psa szuka mu nowego domu i nowych właścicieli, którzy będą w stanie poświęcić mu dużo czasu i miłości.

Tofik, mimo swoich lat, jest psem bardzo żywotnym. Uwielbia długie spacery i szaleństwa z piłką. Na spacerach nosi patyki, kamyczki, zdarza mu się złapać trop- no ale czego innego oczekiwać po psie myśliwskim?

Jest bardzo grzeczny, zna podstawowe komendy- siad, leżeń, nie wolno, chodź tutaj. Uwielbia wszystkich ludzi- i tych dużych i tych małych. Każdego obdarza mokrymi buziakami.
Toleruje także przedstawicieli swojego gatunku, a niektórych zaprasza do zabawy.

Jedyna wada Tofika jest to, że nie przepada za kotami- uwielbia szczekać na nie i gonić za nimi.

Kontakt w sprawie adopcji: 691-961-647

Posted

Wrzucam psiaka na forum spanielowe.
Dobrze by było dopisać jeszcze w tytule miejscowość, w której przebywa Tofik. ;)

A namiary to na kogo są podane, na właściciela?

Aha, 6-letni spaniel to jeszcze młody pies :eviltong:, zresztą cockery są szczeniakami do późnej starości. :loveu:

Posted

Namiary na wlaścicieli, piesek przebywa w Szczecinie :p Ostatnio coś dużo tych spanieli, to już 4, a teraz pojawił się kolejny, 4 latek, agresywny z zazdrości :shake:

Posted

Sebriel napisał(a):
Namiary na wlaścicieli, piesek przebywa w Szczecinie :p Ostatnio coś dużo tych spanieli, to już 4, a teraz pojawił się kolejny, 4 latek, agresywny z zazdrości :shake:

Hmmm, a nie lepiej dać najpierw namiary na kogoś doświadczonego w adopcjach?
A dopiero osoba, która przejdzie rozmowę dostanie namiary na właściciela?

Bo tak to psiak może trafić do niesprawdzonego domu albo do rozmnażacza. Wykastrowany chyba nie jest? :roll:

Posted

Nie jest wykastrowany niestety. Teoretycznie to oferta prywatna, czyli TOZ ja tylko zamieszcza na stronie swojej, odsyła osoby ktore chcą np. jamnika do prywatnych osob ktore chcą oddać psa, a te osoby same oceniają komu oddac psa. Ogloszenie Tofika zamieścilam na dogo i na allegro, ponieważ w Szczecinie takie psiaki ( 6 letnie) trudno znajdują domy, nawet jeżeli są "razowcami"

Coś w tym jest aby w przypadku psów w typie rasy podawać najpierw telefony do ludzi którzy zajmują się adopcjami, a po kontroli dopiero namiary do właściciela, ale niestety, na to brakuje nam ludzi :-( Ja osobiści mogę zapewnić tylko kontrolę "przez telefon", czyli telefonicznie przepytuję potencjalnego chętnego a dopiero potem ewentualnie podaje telefon właściciela :-(

Posted

Sebriel napisał(a):
Nie jest wykastrowany niestety. Teoretycznie to oferta prywatna, czyli TOZ ja tylko zamieszcza na stronie swojej, odsyła osoby ktore chcą np. jamnika do prywatnych osob ktore chcą oddać psa, a te osoby same oceniają komu oddac psa. Ogloszenie Tofika zamieścilam na dogo i na allegro, ponieważ w Szczecinie takie psiaki ( 6 letnie) trudno znajdują domy, nawet jeżeli są "razowcami"

Coś w tym jest aby w przypadku psów w typie rasy podawać najpierw telefony do ludzi którzy zajmują się adopcjami, a po kontroli dopiero namiary do właściciela, ale niestety, na to brakuje nam ludzi :-( Ja osobiści mogę zapewnić tylko kontrolę "przez telefon", czyli telefonicznie przepytuję potencjalnego chętnego a dopiero potem ewentualnie podaje telefon właściciela :-(

Ja też właśnie wystawiłam Toficzka na Allegro i podałam namiary na siebie.

Spaniele zdecydowanie trafiają do osób, które się na wychowaniu takiego psa nie znają i stąd teraz pełno ich w schroniskach...

Więc dopiero gdy ktoś wyda mi się godny zaufania, to ewentualnie podam namiary na właściciela. Jeśli możesz, to zmień Allegro i podaj może moje dane kontaktowe:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=742138890

Toficzek ma już 1 obserwatora. :p