Asia & Ginger Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Panca']czy on jest na jakims forum spanieli? jesli takowe jest ( sadze ze tak)[/quote] Jest takie forum. Psiak nie ma na razie na nim wątku, ale już zakładam. :oops: Quote
monika55 Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Dziekuje. Troche o nim ma ok 7,8 lat.Zeby troche starte, troche kamienia tez jest. Wykastrowany. Bardzo spokojny, dominowany w boksie. Zero agresji.Nie radzi sobie w ogole w schronisku. Tylko tyle moge. Quote
Ada-jeje Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Monika a kto go oszacowal na ten wiek, bo ja juz spotkalam sie z psami ktore mialy zeby starte a byly stosunkowo mlode. :shake: Quote
monika55 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Podnosze i prosze o pomoc. Zmienie tytul. Jaki on wspanialy charakter. Ulozony, grzeczny. Quote
bela51 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Serce mi pęka, że nie moge go wziąć. :-( Jak pomóc inaczej, napisz prosze. Quote
Panca Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 ja napisze w sprawie DT dla niego ,zobaczymy...moze sie uda.. Quote
kanna Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 w Wieliczce może znalazłoby się miejsce, ale to 450 zł.... Quote
wilczek007 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 miziałam tez tego psiaczka, na spacerku był, nad wyraz spokojny i kochany az niemożliwy...Niewiem...robic ogłoszenia jakies czy co?... Quote
Panca Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 pewnie ze oglaszac!!! trzeba tez ten watek powklejac gdzie sie da im wiecej ludzi wie tym szansa na pieniadze na hotel wieksza Quote
Panca Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 wlasnie poinformowalam kilka dogomaniaczek o psiaku Quote
bela51 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 u jamora niedawno były miejsca, ale cena chyba ta sama. Quote
monika55 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Pod koniec miesiaca dragonek100 obiecala dac znac czy ma miejsce. Tam gdzie byl Rokitek. Oczywiscie , wiadomo ze jak jakas bieda znajdzie dom.Ja juz oblecialam kogo sie da, nikt nie chce dac DT.A to dla niego jedyna szansa. Quote
Panca Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 oto co napisala moja kolezanka na prosbe o dom tymczasowy( to bylby jej pierwszy raz): cyt: "serce mi się kraja, biedulek! bardzo bym chciala pomoc, musze jednak omowic z Toba pare kwestii technicznych, bo mam teraz kiepska sytuacje finansowo-zdrowotna. po pierwsze to wyszlam dzis ze szpitala, jestem teraz zabandazowana od stopy do pachwiny i ograniczona ruchowo, bo mialam wycinanego mega żylaka, wiec najwczesniej moglabym go wziac za dwa tygodnie, o ile rany beda mi sie ladnie goic. po drugie, jak duzy to jest pies? mozesz okreslic w centymetrach? po trzecie, czy jest na cos chory? jak duzo je, czy sama bede musiala oplacic mu karme? po czwarte, na jak długo miałby u nas zostać? mozesz napisac o nim pare slow, jak dlugo jest w schronisku, czy trzeba sie jakos nim specjalnie zajac. moj chlopak, boi sie o nasze rzeczy, dokumenty, ktore sa nisko nad podloga, albo wrecz na niej leza, czy moge go uspokoic, ze piesek tego nie zniszczy? przepraszam, ze zadaje tyle pytan, ale wiem, ze to ogromna odpowiedzialnosc i chce podjac dobra decyzje, a nie wziac go od razu i zwrocic po tygodniu." Quote
monika55 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Uczciwie nie da sie stwierdzic jaki on jest. Na spacerze byl oszolomiony trawa, drzewkami do obsikiwania, przestrzenia. On juz pare miesiecy jest w schronisku.Ciagnal na smyczy. Ale slucha, jest wystraszony. To za malo do konkretnych wnioskow. Prawda wyjdzie w domu. A to juz ryzyko, zwlaszcza w przypadku osoby chorej.Nie wiemy i nie dowiemy sie dopoki bedzie w schronisku. Bo jak? Mysle, ze pomozecie zorganizowac pomoc finansowa na jedzenie. Naprawde, boje sie takich decyzji. Trzeba miec swiadomosc, ze to pies po przejsciach, o niewiadomej przeszlosci. Nic co dotyczy jego zachowania, zagwarantowac nie mozna. Doswiadczony DT poradzi sobie. Nie wiem. Radzcie kochane. Quote
Asia & Ginger Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Skoro ta znajoma mogłaby wziąć psiaka najwcześniej za 2 tygodnie, to trzeba szukać nadal, może znajdzie się coś wcześniej. Na początek trzeba zmienić tytuł, że pilnie poszukiwany DT. Poza tym jakiś banerek by się przydał, żeby w podpisy powklejać. :cool3: Quote
monika55 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 W tytule dodalam co trzeba, banerka nie umiem.:oops: Ktos moze pomoze. Podpowiadajcie co trzeba robic. Poprawie ogloszenia. Allegro nie potrafie. Quote
Asia & Ginger Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Zrobiłam taki na szybko (podlinkowany): Quote
monika55 Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Dziekuje. Moze cos sie wyklaruje. Ale potrzeba troche deklaracji. Quote
Asia & Ginger Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='monika55']Dziekuje. Moze cos sie wyklaruje. Ale potrzeba troche deklaracji.[/quote] Ja tak jak pisałam wcześniej mogę zrobić bazarki. Może będę mogła dać też coś od siebie, ale muszę spojrzeć na stan konta. ;) Quote
ewatonieja Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 ja mogę deklarować 20 zł do końca roku :placz: Quote
Panca Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 dzieki Ewatonieja ze tu weszlas:loveu: jesli chodzi o deklaracje to panuje tu potworny chaos czas ustalic kto zbiera i czy starczy na hotel mysle ze wciaz trzeba sie rozgladac za DT moja znajoma dogomaniaczka moglaby awaryjnie wziac go do kojca na krotki czas ale....ma malutkie dziecko,dwa psy w tym wyzla dominanta wiec to raczej bylby klopot Quote
monika55 Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Tlumaczylam, ze nie o wszystkim mozna jawnie pisac. Stad te niedomowienia. Jedna uczestniczka watku zglosila chec wziecia psa na DT. Teraz wyjechala, bedzie w przyszlym tygodniu. Wtedy zostana dograne szczegoly i potwierdzi lub nie swoja propozycje. Zaproponowala koszt 100zl miesiecznie. Oczywiscie dochodza koszty transportu i ewentualnie wet. Pies jest wykastrowany i powinien byc zaszczepiony w schronisku. Mam taka nadzieje. Na razie jest w osobnym boksie, czyli mniej wiecej bezpieczny. I tak musimy czekac, bo na razie nie mamy innych propozycji. Jeszcze nie zbieram pieniedzy - bo nic nie wiem na pewno. Jak wszystko bedzie dograne, wtedy podam numer konta /chyba moj?/. Jak pies opusci schronisko wtedy bedzie mozna jasniej wszystko opisac.Przepraszam za utrudnienia, niektorzy wiedza o co chodzi. Czyli mamy deklaracje na 70zl? Dziekuje bardzo. Quote
bela51 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Czy ew.DT jest daleko od Jastrzębia? Mogłabym pomóc w transporcie, jesli to nie jest na drugim końcu Polski. Bo mój pojazd ostatnio zaczyna mieć problemy:cool3:, nad czym bardzo boleję.:-( Quote
monika55 Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 W opolskim, gdzies kolo Kluczborka. Dowiem sie dokladnie jaka miejscowosc w przyszlym tygodniu. Quote
bela51 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 To jeszcze nie tak najgorzej :roll:. Zobaczymy.:lol: Quote
Recommended Posts