Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie martwcie się na zapas.Tak jak mówiłam podczas nieobecności domowników zwierzaki są rozdzielane, a po powrocie są uczone wzajemnej tolerancji.
Tyle na razie.Trzeba dać kotce więcej czasu, bo Goldi dosyć szybko się zaaklimatyzował ,nawet zaczął wybrzydzać w jedzeniu:cool3:

Posted

Jeśli można to poczekajmy z tymi rozliczeniami.
Sądzę, że jak wszystko się ułoży to będziemy rozmawiać o finansach.
Na razie to właściwie żyję ze ściskiem w żołądku i cały czas myślę o Goldusiu.

Posted

Goldusiowi krzywda się nie dzieje ani fizyczna ,ani psychiczna.
Problem tkwi tylko we wzajemnych układach kotka-piesek.
W tym wypadku każda decyzja była nie do końca dobra.Z jednej strony po co przedłużać nadzieję psa na dom, jeśli po jakimś czasie musiałby do mnie wracać.Z drugiej strony pani Joanna stwierdziła, że po dwóch dniach odsyłać psa z powrotem (nie dając szansy obu zwierzakom na akceptację) to też nie jest w porządku wobec Goldusia.Pies byłby narażony na dodatkowy stres. Ale zobaczymy jak się sprawy potoczą.Na pewno jest to praca dla człowieka ,aby zwierzaki zaczęły się tolerować.Ja należę do tych co wierzą w cuda ;), a przede wszystkim w inteligencję zwierząt.
Dla kochającego właściciela są w stanie zrobić bardzo wiele :p.

Posted

Pani Joanna wraz z synem i kiciunią okazali się odpowiedzialnymi właścicielami Goldusia.
Po naszej wczorajszej rozmowie wynika,że zwierzaki zaczynają się tolerować.Oczywiście na razie pod kontrolą.Chociaż już miały okazję pobyć sam na sam przez godzinę.Są w całości czyli można wnioskować , że idzie ku lepszemu.
Co do samego pieska to czuje się dobrze.Miał problem z biegunką ,był u weta dostał karmę poprawiającą florę bakteryjną,znowu miał czyszczone gruczoły okołoodbytowe.Trochę problemu jest też ze skórą w okolicy odbytu,gdyż pies rozlizywał sobie rankę,ma wygolony zadek:crazyeye:.Dostał na to zastrzyki i kołnierz:razz: Na szczęście jest poprawa i z kołnierza nie korzysta.Dziś idzie na kontrolę.
Pani Joanna czyta nasz wątek i jak jej czas pozwoli to się odezwie, a na razie to ja będę pisać.
Jeszcze raz wielkie podziękowania dla nowej rodziny Goldusia za danie mu szansy:Rose:

Posted

To juz chyba możemy odetchnąć? Choc nie do konca, bo nam sie Goldus troche pochorował.
Trzymamy mocno kciuki na nasze śliczne psiątko.:loveu: i za kocia, żeby nie dokuczał choremu.:evil_lol:

Posted

Ale wiadomosc.:multi::multi::multi: Jak sie ciesze. Marsi, dzieki Tobie glownie Goldi ma dom i mysle ze bedzie bezpieczny.:loveu:
Oczywiscie wszystkie cioteczki, ktore pomogly Godiemu w jego drodze ze schroniska, powinny byc siarczyscie wycalowane przez niego. Jaka radosc.
DZIEKUJE

[IMG]http://www.gifyzosi.friko.pl/smiles/serce3.gif[/IMG]

Posted

uwielbiam czytac takie zakonczenia...:lol::lol::lol:dzieki wspolnym staraniom ten pies zyje i ma swoj dom- to takie niezwykle i zawsze mam wtedy usmiech od ucha do ucha na przemian ze lzami w oczach