Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz czeka nas ostatni spacerek, z którego tylko niufka sie cieszy(im zimniej i bardziej mokro tym lepiej:eviltong:).Goldi nadal grzeczniutki,nawet zaczyna przerywać, a czasem zostawiać jedzonko .Pogoda jak wszedzie , wiec muszę go po spacerkach dobrze powycierać bo trzęsie się z zimna.Póżniej zasypia przykryty kocykiem.Daje obcałować swój pycholek i nawet o to zabiega.Jest bardzo przytulaśny i taki grzeczniutki ,że nawet próbuję go rozruszać jak go wycieram.Lapie ząbkami za ręcznik ,ale tak bardzo delikatnie i przewraca się kołami do góry.Jest taki pocieszny.:Dog_run:

Posted

To świetnie :klacz:, mam nadzieję, że hodowcy spróbują nam pomóc w szukaniu domu dla spaniela.Zawsze to lepiej, jak ktoś kto przygarnia pieska wie coś na remat jego rasy.
Obiecałam film z udziałem Goldusia, a tu pogoda niefilmowa się zrobiła:confused: Może coś w domu się uda:niewiem:

Posted

marsi66 napisał(a):
To świetnie :klacz:, mam nadzieję, że hodowcy spróbują nam pomóc w szukaniu domu dla spaniela.Zawsze to lepiej, jak ktoś kto przygarnia pieska wie coś na remat jego rasy.
Obiecałam film z udziałem Goldusia, a tu pogoda niefilmowa się zrobiła:confused: Może coś w domu się uda:niewiem:

Mam pierwszą odpowiedź. :p

Marsi masz zadanie bojowe, przeszukać dokładnie Goldusia w poszukiwaniu tatuażu, może gdzieś się coś uchwało. ;)

Dowiedziałam się też, że w ostatnim czasie nikt z bretonomaniaków nie szukał takiego psa.

Posted

Tatuażu nie zauważyłam,ani w uchu, ani w pachwinach.Nie wiem gdzie jeszcze mógłby być.Nie wiadomo dlaczego nikt tego psa nie szukał, gdyż na moje oko to miał raczej dobre warunki i na pewno mieszkał w domku ,nie był źle traktowany.Pies nie reaguje lękiem ani agresją np.na suszarkę, pralkę i jakieś hałasy.Ma właściwie bardzo stabilną psychikę.Jedyny niepokój wzbudza w nim brak człowieka, ale podczas mojej nieobecności nic nie niszczy(jedzenie mam pochowane).Jeszcze jedna dobra wiadomość: moja córka, wróciwszy po tygodniu, stwierdziła ,że Goldi przytył :multi:

Super, że ma tyle ogłoszeń, a co z allegro czy ja mam to zrobić?

Posted

No to super wiadomosc. Wreszcie najedzony. Jeszcze porobie ogloszenia. Na niektorych stronach twierdza, ze juz sa takie ogloszenia:crazyeye:. To ja juz sie gubie? w pierwszym poscie wypisalam, chyba jednak jest ich wiecej.

Posted

Monika55 :modla:-prosimy zdecyduj kto ma robić Goldiemu allegro, w/g mnie teksty z innych ogłoszeń można wykorzystać.Moja sugestia jest taka aby w opisie oprócz nazwy:spaniel bretoński pojawiła się nazwa wyżeł-bo to przecież wyżełek jest:lol:
A dziś rano Goldi przeszedł samego siebie.Pokazał czym się lubi bawić.Przyniósł znaleziony KAMIEŃ,do tej pory gonił gumowe kółko, ale go nie przynosił,pluszaki zupełnie mu nie odpowiadały i nagle okazało się, że pies sam musiał pokazać co lubi.Cudownie biegnie za rzuconym kamieniem,nosi go ze sobą.Moje psy zdziwione atrakcyjnością Goldusiowej zabawki zaniemówiły.Cieszę się , że pies jest na tyle pewien siebie ,że nie daje sobie odebrać kamyka przez psy.Coraz częściej unosi uszka ,przekrzywia głowę i wpatruje się tymi bursztynowymi oczyskami.Widać ,że bardzo stara się zrozumieć co się do niego mówi.Jego inteligencja jest niesamowita :happy1:

Posted

No wlasnie. To nie starosc naruszyla mu zabki, tylko "namietnosc" do kamieni.;) Tak zreszta myslalam.
Pisalam, ze allegra nie zrobie, w ogole nie mam konta no i nie umiem.Asiu, prosze zrob. Moze od razu wyroznione. Sa pieniadze to niech chlopak ma.
Faktycznie jest sliczny, zmienil sie jakos. Dobrze sie czuje u Ciebie marsi.
A jesli chodzi o tekst, to ja pisarka nie jestem:oops:. Jak potrafisz lepszy to prosze bardzo. Moze bardziej chwytliwy bedzie. Mnie to nie bardzo wychodzi.

Posted

znalazlam kiedys suczke, malutka, niewiele wieksza od yorka ktora uwielbiala aportowac kamienie i wyobrazcie sobie ze kiedys skubana w pysku niosla kostke bauma:-oludzie patrzyli na nia ze zdumieniem bo ta kostka chyba wiecej wazyla od suni:diabloti: tez miala bardzo starte zeby
po kilku miesiacach znalazla sie wlascicielka i przyznala ze miloscia owej suni sa kamienie:lol: