Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek coraz silniejszy,mniej leży tylko sobie spaceruje.Apetyt ma ogromny, ale pozytywne jest to ,że nie zbiera wszystkiego co znajdzie .To piesek idealny dla właściciela, nigdzie się nie oddala,psy go nie interesują ,ani nic co dzieje się za płotem .Nikogo nie obszczekuje jedyne czego mu trzeba to pełnej miski i człowieka.To na pewno pies,który mieszkał w domu ,sygnalizuje potrzeby i wypuszczony sam nie wie co robić,nawet moje psy nie są dla Goldusia żadnym towarzystwem.Lubi spacerować z kimś "dwunożnym":p
dziękuje za wstawienie pieska na wyżłach
ja go wstawiłam na e-wyżeł
jak znajdę czas to wstawię zdjęcia

Posted

Jutro na 100% zrobię przelew na psiaka, więc w poniedziałek powinien dojść. Przepraszam Goldiego za opóźnienie. Nie zapomniałam o Tobie! :loveu:

Posted

Zdjęcia będą na pewno, ale dziś mamy 5 urodzinki mojego synka i po "imprezie" obiecuje zająć się sprawą pieska.Goldi w porządku , je już tylko 3 razy-nadal jest chudziutki:shake: ,tylko brzuch ma już pełen:lol:
To na teraz , a reszta wieści później

Posted

Zdjęcia Goldusia (po kliknięciu na miniaturki pokażą się duże):

Zamierzam wystawić ogłoszenia na autogiełdzie, alegratce i mogę zrobić też wyróżnione allegro.

Posted

Golduś ma już ogłoszenia na autogiełdzie (klik) i alegratce (klik), podałam tam swój e-mail i nr telefonu, ale nie będę oczywiście sama decydowała, gdzie ma pies trafić. Ostateczny wybór należy do wszystkich :)

Muszę tylko wiedzieć, czy ja mam zrobić allegro, bo mogę to zrobić tylko w weekend.

Wydaje mi się, że spanielek był smutny i osłabiony z powodu niedożywienia. Załatwia się normalnie, ilościowo i jakościowo. Jest silny, biega, czasami aportuje (jeśli się uda, spróbuję nakręcić filmik).

Posted

Oczywiście zgadzam się na wykorzystanie tekstu i zdjęć do ogłaszania pieska.Im więcej ogłoszeń tym lepiej:lol:
Co do zachowania Goldiego to dalej jest bez zarzutu,jedyny problem ( dla niego, nie dla mnie) stanowi karmienie.Nie może się spokojnie najeść,je szybciej niż nasza niufka nie mówiąc już o belgu,pochłania dosłownie jedzenie.
Z tego pośpiechu połyka dużo powietrza i czasem się dławi , muszę go wtedy poklepać po plecach.Czasem daję mu jogurt, aby nauczył się zlizywać, z ręki dostaje smakołyki na otwartej dłoni.Dalej chodzi za mną krok w krok , na spacerach też i na pewno nie jest to pies typu "krasnal ogrodowy ",on nie wie co można robić na dworze bez właściciela.Noce przesypia spokojnie i nigdy nie nabrudził,czasami sobie wzdycha nad swoim smutnym,psim życiem.Regularne spacery(3-4 razy) mu wystarczają w zupełności.Na swoje imię nie bardzo reaguje, najlepiej jak wołam :Nana -to nasza nowofundlandka:razz:
Nie wiemy jakie były losy tego pieska zanim trafił do schroniska, ale nie był to chyba pies źle traktowany,nie widać w nim żadnego lęku jeśli chodzi o ludzi nawet tych,którzy podchodzą i chcą go pogłaskać.Trochę się boi dużych psów,ale nie ucieka, ani się nie chowa, tylko po jego minie widać,że jest niepewny .Nie przeszkadza to jednak podkradać jedzenia z misek moich psów, ale to jest sprawa wygłodzenia:shake:
Tak więc bierzmy się wszyscy do roboty ,ogłaszajmy piesia gdzie się da , aby szybko znalazł domek na drugą część życia:p

Posted

Wiesz Marsi, ja tez mam psa po przejściach, który nie potrafi normalnie jesć z miski. Karmie moja ONke z ręki, gdyż jedzenie z miski po prostu polyka, nie gryząc. To prawda, że jest na suchej karmie. Jesli gotujesz, to może być inny problem.

Posted

Wypytalam, ze zostal przywieziony z sasiedniej ulicy. Ciekawe, nie kojarze takiego psa. A moze wlasciciel zmarl i nikt go nie szukal? Nikt nam juz nie wyjasni. Teraz przyszlosc przed nim, dobry domek dla niego.

Posted

Trudno powiedzieć czy mieszkał z psami ,zachowuje się wobec moich jak i innych bez emocji ani radości,ani strachu ,ani zazdrości.kota za płotem też olał. Ostatnio znalazł żabę -też ją oglądnął i nic.:evil_lol:Na dworze zachowuje się jak pies, który przechodzi szkolenie,idzie przy nodze z głową okręconą w moją stronę i patrzy w oczy.Właściwie to dobrze dla psa i przyszłego
właściciela, że piesek jest bardzo kontaktowy.Jak już szczeknie, a robi to bardzo rzadko , to ma niesamowicie gruby głos jak na 53 cm psa.Nasz belg jest 10 cm wyższy, a szczeka kilka tonów wyżej -to też wielki plus:lol: Goldusia.