baskomaniak Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Thally: ..........co, już jestem na wizji? Szanowni widzowie, spod Wieży Eiffla wita was najpiękniejsza, oj co ja szczekam, najatrakcyjniesza prezenterka najpopularniejszego programu telewizji paryskiej - DOGO-JOURNAL - Thally! Jak widzicie, widok na panoramę Wieży i Naszego Miasta, stolicy mody przesłaniają nam chmury, które nagle zebrały się nad Paryżem. Widok chmur w modnej w tym roku bieli zakłócają niestety amerykańskiej produkcji śmigłowce przeciwpancerne AH -64 Apache, uzbrojone w najnowszę wesję samonaprowadzających się rakiet przeciwpancernych Hellfire, działko systemu Gatlinga....... o jej! Właśnie taki przeleciał. Niestety, mimo swej praktyczności Amerykanie nadal nie chcą nauczyć się od nas, że kolor khaki nie jest już modny a i linie ostre też wypadły z.... .... a tak, dostaję sygnał z reżyserki, że szczur zaginął gdzieś w tej mgle i wojsko nie może go zniszczyć. A zatem wracając do relacji, chcę powiedzieć, że towarzyszyć mi w relacji będzie...... ....reżyserka.....:angryy: ...halo....:cool3: cdn 19-03 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Thally: Przepraszamy za usterki na linii. Nadal znajduję się na wysuniętym stanowisku obserwacyjnym przy Palais de Chaillot. Muszę się Wam przyznać drodzy widzowie, że w tej mgle czuję się strasznie niepewnie. No bo przecież gdzieś czai się ten olbrzymi szczur, który może z nienacka zniszczyć moją fryzurkę. Ale.......... .............zrobiło się nagle jasno! Chmury zniknęły! Maczała w tym łapki jakaś tajemnicza siła! Czyżby to był szczur lub jego mroczni pomocnicy? Ale ten błękit paryski nie może być dziełem złych sił. Czy może........ cdn 19-04 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie. Paryż Thally: Drodzy telewidzowie, z nieoficjalnych źródeł dowiadujemy się, że widziano w chmurach jakiś niesamowity cień. Armia podjęła próby ostrzału szczura- giganta, ale bez rezultatu. Okazuje się, że pociski nie robią na szczurze żadnego wrażenia. Chyba tylko cud może ocalić nasze miasto! Ale, ale, łączę się z naszą koleżanką w Louvre. Komka: Masz Thally rację, Paryż jest zagrożony! Ale nie liczyłabym tu na cud a na naszego niezawodnego Nadinspektora Piesiaka. Tylko czy zdąży? Bo i szczur jest ogromny i jak słyszymy na razie niezwyciężony. Przydałaby się jakaś super broń - na przykład kot gigant! Albo lepiej dwa koty! A.............. Thally: Przepraszam Komko! Dostałam wiadomość, że po kolejnej potyczce wojsko się wycofuje. Chyba już nic nie uratuje Paryża! A wracając do tych wielkich kotów! Czy to jest wasz kolejny, niezwykły polski wynalazek? cdn 19-05 Zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Kocikokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Tu Thally z Dogo- Journal! Widać już szczura! Ależ on pędzi! Zaraz zaraz - słychać też ryk silników! To odrzutowiec, ale nie wojskowy! Czyżby jakiś pilot pomylił trasę?!? Nie, kierują się też na Wieżę! Mon dieu, będzie taranował szczura! ................. Nie, samolot w ostatniej chwili wykonał manewr i odleciał! Wielki szczur już się wspina. Czy Wieża wytrzyma? Ma już tyle lat! Nie!!!!!! Rusza się! Koniec symbolu Paryża! cdn 19-06 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Thally: Szczur jest już prawie na szczycie Wieży! Ojej, co to? Spadochron! I drugi! To pewnie psy z Legii Cudzoziemskiej!?! ............................................ Szczur rusza żeby złapać komandosów! Wow! A co to! ...................... Koniec szczura. Nareszcie. Pędzę poznać bohaterów, którzy to uczynili. Przekazuję łącze Komce w Muzeum.Czy już zmieniło się tam coś? Halo Komka! cdn 19-07 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Kociokwik II czyli zymsta na Napoleonie Louvre Komka: Niby jest tak samo ale nie tak samo! Czegoś mi tu brakuje? Ale czego? Wiem! Gdzie są koty, strażnicy Muzeum? Muszę to wyniuchać! cdn 20-01 Zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Kociokwik II czyli koniec zemsty na Napoleonie! Paryż Thally: Drodzy telepieskowie mamy ogromne szczęście, że są z nami bohaterowie, którzy ocalili Paryż: Lissa i Piesiak z Polski. A więc.... Hauuuuuuuuuu! Komka: Sorry Thally, że przeszkadzam. Nie mogę odnaleźć kocich strażników, chociaż zbiegałam całe muzeum! Lissa: Bastet nie kłamała. Tylko powstrzymała klątwę. Komka: Biegając, miałam uczucie, jakby patrzyły na mnie jakieś mściwe oczy. Brrrr! Piesiak: Oczy powiadasz. Już ja chyba wiem o jakie ślepia chodzi. Chodź Lissa, mamy małą robótkę do wykonania. To co pity lubią najbardziej! Thally: No i po wywiadzie. Ale za to wiemy, że znowu w Paryżu będzie się coś ciekawego działo! cdn 20-02 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Kociokwik II a więc zemsty ciąg dalszy Louvre Lissa: Piesiakuuuuuuuuuuuu! Biegnijże tutaj! Nigdzie jej nie widzę! Piesiak: Spokojnie, ja ją czuję w górnych rejestrach! Ale faktycznie, trudno ją dostrzec. ......Fchłałałał.......nie dostaną mnie........ i obroże złote nie sięgną z ich mocą.... Piesiak: Załatwimy ją sprytem. Posłuchaj........... I pamiętaj, co powiedział nam Anubis! Lissa: A ja nadal jej nie mogę zobaczyć! Piesiak: Udawaj, ze interesujesz się zbiorami i zacznij jodłować jakąś kołysankę. A ja sprawię, że pierścień zawiśnie na niej ........Fałałał.............. cdn 20-03 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Kociokwik II a więc zemsty ciąg dalszy Louvre cdn 20-04 Pozdrawiam i zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak, M10M, Tamiczek
baskomaniak Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie. Louvre Piesiak: Wiesz co Lissa, przerwiemy poszukiwania na chwilę..... Lissa: Dlaczego? I gdzie masz złotą obrożę? Piesiak: Mam próbkę świetnego kociego żarełka.... No chodź! ................fijuuuu , głupię psy......... Louvre jest mój.........fijuuuuuu.... KOCIĘ JEDZENIĘ?!? Już trzy tysiące lat nie jadłam......Nie dam go kundlą!..... fijuuuu.... ..........co to jest, duszę się!........ Piesiak: Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrau! Lissa: Też to mam! Ale kwiczy! To jej ostatnie kwiki! cdn 20-05 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Kotakwik II czyli zemsta na Napoleonie. Louvre Lissa: Piesiaczku, co się z tym czymś dzieje? Piesiak: Hm, sam jestem zaskoczony. Popatrzmy i bądźmy gotowi do akcji! fijuuuuuuu fijaaaaaaauuuuu chauuuuuuuuuuuu Dr.Gyzmauo: Oj moje kości! Wybawiciele! Kocham Was! Jestem wreszcie wolny! Piesiak: Wolny nie wolny, ale nie całuj się z moją suczką! Lissa: Przedstaw tegoż psiaka! Piesiak: To Dr. Gyzmauo, kustosz Luwru, to on jako pierwszy padł ofiarą klątwy... Dr. Gyzmauo: Vive la Pologne! cdn 20-06 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Louvre Mrraaaaaaaaau Miauouou Myau Miau, Jałał, srau, kiciau itd, itp! ..................... Komka: Qrde, znowu koty! Ech, ale bym sobie je pogoniła. Ale cóż, praca nie pozwala. Ech, życie! cdn 20-07 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Louvre Dr Gizmauo: .....no ale mówcie w jaki sposób mnie uwolniliście? No i jak rozwiązaliście tę niesamowitą zagadkę z tymi gryzoniami i .... znikającymi kotami? Piesiak: Eeee. nie ma o czym szczekać....! Lissa: Oj, Piesiak jest zawsze bardzo skromny. To ja o wszystkim opowiem. O, w tym miejscu śpiewałam mumii kota i usypiałam jej czujność. Dr Gizmauo: Tak jak przez mgłę coś pamiętam.... Lissa: Piesiak dokładnie przestudiował w bibliotece m.ateriały dotyczące mitologii egipskiej, czasów Goldeona Labradone i tam znalazł wskazówki, które podsunęły mu pomysł. Piesiak: Wiedziałem, że bez nadzwyczajnej pomocy nie przeciwstawimy się Bastet i jej sztuczkom. Wtedy pomyślałem o tajemniczej czarnej głowie, którą wykopałem kiedyś w starożytnym Truso. Ona dała mi kontakt mistyczny z Anubisem. Dr Gizmauo: Truso? A gdzie to jest? Hm. Ale cieszę się, że moi koci strażnicy wrócili. O, tu jest Kociame Kotecka. Lissa: Szkoda tylo L'Hunda? Gdzie on się podziewa? Szkoda go. No, ale musimy jechać do hotelu i pakować się. Ojczyzna nas oczekuje! Dr. Gizmauo: No nie, nie pozwalam! Zawdzięczamy Wam tyle. Prezydent przygotowuje wielką paradę na waszą cześć! ........ Kotecka: Mraauuuuuuu c.dn 20-08 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Louvre Pinki: Co to za zamęt? Pers: Tak dobrze i długo się spało. I znowu jakaś robota? Co ta Kotecka wymyśla? Kubuś: Dodatkowa porcja mleczka? Kotecka: No koty do roboty! Akcja specjalna. Musimy pokazać, że nie tylko psy umieją ratować nasz Pa-ryż!:2gunfire: cdn 20-09 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak
baskomaniak Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Kociokwik II[SIZE=3]1/2 lub zemsta na Napoleonie Paris Hilton Lissa: Piesiaczku, popatrz przez okno! Cała Francja cieszy się z okazji pokonania wielkiego szczura i zniknięcia plagi gryzoni. To też na naszą cześć........ ....................................... .......Piesiaku, no szczekam do Ciebie.... Ojejku! Zasnął. Biedaczek. Wreszcie nie musi się martwić o nic! Przytulę się do niego.... Thally: Witamy w DogoJournal! Cały kraj a zwłaszcza Paryż świętuje koniec plagi gryzoni i uratowanie Francji. Specjalne wydanie z wręczenia Legii Honorowej przez Prezydenta Republiki będziecie mogli oglądać już jutro. Nie bardzo wiadomo, dlaczego koty z Louvre'u pod przywództwem niejakiej Koteckiej wyniosły się z muzeum? Będziemy śledzić tę sprawę. A teraz...... Lissa: Ale jestem śpiąca. Tyle wrażeń.... hrrrrrrrrrr cdn 21-01 zdrówko *autor: Basenji, baskomaniak, Evelina NA CIĄG DALSZY ZAPRASZAMY DO TOPIKU WIODĄCEGO: ...kliknij TU ...
Recommended Posts