Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nichya&nazir napisał(a):
Weimara, niedługo będzie mieć 1,5 roku.
Nie poluje, chyba że na jedzenie :cool1:
Anioł wśród wyżłów:evil_lol:

Poczekaj...moja tez nie polowała, jak ja sie cieszyłam, że suki instynkt łowiecki ogranicza się tylko do piłeczki! Na próżno. Starczy, że jeden jedyny raz Twój pies poleci za sarną, zającem, a skończy się błoga beztroska z "niepolującym" wyżłem.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Poczekaj...moja tez nie polowała, jak ja sie cieszyłam, że suki instynkt łowiecki ogranicza się tylko do piłeczki! Na próżno. Starczy, że jeden jedyny raz Twój pies poleci za sarną, zającem, a skończy się błoga beztroska z "niepolującym" wyżłem.

Nie poluje oznaczało, że "nie jest psem pracującym w swoim fachu". A jeśli mowa o instynkcie to każdy pies go ma, mniejszy czy większy - zależy od wielu czynników, więc.. nie tylko pies myśliwski poleci za zwierzyną, jeśli stworzy mu się taką okazję:p

Posted

Tak dużo osób na forum tak mało wyżłów :shake:
Wyżłomaniaków chciałam podpytać czy swoim krótkowłosym na zimę ( lub już teraz) zakładacie jakieś okrycie?

Posted

kropi124 napisał(a):
Tak dużo osób na forum tak mało wyżłów :shake:
Wyżłomaniaków chciałam podpytać czy swoim krótkowłosym na zimę ( lub już teraz) zakładacie jakieś okrycie?

też się nad tym zastanawiałam, bo włos krótki, a jak wychuchany w domu to gorzej znosi niskie temperatury

Posted

Nigdy nie zakładałam, dopiero teraz na starość (ponad 11 lat) i to tylko wtedy, gdy faktycznie zaczyna sie robić poniżej zera , a my idziemy na spacer nasmyczowy, nie luzem po lesie. One się duzo ruszają, nie maja czasu zmarznąć.
No,ale moja ma wręcz puchowy podszerstek (trudne do uwierzenia,wiem ) zobaczcie,co z niej musze wyskubywać na przedwiośniu :http://www.youtube.com/watch?v=2DZgPGtbk3U. Ten puch to najpewniej pozostałośc po rodowodzie z budy.

Cieszę się,że jest mało wyżłów, nie daj Boże stałyby sie tak popularne jak laby. A i tak mamy bardzo dużo wyżłów do adopcji, zwłaszcza w schroniskach wiejskich.

Posted

Oczywiście że się z tym zgodzę : "Cieszę się,że jest mało wyżłów, nie daj Boże stałyby sie tak popularne jak laby. A i tak mamy bardzo dużo wyżłów do adopcji, zwłaszcza w schroniskach wiejskich."
Ale chodziło mi że na forum jest mało osób co się wypowiada na temat wyżłów.

No nieźle się z niej sypie nie ma co. Mój to bardzo mało włosa gubi, latem przy głaskaniu najwięcej.
A tak to bezproblemowa sierść.

Wczoraj zrezygnowaliśmy ze szkolenia:shake:

Posted

Stąd że szkolenia zostały przeniesione na godzinę 9 rano w niedziele. Nie był by to problem ale ja mieszkam 5 km od centrum miasta więc dotarcie z psem na miesjce trwa ok. 1,5 godziny. A jak mi wiadomo o godzinie 7.30 jest już cholernie zimno.
Fakt że fajnie było nam tam bo ja się uczyłam nowych rzeczy a mój pies miał świetną zabawę latać po torze.

No ale cóż, nie ja ustalałam godzinę i dzień. Dla mnie odpowiedniejszą godziną było by n. 14 w sobotę/niedzielę.

Posted

Noooo,niefajnie sie wstaje w niedzielę o 7mej . Myśmy tez dopiero co wróciły z treningu węchowego dla psów seniorów i tez się zaczyna o 9, wychodzę z domu o 8mej, ale psiak tak chce i tak fajnie nadal pracuje, że się zwlekam.

Posted

No właśnie. A tak stwierdziłam że Baremu starczy rower, spacery no i jakieś tam ćwiczenia na posłuszeństwo...
Gdybym miała bliżej to czemu nie ale to jednak jest kawałek drogi i w taką niską temperaturę to nawet psu jest zimno.

Posted

No właśnie dlatego ja zrezygnowałam... Fakt że mnóstwo fajnych rzeczy mnie ominie, no ale cóż, bywa :/
Ale w Szczecinie jest fajny wybieg dla psów, chodzicie tam czasem?

Posted

W Szczecinie niestety znam z widzenia tylko ten... Podobno w Gryfinie ma powstać taki ale nasza władza jest strasznie niesłowna...
A psiakom by się to przydało, no chociaż żeby miały co robić, a nie rundka koło bloku i koniec.