ledpen Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 no cóż, psy tak jak ludzie są różne i mają różne charaktery :) masz słodkiego weimarka :) i do tego frisbeemaniaka ;) Quote
brazowa1 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 nichya&nazir napisał(a):Weimara, niedługo będzie mieć 1,5 roku. Nie poluje, chyba że na jedzenie :cool1: Anioł wśród wyżłów:evil_lol: Poczekaj...moja tez nie polowała, jak ja sie cieszyłam, że suki instynkt łowiecki ogranicza się tylko do piłeczki! Na próżno. Starczy, że jeden jedyny raz Twój pies poleci za sarną, zającem, a skończy się błoga beztroska z "niepolującym" wyżłem. Quote
nichya&nazir Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 brazowa1 napisał(a):Poczekaj...moja tez nie polowała, jak ja sie cieszyłam, że suki instynkt łowiecki ogranicza się tylko do piłeczki! Na próżno. Starczy, że jeden jedyny raz Twój pies poleci za sarną, zającem, a skończy się błoga beztroska z "niepolującym" wyżłem. Nie poluje oznaczało, że "nie jest psem pracującym w swoim fachu". A jeśli mowa o instynkcie to każdy pies go ma, mniejszy czy większy - zależy od wielu czynników, więc.. nie tylko pies myśliwski poleci za zwierzyną, jeśli stworzy mu się taką okazję:p Quote
brazowa1 Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 ale tylko myśliwski zrobi to tak spektakularnie. Quote
Ati Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 zapraszam do potrzebujacych wyzelkow na nasza strone FB https://www.facebook.com/#!/pages/SOS-dla-wy%C5%BC%C5%82%C3%B3w/119949001392874 zapisuje sobie do poczytania;) Quote
kropi124 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Tak dużo osób na forum tak mało wyżłów :shake: Wyżłomaniaków chciałam podpytać czy swoim krótkowłosym na zimę ( lub już teraz) zakładacie jakieś okrycie? Quote
ledpen Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 kropi124 napisał(a):Tak dużo osób na forum tak mało wyżłów :shake: Wyżłomaniaków chciałam podpytać czy swoim krótkowłosym na zimę ( lub już teraz) zakładacie jakieś okrycie? też się nad tym zastanawiałam, bo włos krótki, a jak wychuchany w domu to gorzej znosi niskie temperatury Quote
brazowa1 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Nigdy nie zakładałam, dopiero teraz na starość (ponad 11 lat) i to tylko wtedy, gdy faktycznie zaczyna sie robić poniżej zera , a my idziemy na spacer nasmyczowy, nie luzem po lesie. One się duzo ruszają, nie maja czasu zmarznąć. No,ale moja ma wręcz puchowy podszerstek (trudne do uwierzenia,wiem ) zobaczcie,co z niej musze wyskubywać na przedwiośniu :http://www.youtube.com/watch?v=2DZgPGtbk3U. Ten puch to najpewniej pozostałośc po rodowodzie z budy. Cieszę się,że jest mało wyżłów, nie daj Boże stałyby sie tak popularne jak laby. A i tak mamy bardzo dużo wyżłów do adopcji, zwłaszcza w schroniskach wiejskich. Quote
kropi124 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Oczywiście że się z tym zgodzę : "Cieszę się,że jest mało wyżłów, nie daj Boże stałyby sie tak popularne jak laby. A i tak mamy bardzo dużo wyżłów do adopcji, zwłaszcza w schroniskach wiejskich." Ale chodziło mi że na forum jest mało osób co się wypowiada na temat wyżłów. No nieźle się z niej sypie nie ma co. Mój to bardzo mało włosa gubi, latem przy głaskaniu najwięcej. A tak to bezproblemowa sierść. Wczoraj zrezygnowaliśmy ze szkolenia:shake: Quote
kropi124 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Stąd że szkolenia zostały przeniesione na godzinę 9 rano w niedziele. Nie był by to problem ale ja mieszkam 5 km od centrum miasta więc dotarcie z psem na miesjce trwa ok. 1,5 godziny. A jak mi wiadomo o godzinie 7.30 jest już cholernie zimno. Fakt że fajnie było nam tam bo ja się uczyłam nowych rzeczy a mój pies miał świetną zabawę latać po torze. No ale cóż, nie ja ustalałam godzinę i dzień. Dla mnie odpowiedniejszą godziną było by n. 14 w sobotę/niedzielę. Quote
brazowa1 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Noooo,niefajnie sie wstaje w niedzielę o 7mej . Myśmy tez dopiero co wróciły z treningu węchowego dla psów seniorów i tez się zaczyna o 9, wychodzę z domu o 8mej, ale psiak tak chce i tak fajnie nadal pracuje, że się zwlekam. Quote
kropi124 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 No właśnie. A tak stwierdziłam że Baremu starczy rower, spacery no i jakieś tam ćwiczenia na posłuszeństwo... Gdybym miała bliżej to czemu nie ale to jednak jest kawałek drogi i w taką niską temperaturę to nawet psu jest zimno. Quote
kropi124 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Do GRYPSu :) w Gryfinie http://gryps.ugu.pl/ Quote
nichya&nazir Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 aa;) Ja u siebie miałam chodzić na agility, ale dni i godziny kompletnie mi nie pasują:placz: Quote
kropi124 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 No właśnie dlatego ja zrezygnowałam... Fakt że mnóstwo fajnych rzeczy mnie ominie, no ale cóż, bywa :/ Ale w Szczecinie jest fajny wybieg dla psów, chodzicie tam czasem? Quote
nichya&nazir Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 który? ten w centrum w parku, to dosyć często;) Quote
kropi124 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Przy ul. Taczaka. Często tamtędy przejeżdżam z chłopakiem i wiedzę właśnie ten wybieg, nawet fajny. Quote
nichya&nazir Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Aaa przy Taczaka;) to dosyć rzadko bo mam kawałek drogi, a wybieg trochę malutki.. Quote
kropi124 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 W Szczecinie niestety znam z widzenia tylko ten... Podobno w Gryfinie ma powstać taki ale nasza władza jest strasznie niesłowna... A psiakom by się to przydało, no chociaż żeby miały co robić, a nie rundka koło bloku i koniec. Quote
kropi124 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 My ok. 4 km :) ale dłuższą trasą, bo krótsza zalana wodą :( Quote
Recommended Posts