Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maciej chciał na 12.00 ale ja jestem bezlitosny. 10.00 to najpozniej. i tak godzine za pozno. jade do lasu z psami na bieganie wiec i pks pojedzie.
czy to ma byc spotkanie tylko zapoznawcze czy ewentualnie ma jutro juz jechac ? był ktos na adresie ?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie potrzeba wizyty w domu p Macieja. Potrzebna jest natomiast akceptacja mamy Macieja do adopcji Woltera i Twoje fachowe oko, ktore oceni, czy mozna Maciejowi powierzyc psa. Czyli jak oni reaguja na psa, a pies na nich. Mama Macieja tez bedzie chodzila z psem na spacery i musi na wlasne oczy przekonac sie, czy da sobie z tym rade. Wolterka mozesz dac Macielowi juz jutro, jezeli beda w nim zakochani ( ja mysle, ze Maciej pobiega z Toba i PKs te pare godzin, to poznasz przyszlego wlasciciela a on swojego przyszlego psa ).
Wizyta poadopcyjna odbedzie sie w domu p. Macieja za ok miesiac -dwa.

Posted

Do tej pory p Maciej nie przybyl do jamora.
Rozmawialam z jamorostwem, Volter mial mi dac glos do sluchawki, ale nie chcialo mu sie dzisiaj ze mna gadac. Procz tego, ze mnie olewa, to super grzeczny z niego pies.

Posted

to sobie zrobilismy wycieczke do lasu, a z odwiedzin lipa, zadnego tel. na poczte o godz. 9.56 wysłał mi meila ze burza czy cos takiego , szkoda gadac.

Posted

Fiu, fiu, ale piekne chlopaki. Chyba sobie tapete na sciane zrobie z tego zdjecia.
A Volterek chce na raczki, boi sie Lando czy nie lubi aparatu ? Moje mlodsze dziecko lubi nosic psy na rekach. Dzisiaj usilowala podnosic Fryderyka, ale chlopak przytyl i wydoroslal i juz nie chce byc traktowany jak szczeniak. Na szczescie Laura, Filon i Lapka-18kg, gorna granica do podniesienia, sa zachwycone takimi zabawami. Dziecko zobaczylo zdjecie i zapalilo sie do noszenia PKSa, ale on wazy chyba ze 25 kg ? Przytylo mu sie u Ciebie, jamor.

Posted

li1 napisał(a):
Fiu, fiu, ale piekne chlopaki. Chyba sobie tapete na sciane zrobie z tego zdjecia.
A Volterek chce na raczki, boi sie Lando czy nie lubi aparatu ? Moje mlodsze dziecko lubi nosic psy na rekach. Dzisiaj usilowala podnosic Fryderyka, ale chlopak przytyl i wydoroslal i juz nie chce byc traktowany jak szczeniak. Na szczescie Laura, Filon i Lapka-18kg, gorna granica do podniesienia, sa zachwycone takimi zabawami. Dziecko zobaczylo zdjecie i zapalilo sie do noszenia PKSa, ale on wazy chyba ze 25 kg ? Przytylo mu sie u Ciebie, jamor.

pks nie boi sie psów ani aparatu, nie pcha sie tez na ręce.On lubi obejmowac, robi tak samo jak typowe zachowania u Malinois-objac i przylegac ciałem

Posted

jakmu zalezy to sie odezwie, jak nie to szkoda zachodu. pobawi sie psem tydzien góra dwa i do zsypu. Ogłaszac i czekamy ewentualnie na jego ruch. nie wolno sie narzucac. ewentualnie wskazane kogos podesłac osobiscie niech zajrzy do tego domu i sie zorientuje. inaczej jest przez tel a inaczej naocznie.

Posted

P. Maciej nie oddzwonil do mnie, nie odemesowal, nie dal znaku do jamora, widac wiec ze nie jest zainteresowany adopcja Wilczka. Narzucanie sie z naszej strony nie wchodzi w gre. Skreslamy p. Macieja z listy chetnych do zaopiekowania sie psem. Szukamy dalej.
Jamorku, czy zaszczepiles Pekaesika ?

Posted

Tyle starań a tu nic :-( On jest podobny do mojego Yogiego, tylko 2 razy większy. A może by pomysleć o takich jakby plakatach, ogłoszeniach na słupach. Widywałam takie czasem. Zdjęcie, opis, kontakt, nawet na kartce A4.

Posted

li1 napisał(a):
P. Maciej nie oddzwonil do mnie, nie odemesowal, nie dal znaku do jamora, widac wiec ze nie jest zainteresowany adopcja Wilczka. Narzucanie sie z naszej strony nie wchodzi w gre. Skreslamy p. Macieja z listy chetnych do zaopiekowania sie psem. Szukamy dalej.
Jamorku, czy zaszczepiles Pekaesika ?

zaszczpiłem u lokalnego veta

Posted

jamor napisał(a):
zaszczpiłem u lokalnego veta

Jezeli konowal byl trzezwy i wiedzial co robi, to dla mnie ok. Dzieki. Ile mam Ci zaplacic?